sonic je napisal/-a:V drugi temi sem načel vprašanje primerjave golfa in megana. Megane je tam izpadel in kar se mene tiče, je odpisan.
Od tekme pa se bo verjetno poslovil tudi bencinski golf, odločil sem se za 1.9 TDI. Ampak katerega? Izbiram med:
- 1.9 TDI 90 KM (5-st. menjalnik) in
- 1.9 TDI 105 KM (6-st. menjalnik)
Šibkejšega TDI-ja sem tudi preizkusil v vožnjiin se mi zdi nekako dovolj zmogljiv za moje potrebe, a kak dodaten konjiček več bi se morda vendarle prilegel. Prav tako 6 prestav.
Pride pa dobrih 1000 EUR dražje.
Pomoje se splača doplačati za močnejši motor (čeprav tudi 105KM verzija ni ravno zadnji krik tehnike, ampak novi 2.0 TDI je pa vendarle že predrag zame) in 6-st. menjalnik.
Zdaj pa prosim, če kdo lahko komentira to mojo predpostavko. Idealno bi bilo, če bi se oglasil kdo, ki je morda vozil oba motorja. So pa seveda dobrodošli tudi kaki drugi komentarji.
Če je ta tema bila že obdelana na forumu (z iskanjem nisem našel), me lahko tudi tja preusmerite (ali pa če je kak specializiran VW-forum, tudi ok).
Mojster Miha je napisal/-a:Pri bolj "družinski" vožnji - max. nekje 90 - 100 km/h pa brez težav narediš okrog 1100 km
LP
Falco' je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:Pri bolj "družinski" vožnji - max. nekje 90 - 100 km/h pa brez težav narediš okrog 1100 km
LP
ali celo kak kilometer več.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov