Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne feb 25, 2007 5:17 pm

HMM, peugeot 206 break limuzina??? (kaj zdaj, karavan ali limuzina, ki BTW ne obstaja=, gretje sedežev, senzor za dež, ksenon, zložljiva ogledala, dizel mašina,
leto dni star za 1750 eur??? Jap, zelo resničen oglas!

Prosim predvsem za komentar na vprašanja dva posta nazaj!
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 5:24 pm

GoGo je napisal/-a:... narejen je bil veliki
servis, menjano tesnilo glave...

- pred 2000 km je bilo menjano tesnilo glave, pokrova ventilov in sesalnega kolektorja - mašina lepo zalaufa, vendar se v prostem teku nekoliko trese (se ne zaganja, a vseeno se čuti da malo trese) JE TO OK? (V višjih obratih je ok)

- v ekspanzijski posodi je še vedno prisotno malenkost olja, lastnik je rekel, da je bilo sicer olje in hladilna tekočina zamenjano, vendar se to še pojavi lahko do naslednje menjave olja. JE TO OK? (motorno olje je na šipki sicer lepo čisto, ni pene)...

Mislim, da je ABS manjši problem od tega, da je verjetno prebilo tesnilo, mašina se je pregrela itd. Glede na čudne izmikajoče odgovore (olje v eksp. posodi, ležaj )nekako dvomim, da je bilo res kvalitetno popravljeno. Bolj bi rekel, da je bilo popravljeno samo za prodajo, pa naj ribne nekomu drugemu. Če ga greš še enkrat gledat, vzemi s sabo dobrega stručkota, ki naj se tudi pomeni z mehanikom, ki je popravljal tega Roverja. Raje išči še...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne feb 25, 2007 5:28 pm

zenske ponavad majo rade mejhne avte k jih komot parkirajo povsod zavlecejo....:P

mav morm reklame narest za moj avto...ceprv pomoje nebi kej tazga mela
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Ne feb 25, 2007 5:29 pm

Imajo sicer račun od nekega splošnega servisa, na katerem je menjava tesnil, tekočin + delo, v višini 330 eur. (začetek januarja)... Tesnilo je torej bilo zamenjano, dejal je da se mašina ni pregrela, da so menjali takoj, ko so opazili, da
se mešata voda in olje...

Mi je pa vseeno nenavadno, da je malenkost olja še v ekspanzisjski...
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 5:59 pm

GoGo je napisal/-a:... dejal je da se mašina ni pregrela, da so menjali takoj, ko so opazili, da
se mešata voda in olje...

Mi je pa vseeno nenavadno, da je malenkost olja še v ekspanzisjski...

Ravno o tem ti govorim - oni so takoj menjali, ne pa takoj opazili. Naj razložijo, če morejo, koliko časa po začetku so opazili in zakaj so sploh opazili. So gledali pod havbo med vožnjo? Ali preverjali vodo pred/po vsaki vožnji? Bi priznali, da je zakuhal? Njihovi odgovori so izmikajoči in to mi ne vliva zaupanja.
Če prebije tesnilo (kar očitno je, če sta se mešala olje in voda), tolčejo eksplozije v vodo in lahko si misliš, kako hitro se dviga temp. vode. Gotovo je zakuhal, koliko se je pregrel, pa lahko ugotoviš edino po tem, kako kmalu ga boš peljal na še precej večji servis. Če ga boš kupil, seveda. Jaz ga ne bi...

Če te bo še vedno zanimal, rabiš enega odličnega svetovalca za pregled motorja. Kje ga boš našel? Koliko časa ti bo to vzelo?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Ne feb 25, 2007 6:09 pm

Jah, to je res. Razlog da resno gledam ta avto je bil v prvi vrsti ta, da je tesnilo že
menjano, ker se vsi ostali ki sem jih klical niso niti pod razno kaj dosti hotl pogovarjat o tem, ali avto pije kaj vode oz. če so že kaj popravljali mašino.

Plus mi je bil tudi to, ker lastnika navidez poznam in stanuje nedaleč stran od mene...
Če bi kupoval bi vsekakor zahteval neko izjavo, v kateri bi kot prodajalci napisali, kaj vse, kdaj in kje je bilo poravljano...Če je vse ok z avtom, to ne bi smel biti problem. Bom pa vsekakor vzel na naslednji ogled s seboj mehanika, k sreči enega poznam, vendar je do torka na dopustu.

Torej po menjavi tesnila v vodi nikakor nebi smelo biti prisotno malo olja?
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 6:17 pm

Že zato ne, da se lahko takoj opazi novo okvaro - novo olje v vodi .

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Ne feb 25, 2007 6:45 pm

Verjetno ti s svojim odgovorom ne bom veliko pomagal.
ABS verjetno ne bo tak problem, glede tesnila pa..., nisem strkovnjak za te zadeve, ampak ne zdi se mi v redu, če sta bili obe tekočini zamenjani, bi morali biti čisti. Morda pa ekspanzijske posode niso dobro očistili. Pri mojem Roverju 214 je zdaj pri 215.000 km tud na steni ekspanzijske posode taka svetlo rjava snov, sama hladilna teočina pa je čista in bistra, sem jo tud malo ven potegnil. Ampak vseeno bom nabavil komplet vseh tesnil in dal to zamenjat. Ziher je ziher.
Če imaš možnost, avto skupaj z mehanikom še enkrat dobro poglej, morda se pomeni tud s tem, ki je popravljal avto in ne se prehitro odločit. Saj teh avtov ni tako malo, ki se prodajajo.
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Ne feb 25, 2007 6:48 pm

Ja, bomo zadevo preveril tako kot je treba. Pocakal bom do torka, sel avto pogledat z mehanikom, nato pa svojga mehanika poslal še k tistemu, ki je menjaval tesnilo.

Hvala za nasvete, bom javil ko bom vedel kako in kaj!
Lep dan!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po feb 26, 2007 6:58 pm

Gogo, samo še nekaj za premislek (no ja, mogoče bo pa itak prepozno).
Glede tiste drugega airbaga - ja stvar je zoprna, ampak v bistvu je dete tako malo časa v lupinici (jo hitro preraste), da ne vem, če se splača komplicirat. Sploh če žena ne bo sama delala dolgih voženj, je čisti vseeno, če je dete zadaj in če je kriza, se ustavi. Kar se itak včasih moraš, tudi če sedi spredaj. Jaz sem sicer hčerko tudi v večjem sedežu vozila spredaj (seveda obrnjeno v nasprotno smer), ampak potem nisem videla desnega stranskega ogledala in je bilo kar zoprno. Iz lupinice sem jo dala pri šestih mesecih, ker ni več varna, ko otrokova glava seže čez rob lupinice.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe mar 09, 2007 8:55 pm

Protonika, ravno v tem je problem. Ker sem ze nazaj v sluzbi, bo zena sama morala vozit otrocka na preglde v LJ (2x tedensko) in na terapijo v Kr (isto dvakrat).
Te voznje bodo po napovedih najbolj pogoste ravno prvih 6 mesecev, 500-600 km tedensko pa le ni tako malo, vsakavoznja pa traja dobro uro...

No, sicer pa sem navsezadnje le kupil tistega roverja - mehanik je zadevo pregledal,
sprobal in podal mnenje da je avto v odličnem stanju. Lastnik je še enkrat zamenjal
hladilno, in po tistem se olje v vodi ni več pojavilo. Tudi sicer je avto tako odzunaj
kot odznotraj zelooo dobro ohranjen, pa tudi zeni je zelo vsec, tako da...

Sam sem z njim naredil cca 800 kilometrov in sem bil prijetno presenecen - podvozje je sicer nekoliko mehkejse kot pri lantri, vendar sem z lego na cesti zadovoljen, menjalnik deluje bolj češko, pa tudi stikala so malo nelogična, sicer pa kot sem ze rekel smo zelo zadovoljni. Tudi otroček :lol:

Skratka, caka me le se popavilo abs-a, zamenjati je treba en senzor pri zadnjem kolesu, le-ta pa me ze caka pri kolegu (sicer v angliji, ampak smo tako ali tako stalno gor...) Zaenkrat bomo pac pustil varovalko zunaj...
Lep dan!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So mar 10, 2007 12:34 pm

Naj se čim varneje vozita v njem!
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 10, 2007 1:54 pm

GoGo je napisal/-a:Protonika, ravno v tem je problem. Ker sem ze nazaj v sluzbi, bo zena sama morala vozit otrocka na preglde v LJ (2x tedensko) in na terapijo v Kr (isto dvakrat).
Te voznje bodo po napovedih najbolj pogoste ravno prvih 6 mesecev, 500-600 km tedensko pa le ni tako malo, vsakavoznja pa traja dobro uro...

No, sicer pa sem navsezadnje le kupil tistega roverja - mehanik je zadevo pregledal,
sprobal in podal mnenje da je avto v odličnem stanju. Lastnik je še enkrat zamenjal
hladilno, in po tistem se olje v vodi ni več pojavilo. Tudi sicer je avto tako odzunaj
kot odznotraj zelooo dobro ohranjen, pa tudi zeni je zelo vsec, tako da...

Sam sem z njim naredil cca 800 kilometrov in sem bil prijetno presenecen - podvozje je sicer nekoliko mehkejse kot pri lantri, vendar sem z lego na cesti zadovoljen, menjalnik deluje bolj češko, pa tudi stikala so malo nelogična, sicer pa kot sem ze rekel smo zelo zadovoljni. Tudi otroček :lol:

Skratka, caka me le se popavilo abs-a, zamenjati je treba en senzor pri zadnjem kolesu, le-ta pa me ze caka pri kolegu (sicer v angliji, ampak smo tako ali tako stalno gor...) Zaenkrat bomo pac pustil varovalko zunaj...

Iz kje točno si doma
Osu gre samo enkrat na led.lp

trafo66

Napisal/-a trafo66 So mar 10, 2007 2:33 pm

ma kaj ne znaš airbag izključit. matr kaj ste zakomplicirani. gledate dlake v jajcu. kaj pa če te strela pokne, kak pa to preprečit. pa ne da bi šu avto zarad airbaga prodajat. jaz bi ga izpulu ven in stvar je rešena. če se pa tko bojiš karambola potem ti ni za kupovat avto izpod 50000 eurov. pa še to je nesigurno.
kaj vsega človek ne prebere na tem forumu

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne mar 11, 2007 12:00 am

trafo66 je napisal/-a:...
kaj vsega človek ne prebere na tem forumu

Prav imaš! Marsičesa res nisi prebral!

GoGo je napisal/-a:
trafo66 je napisal/-a:
ja pa kaj neizklopljivo blazino. ne ga srat pa saj jo lahk izklopiš da žico prekineš in stvar rešena. pa nisi valjda zarad tega avto prodal

Če bi rezal žico bi zasvetila lučka, pa tudi šoferjeva blazina nebi delovala, ste na to pomislili?
Zakaj sem jo prodal? Na žalost je bila sedan varianta, v prtljažnik niti pod razno nisem mogel spravit vozička...

...

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne mar 11, 2007 12:07 am

j*** ga . prej si pisal da prodajaš zaradi airbaga. če bi vedu da zaradi drugačne karoserije ne bi pisal ničesar. to je pa čist druga zadeva. ampak zaradi vreče je pa mal čudno.he he
če odklopiš sovoznikov airbag , bo še vedno voznikov deloval sto procentno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov