SRTC Velenje je napisal/-a:Prosu bi za par informacij glede Hondic...

Malce sm čekiru po forumu, pa je veliko tem o mojem vprašanju, vendar je vse skupaj preveč razpršeno, zato sem raje odpru novo temo, da bom meu vse informacije, ki jih potrebujem kar se da na kupu.
Namreč sm nepoznavalec Hondinih motorjev (vem samo to da lepo "pojejo"), zato me zanima nekaj informacij o naslednjih modelih.
1.5 16V VTEC ILS 85kW
1.6 16V VTEC ESI 92kW
1.6 16V VTEC VTI 118kWPredvsem me zanima o samih motorjih.....na kaj moraš biti pazljiv da ne kupiš "zgonjene" mašine?
Kako se avto kej servisira....kaj rado crkuje, kaj ne, itd....
Kako je nareto kaj s podvozjem in zavorami..kdaj je potrebno zamenjati razne komponente podvozja....kakšna je recimo obraba zavor. itd
No sej hondaši predvidevam da veste kaj mislim, tko da če Vam ni preteško se mal razpišite...
Hvala Vsem za odgovore
Kot prvo tukaj maš obe generacije..
125 in 160 PS imaš v 5-i generaciji (92-95)
114 in 160Ps pa v 6ti (95-2000)
In cene so tut precej različne, logično ne :P Prvo povej kaj kopuješ (kolk staro, za kolk denerja) pa bomo lažje pomagal..
Glede crkovanja motorja in unih 15mio-- ne leti na Hondin motor ampak na VTEC ventil oz elektronko ki krmili ventile, odpiranje odmične-ih. In ta sistem je res brezmadežen, sam motor so pa že 100krat zaklal
Na kratko: velik +Civica je tehnika, torej motor+menjalnik, pleh je soliden vendar treba pazit na rjo (zadnje obrobe, predvsem desno zadaj!!!), oprema je dovolj glede na letnik vozil, podvozje na nivoju, edino zavore zame osebno mal prešvoh glede na moč
Za 1.5 iLS 6G tle mal preber:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=49899&start=40&sid=984a1d8cc36b7ea0dec40bbf5ad1bc18
Za ostalo pa pač povej kaj točno kopuješ oz prelet Hond forum, maš vse 100krat opisano glede teh motorjev..