Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega bi vi izbrali?

Fiat Brava 1,6 l.98
14
23%
Fiat Marea 1,6 l.98
7
11%
Hyundai Lantra 1,8 l.98
14
23%
Opel Vectra 1,6 l.96
7
11%
Renault Laguna 1,8 l.96
10
16%
Peugeot 406 1,8 l.96
10
16%

Skupaj glasov : 62

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To mar 06, 2007 7:52 pm

Hehe, iz tvojih ust v božja ušesa (kar se zapečenosti tiče :D )

Kar se pa novega avta tiče; ravno zaradi sklanjanja enoprostorec. ker je toliko višji, da daš otroka lepo na zadnji sedež v otroški sedež. karavan je nižji in potem se moraš res sklanjati navzdol...

Predvsem je odločitev za enoprostorca zrasla na zelniku moje boljše polovice. Namreč sodelavka ima scenica in odkar se je vozila z njim s želi visok avto. Ena varianta (še mucho dražja) je terenec (ala honda HRV, RAV4, ipd...) druga pa enoprostorec. Torej žena hoče enoprostorca.

Jaz pa bi sicer uveljavil veto, avtomobili so tako ali tako nekako moja domena. Ampak sem se pustil prepričati z naslednjo utemeljitvijo. Tako ali tako bova potrebovala dva avtomobila, ker živiva 13km od mesta in imava nikakršne možnosti javnega prevoza. Pri drugem avtu mi tako ne bo potrebno sklepati kompromisov, ampak bom lahko nabavil, kar mi bo srce poželelo, saj bo "kompromisni" avto vozila ona. :D :D

Kompromisi so pa tako ali tako temelj vsake zveze ;)

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
_blackman
Nov uporabnik

Napisal/-a _blackman To mar 06, 2007 9:09 pm

Jaz bi ti priporočo peugeot 406 2.2 dizla :D al pa 2.0 bencinara. Kaj ti je lubše :D Stric je mel dizla pa morm reč da je taka legenda toti avto bil. Pa prostorn pa udobn puna :) pomoje najbol od naštetih :D

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr mar 07, 2007 9:17 am

Mrcina je napisal/-a:Hehe, iz tvojih ust v božja ušesa (kar se zapečenosti tiče :D )

Kar se pa novega avta tiče; ravno zaradi sklanjanja enoprostorec. ker je toliko višji, da daš otroka lepo na zadnji sedež v otroški sedež. karavan je nižji in potem se moraš res sklanjati navzdol...

Predvsem je odločitev za enoprostorca zrasla na zelniku moje boljše polovice. Namreč sodelavka ima scenica in odkar se je vozila z njim s želi visok avto. Ena varianta (še mucho dražja) je terenec (ala honda HRV, RAV4, ipd...) druga pa enoprostorec. Torej žena hoče enoprostorca.

Jaz pa bi sicer uveljavil veto, avtomobili so tako ali tako nekako moja domena. Ampak sem se pustil prepričati z naslednjo utemeljitvijo. Tako ali tako bova potrebovala dva avtomobila, ker živiva 13km od mesta in imava nikakršne možnosti javnega prevoza. Pri drugem avtu mi tako ne bo potrebno sklepati kompromisov, ampak bom lahko nabavil, kar mi bo srce poželelo, saj bo "kompromisni" avto vozila ona. :D :D

Kompromisi so pa tako ali tako temelj vsake zveze ;)

LP Mrcina

Ja, enoprostorci so glede tega res bolj fajn. Zdaj pa pazita samo še na prtljažnik, ker nima smisla kupovat avta samo zato, ker je visok, vse ostalo pa ne štima. Zdaj povsod gledam te spacestare (sem jih dala v širši izbor, ko sem sama kupovala) in se mi zdi prtljažnik res minimalen. Če bo to potem še avto za na počitnice, res premislita.
Sem pa gledala recimo yaris verso http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1279724# (sicer nagravžen avto), ki ima že sam po sebi res ogromen prtljažnik, poleg tega je mogoče zadnje sedeže dati ven (mislim, da ima celo tri posamezne sedeže zadaj, vsekakor pa dobiš ven stranskega), tako da imaš potem res ogromno prostora za prtljago. Pri spacestaru to najbrž ni varianta.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr mar 07, 2007 6:03 pm

Mogoče pozna kdo avto s spodnjega linka? Sem ga šel gledat danes in je kar lepo ohranjen, cena se mi tudi zdi kar solidna glede na letnik(prišteti je treba še cca 500+ evrov za registracijo,ker je odjavljen)...edino, kar me zanima je, če se splača kupiti avto s 146.000km? Glede na letnik se mi zdi malo veliko, sploh ker imam pri svojem 9let starem cca.110kkm...tko da sem malo v dilemi predvsem zaradi kilometrov (glede na to, da iščem nekaj za nadaljnih 50kkm brez večjih servisov).
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1321040

Hvala vsem za pomoč in nasvete!

lp, Boris

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 07, 2007 6:16 pm

ti kr lepo kup lantro.vzdrzljiv avto sicer deli mau drazji ampak nj te to ne skrbi k nc nau crknlo :lol: pa se gre k mau zmesana.govorim iz iskusenj

smo jo kupl k je bla stara 2 let pa sm jo zj dau sestri ma pa ze okol240kkm prevozenih pa dela k urca.povprecna poraba je okol 8,5 litra.kar se stroskou tice je pa tko.menjal smo
-kolektor
-tesnilo pokrova motorja
-amortizerje
-lezaj desni
-diske
to je pa to od vecjih popravil.pa ce neb jst biu taka budala za volanom(zj nism vec) mi niti pou tega neb blo treba menjat.klime nism niti enkrat filau pa sekr hladi,niti nism nbenga lonca menjau na avtu.

uglavnem z lantro nimas kj zgresit pa se najvec opreme za ta dnar dobis
Zadnjič spremenil abbe, dne Sr mar 07, 2007 6:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr mar 07, 2007 6:18 pm

_blackman je napisal/-a:Jaz bi ti priporočo peugeot 406 2.2 dizla :D al pa 2.0 bencinara. Kaj ti je lubše :D Stric je mel dizla pa morm reč da je taka legenda toti avto bil. Pa prostorn pa udobn puna :) pomoje najbol od naštetih :D

2.2 so HDI motorji in ga žal ne dobiš za 2500 eur.
Speedfighter tudi sam bi od naštetih vzel 406-ko in jo med drugimi ,ki so v izboru iščem tudi za domače od 97 l dalje ,žal pa še nisem našel nobenega do 3500 eur in največ 150000 km . JE pa avto zelo prostoren in dobro se vozi v njem. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
_blackman
Nov uporabnik

Napisal/-a _blackman Sr mar 07, 2007 6:55 pm

Se oproščam da sem se zmoto :D
Mene ne zanimajo dizli :D tak da vem za bencinara točno :D

Uporabniški avatar
JEREMIA
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a JEREMIA Če mar 08, 2007 10:42 pm

Speedfighter je napisal/-a:Mogoče pozna kdo avto s spodnjega linka? Sem ga šel gledat danes in je kar lepo ohranjen, cena se mi tudi zdi kar solidna glede na letnik(prišteti je treba še cca 500+ evrov za registracijo,ker je odjavljen)...edino, kar me zanima je, če se splača kupiti avto s 146.000km? Glede na letnik se mi zdi malo veliko, sploh ker imam pri svojem 9let starem cca.110kkm...tko da sem malo v dilemi predvsem zaradi kilometrov (glede na to, da iščem nekaj za nadaljnih 50kkm brez večjih servisov).
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1321040

Hvala vsem za pomoč in nasvete!

lp, Boris

Ja takole ti bom povedal avto zgleda lep ampak je motor tisti ki ni najboljši 1.8 pije veliko več kot 1.6 gre pa nič dost hitrej pa še material za servis je dražji.Ker bi si mislil da sta motorja ista pa da je samo kubatura spremenjena ni res 1.8 je čisto drug motor tak motor ima zadnja lancia hpe s 138 konji tu v fiatu pa je zaprt na 118 konjev.Dobro premisli preden kupuješ ! Jaz ti svetujem da poiščeš 1.6 ! lep pozdrav

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Če mar 08, 2007 11:36 pm

Nemca 1.8 ...1.6 ne gre nikamor. Dobis se cenej ko pa 2.500 eur.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe mar 09, 2007 7:57 am

Maki3 je napisal/-a:Nemca 1.8 ...1.6 ne gre nikamor. Dobis se cenej ko pa 2.500 eur.

Nemca 1.8 karavana, letnik novejši od 97, z ne več kot 150kkm pa za manj kot 2500eur.? Daš lahko kakšen konkreten primer?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe mar 09, 2007 10:34 am

Ker sva se s punco več kot očitno zapičila v Mareo Weekend, sem si danes šel ogledat spodnjega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1325437#
Avto na pogled kar lep, 1.lastnik in servisna knjižica, cena...vse lepo in prav.
Ampak...potem sem ga začel malo gledati v detajle-nosilec levega ogledala s povsem oluščeno barvo, leva sprednja vrata par mm višja kot zadnja(na oko vsaj), 3 od 4ih kljuk na vratih z oluščeno gumo(niso imele takih kljuk samo Brave in Bravoti??), 4.kljuka lepa plastična(kot normalno pri Mareah), rja na zadnjem blatniku(slišal sem da naj bi imele Maree pocinkano pločevino??), okoli kljuke na sprednjih levih vratih oluščena barva,spodaj pa identična barva(??),polomljeni zadnji spojlerčki(pred blatniki) na obeh straneh, desna stran avta s parimi globokimi risi(eden je bil tudi več kot očitno doma s čopičem popravljan), razbito desno ogledalo, zadnji servis na 146kkm(v oglasu piše:prevoženih 140kkm)...no,pol me je že počas minilo gledat :roll:
Ne razumem zakaj potem napišejo, da je avto dobro ohranjen...še manj pa kaj ljudje počnejo z avtomobili, da so po 8letih na cesti v tako ubogem stanju??
Je pa res da sem zelo pedanten,pa da me vsaka malenkost na avtu zmoti.
Kakorkoli že,več sreče prihodnjič-če pa kdo pozna kako lepo Mareo Weekend, ki bo v kratkem naprodaj, se pa toplo priporočam
;)

lp, Boris

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po mar 12, 2007 11:03 am

No,končno sem našel enega,ki mi je vsaj približno všeč-letnik 2000, sicer 1,8 motor, 143kkm, za malo manj kot 3k eur.
Zdej me pa zanima-glede na to da avto nima ne listkov rednih servisov, kaj šele servisno knjižico, če mi je prodajalec(posredniška hiša) glede na letnik vozila dolžan ob prodaji dati kakšno garancijo na vozilo oz.če sem jo upravičen od njega zahtevati?Hvala!

Aja,pa če pozna kdo koga v bližini Domžal, ki bi mi priskočil na pomoč pri pregledu motorja in testni vožnji, se zelo priporočam! :)

PS:Offtopic vprašanje: je možno kakorkoli platišča z gumami 185/60/14(4x100) uporabiti na vozilu,ki ima sicer homologirano 185/65/14(4x98)?

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po mar 12, 2007 11:14 am

Pravna oseba ti mora dati garancijo, samo žal minimalni rok ni določen. Velja tudi enoletni rok za stvarne napake. Poglej v temi o Šargiju.
Jaz sem gledala en avto prav tako popolnoma brez vseh papirjev in me je že to odvrnilo. Ne vem no, bodi skrajno SKRAJNO sumničav. Če je nekdo vsaj eno leto vozil avto na pooblaščen servis, bi si servisno po mojem shranil, že zato, ker iz nje (no, vsaj iz nekaterih) izve tudi, katera popravila pridejo na vrsto pri določenih km.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Deacon Squeeze
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Deacon Squeeze Po mar 12, 2007 11:51 am

jst bi ti svetoval lantro ali bravota...lantro 1.8, bravota pa 1.6 16V...

lp

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter So mar 17, 2007 8:30 pm

Pozna slučajno kdo tale avto?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1341035#
Sicer ni ravno letnik, ki ga iščem, ampak če je res dobro vzdrževan,ohranjen in z realnimi kilometri,potem me niti ne moti,da je letnik 1997, sploh glede na ceno.
Kak nasvet na kaj biti pozoren če si grem ogledat tale avto? Pa kakšno imate kaj porabo lastniki 1,6 16V motorjev tega letnika?

Še enkrat hvala vsem za odgovore!

lp,Boris

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So mar 17, 2007 8:49 pm

Jaz bi vzel hyunda-a pa ne zato ker ga sam vozim. Italjanom ne zaupam (moje osebne izkusnje in mnenje) po moje za malo dnara dobis dokaj mlad avto z dosti opreme pa z zanesljivo masino edino 1.8 malo vec spije ;)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1266955 --- malo od toce
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1321187
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1302369
Lp by Mare
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov