Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MatrixMPI
Nov uporabnik

Nakup rabljenega VW Polota 9N z dieselskim motorjem

Napisal/-a MatrixMPI Ne feb 11, 2007 10:29 pm

Pred kratkim sem kupoval nov avto in sem se pač zapičil v Polota 9N. Letnik 2003, 62Kkm, 1.4, 16V motor.... Avto kot se šika. Vse kar rabim. Redni servisi. Oh in sploh.

Problem pa je nastal, ko sem ugotovil, da nekako bencinar ni več moj avto. Dizli so napredovali že v taki meri, da jim nekako bencinarji ne sežejo do kolen pri normalni vožnji.
Ni, da se ne vozi skoraj perfektno ta avto. Le pogrešam tisti navor turbo dizlov, boljši odziv pri nižjih vrtljajih... Skratka, vse pozitivne lastnosti mnogo nižje na RPM lestici.

Sedaj me zanimajo izkušnje voznikov tega modela polota, bodisi z 1.4 ali 1.9 TDI motorjem. Sam bi nekako raje sedaj kupil 1.9TDIja. Pa ga je praktično nemogoče dobit.
Bi se pa zadovoljil tudi z 1.4TDI. Samo tudi ti niso ravno pogosti.

P.S.: Če kdo pozna koga, ki prodaja Polota letnik cca. 2003 z max. 90Kkm ter TDI motorjem (1.9 TDI po možnosti), klimo (avto) in tremi vrati, mi to lahko javi bodisi na mail ali pa na ZS.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne feb 11, 2007 10:35 pm

Jst mam 1.9 tdi (100km) in je motor res špica...navora ma že serijsko velik glede na mere avta,prostornost je zadovoljiva,poraba je pa smešna.Mestno vožno mam nekje 6l...Priporočam ti 100km in ne 75km ,ker je razlika opazna poraba pa minimalno večja...če te še kej zanima kr praš

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po feb 12, 2007 12:04 am

Vsekakor je pametno razmišlati o TDI-ju, če delaš vsaj 20tkm na leto je vredno
zaradi veliko bolj prožne vožnje...

Predvidevam, da bi moral bit 1.9 TDI z recimo 100km v polotu že kar konkretna žverca ( z zelo prijetno porebo!) saj je že v sharanu 110 konjski povsem dovolj
in pri mešani vožnji porabi ca 6 l...

Čeprav je pomoje tudi 1.4 dovolj zmogljiv... Probaj magari, ker 1.9 tdi jih ta letnik
praktično ni...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1254234
Lep dan!

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po feb 12, 2007 1:02 pm

Saj to. Naredim sigurno več kot 20 tisoč letno. Bližje 30.

In z razliko dveh litrov na 100km se kar nabere.

Je pa zadevščino hudičevo težko dobit. Par mesece niti enega primernega. Mislim, da je bil en TDI nedolgo nazaj. Samo je bil precej sumljivega porekla in drugi lastnik. Plus veliko kilometrov za takšnega mladiča.

@Polooo - nov ali rabljen?

P.S.: Sem kar nekaj časa vozil audija A3 1.9 90ks in moram rečt, da je vožnja veliko prijetnejša in navkljub večji težji hitreje "potegne".

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Po feb 12, 2007 4:08 pm

OOOO pametn nakup!Kolega ma polota letnik 02/03 1.9tdi 101KM+čip tko da ma sedaj 130KM in ti morm povedat avto je fenomenaln!!!Pred kratikim ga je prodaju na avto.net-u pa ga je nakuncu drug kolega kupu k ve kaj je avto!Res da je zahtevu 10.000eur no sej bi se dal še kej zment je biu avto vredn tega dnarja.No za moje pojme je biu en najlepših polotou (serijski).Biu je srebrne barve in je biu u celoti srebrn nč črnih plastik,biu je mal zniža z apax vzmeti pa 16" original.Oprema je pa highline pa še dou mu je ugradit xenonke.Skratka za moj okus en lepših če ne najlepši polo!!!Mogoče je ta vrsta polota mal precenjena pa to je res kajti zelo težko dobiš 1.9tdi kajti un k ga ma ga bo težko prodou :D !Tako kakor je predhodnik povedu je poraba res smešna na zmoglivosti avtomobila saj avto ma nore pospeške tako da se lahko kosa z marsikaterim avtom.Na svojo velikost se mi pa tut zdi dost komot avto.Ne vem za moje pojme bi raj uzeu 1.9tdi 101KM kakor 1.4tdi 75KM (probu sm oba in morm povedat da se pozna razlika čeprau tut 1.4tdi ni slab)!!!Glej če pa kopuješ z gotovino pa mal poglej na mobile.de ker tm maš mal več izbiri sm ti morm pa povedat da cenovno ni razlike+ tut tm jih ni velik-par strani!!!Če te pa kej še zanima pa upraš!!!
višje,močneje,hitreje

OLI
Novinec

Moje mnenje

Napisal/-a OLI Po feb 12, 2007 4:31 pm

Zakaj ne pogledaš kaj takšnega?

Primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1253291

100KM!!
Avtomatska klima
Letnik 2004
4x air bag
Zadnjič spremenil OLI, dne Po feb 12, 2007 4:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Moje mnenje

Napisal/-a Patrik_A3 Po feb 12, 2007 4:33 pm

OLI je napisal/-a:Zakaj ne pogledaš kaj takšnega?

Primer:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1253291

100KM!!
Avtomatska klima
Letnik 2004
4x air bag

LOL to ja ni avto, vw si naj kupi,bo vsaj avto mel :P :P

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Po feb 12, 2007 4:36 pm

res bo imel avto samo brez opreme!!!!!!!

KAj ti pomaga znak in znamka če pa nimaš še avtomatske klime.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Po feb 12, 2007 4:41 pm

OLI je napisal/-a:res bo imel avto samo brez opreme!!!!!!!

KAj ti pomaga znak in znamka če pa nimaš še avtomatske klime.

Nekateri imajo raje navadno klimo kot avtomatsko.
Če mene vprašaš, važno da je klima.

Js tud neb vzel cliota. Brez zamere.

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po feb 12, 2007 4:54 pm

Ah, kje brez opreme.

Ima vse kar imajo veliki. Komplet elektrika, avtomatska klima, nastavljivi šprotni sedeži(no ja, ti so brez štroma), štirje airbagi in pa (osebno!!!) lepo oblikovana notranjost.
Marsikateri avto je OK tehnično gledano, a je trpljenje ob nepopolno oblikovani notranjosti preveliko. Navsezadnje preživim največ časa v notranjosti avtomobila. In kar je pomembno je to, da se tam počutim ugodno. Če se ne počutim OK v avtu ta na žalost ni vreden 0. Pa je lahko tudi Cayenne. Grdo je grdo.
Polo je nekako kompromis med ceno in udobjem, ki sem ga pripravljen sprejeti.

Zaenkrat ostajam pri polotu. Če se pojavi kaj boljšega pa še toliko bolj fino.

P.S.: Samo pri tejle mobile.de je pa problem preverit zgodovino avtomobila. :?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po feb 12, 2007 5:10 pm

Poraba pri tem avtu je zelo zelo majhna. Predkratkim ko smo bili na potovanju cca. 1200 km. dolga pot je bratranec, lastnik Polota 1.9tdi porabil samo 5-6l/100km. Res pa da je moral tankati vmes zaradi malega tanka.

Zelo pohvalno.

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po feb 12, 2007 9:43 pm

:) Fino.

Glavni problem sedaj je samo še to, da ga najdem. Že prej sem se nagibal k 1.9TDI, sedaj sem pa le še bolj navdušen.
Jah, bomo dali času čas. Tako ali tako že imam avto, ki se vozi čisto lepo in imam čas da najdem enega primernega.
Če pa kdo zve za kakšnega se pa priporočam.

P.S.: Tudi novega A3 se ne bi branil. Kakšnega sportbacka. Tam notr se tudi lepo sedi. :twisted:

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po feb 12, 2007 9:45 pm

Kok si pa prpravlen dt za avto?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Po feb 12, 2007 10:02 pm

6-7 miljončkov bivših? :lol:

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po feb 12, 2007 10:17 pm

Oli to gre mau u nos k ni Renaulta zbrou :?

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI To feb 13, 2007 12:04 am

Ojej, to kolko sem pripravljen dat, je pa čisto odvisno od avta.

Dokler ga ne vidim v živo in dokler ga nimam preverjenega ne dam za njega niti tolarja. :)
Je** ga. Tule se gre pa že o kar par plačah, kar pa ni več hec. 20 evrov še morda pogrešim, pa že to težko.

Odvisno kako laufa, kje je bil servisiran, v kakšnem stanju je notranjost, zunanjost, obrabljenost, če vse deluje kot se šika, karoserija taka kot mora bit, podvozje brezhibno, bremze OK. Veljavnost registracije oz. koliko je še do servisa(mali ali veliki).

Znam komplicirat ni kaj. :roll:

P.S.: Za 6-7 milijonov pa že pogledam za tistim sporbackom. Verjemi. Sicer pa. Teta je zadovoljna lastnica renaulta že dolgo let. En kolega se bo pa na štrik dal zaradi identičnega avta. :D

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 To feb 13, 2007 5:21 pm

Js ti bom sporoču če ga bo kolega prodaju pa si ga boš prišeu pogledat!!!sm to je vprašanje ČE ga bo prodaju razn če bo meu željo po večemu avtomobilu!!!
A tebe polooo lahko prosm za kšne slike k se mi tvoj polo kar dopade!!! :D
višje,močneje,hitreje
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov