Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

joani
Nov uporabnik

lancia phedra

Napisal/-a joani To feb 06, 2007 10:26 am

a ima kdo kakšne izkušnje z lanci phedro 2,2jtd? a so avti uredu ,kakšne napake imajo,res me zanima ker se bolj resno spogledujem z njo pa tud s c8, pa 807 al pa espace1,9 dci,je tud ok.2,2 je itak katasrofa -baje.lancia mi je še nekako najbolj všeč pa ful opremem majo,sam še kvaliteta me zanima sam to me malo skrbi,....saj veste italianos??????!!!!(imam namreč slabe izkušnje z italiani pred leti sem imel mareo weekend 1,8 elx-KATASTROFA od avta!! pa še komaj sem se jo rešu)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: lancia phedra

Napisal/-a Mojster Miha To feb 06, 2007 4:31 pm

joani je napisal/-a:a ima kdo kakšne izkušnje z lanci phedro 2,2jtd? a so avti uredu ,kakšne napake imajo,res me zanima ker se bolj resno spogledujem z njo pa tud s c8, pa 807 al pa espace1,9 dci,je tud ok.2,2 je itak katasrofa -baje.lancia mi je še nekako najbolj všeč pa ful opremem majo,sam še kvaliteta me zanima sam to me malo skrbi,....saj veste italianos??????!!!!(imam namreč slabe izkušnje z italiani pred leti sem imel mareo weekend 1,8 elx-KATASTROFA od avta!! pa še komaj sem se jo rešu)

Žalostna izkušnja z MAREO - malo me čudi, ker jo ima prijatelj ravno takšno že skoraj 10 let pa nobenih večjih težav.
Pa še nekaj : ta tvoja MAREA - si prvi lastnik ali si kupil rabljeno ?

Sicer pa : če res nočeš Italijana oz nočeš tvegat glede zanesljivost - enostavno izpusti vse naštete in poglej za kakšno TOYOTO - Avensis Verso

LP

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To feb 06, 2007 5:16 pm

no avto ni samo italijanski, je veliko tudi francoskega noter, sploh motorji, ki so iz naveze PSA
[povezava odstranjena]

joani
Nov uporabnik

Napisal/-a joani Sr feb 07, 2007 10:14 am

marea je bla stara mislim da cca 4 leta s 108.000km,naj povem da je avto zgledal res super tud na probi,sam čez 1 mesec se je pa pa počas začelo srednji lonec, zadnji lonec, ležaj prvi, ležaj zadnji,mehanizem za el stekla, lučke po armaturi so se vedle nenormalno(niso pregorele)nek mini ventilatorček v armaturi je začel ropotat,v mašini je začelo nekaj piskat k živ bok ni pogruntal kaj naj bi blo,......skratka nisem jo imel več kt pol leta.sem se razpištolil nekaj sem še dodal pa sem si kupil renaulta scenica starga 3 leta s 120.000km.evo že 4 leta nobenih problemov-omembe vrednih,zamenjal sem samo zadnja dva amortizerja ki sta se polomila,senzor užiga pa diske+ploščice,evo tole je vse tud akomulatorja ne al pa izpuha,....zelo zadovoljen!
zdaj nas je pa spet malo več u družini pa rabmo kaj večjiga, sam mi je od c8,p 807, al pa espace(ki je tud zelo lep)nekak najbolj všeč lancia phedra dost tud zaradi opreme .zdaj je pa odločitev težka vem da pri espacu 2.2.dci mašine ful crkujejo,a ima tud lancia kakšne probleme ,a so te mašine uredu,kako je s štromom ker baje magnetti marelli ni glih,....baje?????
l.p. hvala!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr feb 07, 2007 4:58 pm

Imam Mareo 1,8 letnik 2000. 160 000km dela (vsaj zaenkrat) bp.

joani
Nov uporabnik

Napisal/-a joani Če feb 08, 2007 10:53 pm

no veliko sreče še naprej ,samo je pa tko ,..kolkr imaš sreče s to razliko da je potencial napak pri fiatih nekaj večji

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 08, 2007 11:06 pm

Ne bluzi.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če feb 08, 2007 11:10 pm

joani je napisal/-a:marea je bla stara mislim da cca 4 leta s 108.000km,naj povem da je avto zgledal res super tud na probi,sam čez 1 mesec se je pa pa počas začelo srednji lonec, zadnji lonec, ležaj prvi, ležaj zadnji,mehanizem za el stekla, lučke po armaturi so se vedle nenormalno(niso pregorele)nek mini ventilatorček v armaturi je začel ropotat,v mašini je začelo nekaj piskat k živ bok ni pogruntal kaj naj bi blo,......skratka nisem jo imel več kt pol leta.sem se razpištolil nekaj sem še dodal pa sem si kupil renaulta scenica starga 3 leta s 120.000km.evo že 4 leta nobenih problemov-omembe vrednih,zamenjal sem samo zadnja dva amortizerja ki sta se polomila,senzor užiga pa diske+ploščice,evo tole je vse tud akomulatorja ne al pa izpuha,....zelo zadovoljen!
zdaj nas je pa spet malo več u družini pa rabmo kaj večjiga, sam mi je od c8,p 807, al pa espace(ki je tud zelo lep)nekak najbolj všeč lancia phedra dost tud zaradi opreme .zdaj je pa odločitev težka vem da pri espacu 2.2.dci mašine ful crkujejo,a ima tud lancia kakšne probleme ,a so te mašine uredu,kako je s štromom ker baje magnetti marelli ni glih,....baje?????

to glede kilometrov na marei so te nategnli kot zelenca. na 100 tisoč kilometrov pa res ne crkuje nič takega kot si naštel. lahk da je mela enih 290 tisoč mogoče!štrom na fiatih in lanciah je magneti mareli edin kar je od vbrizgavanja ok. če maš pa bosch vbrizgavanje potem je to zaskrbljujoče. jaz mam dva avta iste znamke in mareli weber je kot urca ampak bosch je edina stvar k na bravotu ni kaj preveč zanesljiva. zaradi slabega bosch vbrizgavanja tudi 1,4 motor pospešuje precej nemirno .drugač pa ni problemov -.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe feb 09, 2007 12:53 am

kolk star avto pa gledaš, pa kolk si prpravljen dat zanjga
lp

joani
Nov uporabnik

Napisal/-a joani Pe feb 09, 2007 3:24 pm

ja prav možno da so me nategnil sem si že mislil ja.sam avto je bil pa res spedenan sem me ltud kolega zraven ki je mehanik pa ni nič pogruntal sumljivga.ih draga šola kaj čmo.poleg vsega tega kar sem imel z njo v tako kratkem času me je najbolj skrbel tisti piskajoč zvok ki se je širil iz mašine ko je bila segreta -noben ni nič pogruntal!!!pa so rekli vse živo od kompresorja klime dalje vse smo gledal pa nič.pol sem pa še slišal da glih tile motorji 1.8 radi ribajo-pol sem pa reku ,....sam bejž z jajci,....aja pa še to prodajal sem ga DVA trudna mesca pol sem ga komaj u eno avtohišo poturil pa scenica ven uzel,in izgubil solidnih takrat 350 tisočakov ni slabo za pol leta a ne ? ampak j... ga sam da je šel..
kupil bi pa nekaj tja do 12000 eur,02-04 letnik,pa ne tok zmahanga k je bla marea.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Po feb 12, 2007 2:14 pm

Tole bo slišat mal kruto, sam vseeno!

Tipični bukselj, ki kupi zjeban popedenan avto, mu crkuje, pol je pa Fiat kriv za to. Groza od groze. Jest mam Mareo, pa špila k urca. Že 10 let se prevažam s Fiati, pa nikjer ne duha ne sluha o kaki Italianski nekakovosti. Sam za razliko od tebe jest vedno kupim malo obtolčen avto. To pomeni, da so kilometri realni. Avta k se že na daleš sija bohnedej kupovat.

V Phedri je pa žal francoski dizel, ki je sicer dober, sam bi blo velik bolš, če bi bil notri JTD, ja Italianos :) . Ne boš verjel. Sicer pa za take ksi ti ni makaronarski pleh, ker ga ne znaš cenit. Kup raj VW al pa Toyoto.

joani
Nov uporabnik

Napisal/-a joani Po feb 19, 2007 10:35 pm

ni problem bil sam pri tem da sem se jst bukselj nategnil ,takih bukslov poznam še kar nekaj ,ki imajo težave izključno s fiati ,evo npr poznam punco ki je kupila stilota jtd novga,,,in kaj????,......same probleme ima z njim sicer ne z motorjem pač pa s štromom, pa še rešit se ga nemore ,ker ga pa glih za vsak dnar pa nebi rada dala,....
mislil sem lancio ki je baje tanajboljš italijan? pa všeč mi je ,...res...vizuelno,sam,...kot pravim skrbi me kvaliteta,iskal sem mogoče koga ki jo ima oz pozna koga ,da izvem kakšno izkušnjo,..sicer pa gledam še chrysler vojager 2,5 crd,r espace 1.9cdi,pa c8,p 807nekaj bo no,..?
kalbo oprosti če sem te užalil ,ampak res jih ne poznam glih dost ki so tako navdušeni nad fiatom kot ti,
no ja upam da ne bom več tak bukselj kot pri marei, pa neglede kaj bom kupil, al lancio al r,..

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To feb 20, 2007 3:05 pm

Prvič moraš v takem primeru, kot ga ima tista punca zamenjat serviserja in ne avta. Zanimivo, ti jih poznaš en kafen k majo same težave izključno s Fiati. Itak, ko se pa folcvagnovci sploh ne upajo povedat, da jim je crknil avto. Jest jih pa en tok poznam, k jim Fiati ne delajo kakih posebnih težav. Poznam jih pa enopar, k majo same težave z avti. Eden s Pežojem, drug s pasatom, tret z škodo. Vozijo pa stalno v isto avtokišo šravfat, pa jih lepo nategujejo k otroke.

Karkoli boš kupil, pa naj bo to lanča al pa fiat, al pa Folcvagen. Vse je OK, če boš pa kupil zmahano, bo pa crkovalo.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To feb 20, 2007 3:12 pm

Pa še to. Poznam enga bukseljna (moj sosed), k je kupil rabljen avto. Opla. Vsi smo mu govoril...človek naredi tavelik servis, ker nikol ne veš, če je bil zares narjen, pa kok ma avto v resnici kilometrov. Neee kje bi. Mu je lepo na avtocesti odneslo jermen. In kaj je rekel....nikol več opla, to so j***a. V resnici mu je pa zaribala mašina zarad njegove napake. Če bi menjal jermen bi še danes špilalo. Da ne govorim o tem, da si ga videl zjutraj pri -15 mrzlega na polno žgat. Pol itak da avto ne more delat, pa naj bo to Fiat, al pa Merčka.

Za težave z avtom je kriv serviser in ne znamka, to si zapomni.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To feb 20, 2007 3:14 pm

Tocno tako, danes res ni vec vazna znamka,se posebaj ce kupujes rabljen voz. Ce je nevzdrzevano,zjahano in z veliko km,povrh vsega pa se 5,6,10...let staro...ja valda ne bo vecno vse spilal...

Lancie naj bi bile italjanski mercedesi,kar se tice kvaltete,vzdrzljivosti,udobja...

joani
Nov uporabnik

Napisal/-a joani Sr feb 21, 2007 10:33 am

ja ,.....no,...saj mate prav kakršno srečo imaš, vem da tud vw ji crkujejo ja pa tud nekaj ponosnih lastnikov poznam ki to tajijo,mam tud enga dobrga kolega ki ima s p 206 ma glih vsaj še enkrat večje težave kt sem jih imel jaz-in kaj ??? peugeot se mu je na smrt zameril,tok kot men fiat,...imaš pa prav slaba izkušnja z enim zmahanim avtom pa ti zatemni celo znamko aja pa še to vem da ima fiat super mašince (dizle)ki jih not daje še marsiktera druga firma,za napake serijske pa serviser ne more bit kriv ,kriv si lahko samo sam ,al zato k si kupu j***a al pa zato kot si reku kalbo -način vožnjese-mrzu avto pa gas, itd....rviserja mam pa dobrga to je sigurno!!!

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Sr feb 21, 2007 10:43 am

moj stric je kupil omenjeni avto zaenkrat ni imel večjih problemov razen par malenkosti, ki so pri italjanih značilne, naj omenim da je prej imel MB vito in nočte vedit kakšne probleme je mel z njim :evil:

joani
Nov uporabnik

Napisal/-a joani Ne feb 25, 2007 11:19 pm

kakšne težave je imel???????ja a ma dizla?
ja ,a je imel tastarga vitota? moj frend ga ma že 5 let pa je bla sam sem pa tja kakšna malenkost,je pa res da se ne voz glih veliko ma 120,000 edin rjav je ratal pa neverjetno?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov