barbka je napisal/-a:Dragi moji pubeci, zdej pa tkole:
- takoj se nehite kregat.
- mene sam JTD Punto zanima in se vsem, ki ste mi dali nasvete, zahvaljujem in ostale prosim za nasvete iz izkušenj in ne kaj handler pravi.
- nisem fantek (fant se zanima za..)
Lepo vas pozdravlja Barbka.
ops:
Patrik_A3 je napisal/-a:mah govori kaj češ jaz se vglaunem nena več pridružim tej temi ker mi ni več do te kregarije. Itak pa je tudi res da bo vsak svojo znamko nekaj ščito samo nena pa govori kot da je nevem kaka kvaliteta ta avto.....
dunker vsaj ti si bil pošten pa povedal po pravici kak je na stvari....
Lp
Patrik_A3 je napisal/-a:
dunker vsaj ti si bil pošten pa povedal po pravici kak je na stvari....
Lp
dunker je napisal/-a:Motor sam je odličen, porabi res presenetljivo malo, okvar ne pozna, precej moči dá od sebe in nasploh je eden boljših dizelskih motorjev na trgu. Kar se tiče ostalega avta žal nimam pojma, ker imam izkušnje samo z motorjem - ampak glede na to, da imam jst Fiata Punto istega letnika in me vzdrževanje (samo izredna popravila) pride več kot 1000 evrov letno, bi ti svetoval, da se Fiatu ogneš v čim večjem loku, saj je najbrž precej delov istih.
Nekaj primerov okvar na mojem Puntu v zadnji polovici leta: Tesnilo pokrova ventilov (2x), semering na gredi, praktično cel zavorni sistem (boben), komplet izpuh od motorja do konca (puščal na 7 mestih), sklopka in še miljon drugih stvari. Skupna vrednost nekje 1000 evrov. Na avto res pazim, ampak je vedno na servisu in tudi trenutno mi pomojem nekaj ven kaplja in ob zavijanju pri nizkih hitrostih blazno čudno škriplje.
Na kratko ti ga odsvetujem, sicer pa sem precej pristranski, zato ker imam velike osebne zamere do Fiata, saj si nisem mogel misliti, da je lahko nek avto tako zanič, kar se tiče kvalitete. Noro ...
Primoz_86 je napisal/-a:Glede kvalitete pri VW. Takih bedarij kot jih najdeš pri VW niti fiat ne naredi (plastični šponerji zobatega jermena, plastični propelerji vodne pumpe itd....), čeprav gre za dosti dražje avtomobile. Elektronika pa je, kot sem že omenil enaka kot pri Fiatu
Še kar se elektronike pri fiatu tiče. Vsa elektronika pri npr. Unotu, Puntotu, Bravotu je Boscheva, torej enaka kot pri nemcih, francozih... Bom enkrat poslikal, ker nekateri kar ne verjamejo. Če bi bila MagnetiMarelli bi bilo sigurno manj težav (vžigalne tuljave, motorčki prostega teka, računalniki...). Tako da kar nehajte primerjat VW in FIAT v crkovanju elektronike.
Primoz_86 je napisal/-a:Dej, lepo te prosim, pa saj je napisal le potrošni material. Isto kot če bi jaz napisal, da je določena znamka sranje, ker mi pregorevajo žarnice, ker moram vsaki dve leti menjat gume, gumice brisalcev, osvežilec zraka![]()
batek je napisal/-a:Dunker prepir si na nek način začel ti , ka sploh ne zastopiš kaj je človek vprašav pa ne mi primerjat 1.2 mašine s JTD.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov