Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Ne feb 04, 2007 9:19 am

mrož je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:tehnično so vsi že malce zastareli, saj njihove korenine segajo v prejšnje tisočletje, tako da tudi varnostno niso v koraku s konkurenco. Kaj pa kdo od četvorke Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysee, Lancia Phedra, pa Renaul Espace, Renault Grand Scenic???

Aja, te kante od C8 in 807 so pa bolj tehnično sodobne kot galaxy ali sharan? Give me a break, please.

A je morda drugače...tega sharana, galaxyia in alhambro delajo že točno 10 let, vsaj oblikovno so precej out...
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Ne feb 04, 2007 11:26 am

enzospotenzo je napisal/-a:
mrož je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:tehnično so vsi že malce zastareli, saj njihove korenine segajo v prejšnje tisočletje, tako da tudi varnostno niso v koraku s konkurenco. Kaj pa kdo od četvorke Citroen C8, Peugeot 807, Fiat Ulysee, Lancia Phedra, pa Renaul Espace, Renault Grand Scenic???

Aja, te kante od C8 in 807 so pa bolj tehnično sodobne kot galaxy ali sharan? Give me a break, please.

A je morda drugače...tega sharana, galaxyia in alhambro delajo že točno 10 let, vsaj oblikovno so precej out...

:? Kakor jaz vem, prvi modeli segajo v leto 2000

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne feb 04, 2007 11:28 am

E=mc^2 je napisal/-a:ja no, 10-12 tisoč evrov

npr: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1176051

Tega sem že gledal pred dvema mesecema, avto ima minimalno opremo, samo 5 sedežev, uvezen ter brez servisne knjige :?

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Ne feb 04, 2007 11:57 am

ArminLegenda je napisal/-a:
mrož je napisal/-a:

...prve sharane so kupci že vozili (davnega) leta 1997 ;)
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 04, 2007 12:14 pm

1995 !

AutoBild je napisal/-a:Es ist schon erstaunlich, aber selbst der VW mit den meisten Fehlern hat noch das Zeug zum Marktführer. Wir sprechen vom Sharan. Einem Phänomen. Seit seiner Einführung 1995 Nummer 1 im Van-Segment – und seitdem auch in der Kritik. Woran liegt es, daß der Sharan zum Qualitäts-Desaster wurde?

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne feb 04, 2007 12:38 pm

ArminLegenda je napisal/-a:
mrož je napisal/-a:

...prve sharane so kupci že vozili (davnega) leta 1997 ;)

:lol: :lol: Se opravičujem, v mislih sem mel novi model sharana

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 04, 2007 12:49 pm

Ta novi model je konstrukcijsko zelo blizu staremu (varnost itd), malo so ga polepšali, dali nove oz posodobljene motorje, ni pa to povsem nov avto, kot je npr C8. Varnostna zasnova (in še kaj) izvira z začetka 90-ih, kar je po vsej verjetnosti razlog, da ga kasneje (po 1999) niso več dali na crash test. Na euroncap testu je za čelno trčenje dobil samo 38 % točk (skupno 21 točk, npr 807, C8 pa 33). Da bomo še Mrožu kaj novega povedali. ;)

Euroncap link: http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=5&id2=63

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr feb 07, 2007 11:41 pm

esem je napisal/-a:Ta novi model je konstrukcijsko zelo blizu staremu (varnost itd), malo so ga polepšali, dali nove oz posodobljene motorje, ni pa to povsem nov avto, kot je npr C8. Varnostna zasnova (in še kaj) izvira z začetka 90-ih, kar je po vsej verjetnosti razlog, da ga kasneje (po 1999) niso več dali na crash test. Na euroncap testu je za čelno trčenje dobil samo 38 % točk (skupno 21 točk, npr 807, C8 pa 33). Da bomo še Mrožu kaj novega povedali. ;)

Euroncap link: http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=5&id2=63

Novi model je prišel na trg leta 2000, gre pa predvsem za obsežen facelift (zunaj/znotraj) ter nove oz. izboljšane motorje (prej v ponudni 90/110 km, potem
115/130)

Sicer pa mislim da je trojček kljub zastarelosti za ta denar dovolj soliden in predvsem
uporabem in zanesljiv avto.
Lep dan!

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Če feb 08, 2007 10:41 am

A kdo ve kaj več o tem sharanu, ker vrjetno ga bom šel pogledat v celje

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1233850
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov