Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne mar 18, 2007 4:10 pm

sto procentno. tudi opli prihajajo k nam iz madžarske. nemčije niso niti videli.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne mar 18, 2007 4:17 pm

trafo66 je napisal/-a:sto procentno. tudi opli prihajajo k nam iz madžarske. nemčije niso niti videli.

:jao: :cry

Če hočeš bit 100 % prepričan moraš vedet vse kaj drugega - tvoja trditev, da so vozila znamke OPEL za SLO trg narejeni na Madžarskem s tem nima nobene veze ;)

Preden napišeš kašno traparijo :/:o:/ se prepričaj ;)

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne mar 18, 2007 4:48 pm

trafo66 je napisal/-a:golfa 5 ki se prodaja v sloveniji delano na slovaškem. tistega ki delajo v nemčiji ne uvažajo k nam. sigurno. pa ne da bi žalil našo državo ampak zahodnjaki majo prepričanje da je za nas lahko tudi mal slabša kvaliteta. isto se dogaja tudi z drugimi znamkami. pri nas ni prave kontrole in se zato tak dela. pred leti so v nemčiji imele brave eno napako in ni bila velika in so vse šle iz nemškega trga na hrvaški. ne vem če je prišlo kaj v slovenijo.

Saj meni gre samo za to, da bi vedel točno, ne pa da bi se po forumu kregal.

Ampak vsak golf V, ki sem ga videl v Ljubljani parkiranega na ulici in pogledal VIN številko, je bil ali iz Wolfsburga (večina) ali Mosela v vzhodni Nemčiji, pa zelo redko kakšen iz Belgije. Razen če bi bili po nekem naključju vsi ti avti kot rabljeni uvoženi iz Nemčije, kar ne verjamem, ampak tudi par avtov v salonih in dvoriščih ljubljanskih uvoznikov, ki sem jih ogledal, so bili vsi iz Nemčije.
(kako se to vidi iz VIN številke, poglej pa moj prvi post v tej temi).
Tko da ne neki brezveze nabijat. Če jih res delajo na Slovaškem - bom verjel, če podaš še kak dokaz ali link. Ampak kolikor sem sam raziskal po internetu, golfe V delajo samo v Wolfsburgu in v Zwickau-Mosel, pa v Belgiji (ampak tam jih bdo menda kmalu nehali). Zdaj če pa golfe V "plus" in prejšnjo obliko golf IV karavan delajo na Slovaškem in/ali kjerkoli drugje, me ta moment ne zanima, ker kupujem golf V navadno obliko.
Res pa je, da tudi prodajalci v salonih "vedo" povedati, da golfe delajo tudi na SLovaškem in v Španiji (!). Ne vem, še nisem videl takega, vsaj navadnega V ne, razen če Švabi tudi VIN številke ponaredijo, da bi nas Slovence nategnili...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 19, 2007 2:37 pm

Fotrov golf V ma tud oznako W in potem še šest cifer, kar pomen da je narejen v Wolfsburgu. To pa ni na Slovaškem. :ne

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po mar 19, 2007 4:55 pm

Tud sam sem zasledil da so bili vsi golfi, pri katerih sem videl VIN številko, narejeni v Wolfsburgu :? Bi moral to na večih preverit...
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po mar 19, 2007 5:16 pm

Skalaš je napisal/-a:Pred kratkim sem na TV zasledil reklamo na temo VW golfov 5 z oznako SI, izdelani posebej za Slovenijo, s popustom nekaj 1000 €! Le zakaj bi ravno za slovenski trg posebej izdelovali golfe? Mislim, da vemo kam pes taco moli... :EE

Očitno pojma nimaš, kam pes taco moli! ;)

1.) Modeli Si (Polo Si, Golf Si in Golf Plus Si) niso izdelani posebe za Slovenijo in zaradi tega tudi niso nič slabše / boljše kvalitete, kot pa vsi ostali Golfi V na evropskem tržišču! So pa Modeli Si opremljeni posebej za Slovenijo, kar pomeni da imajo specifičen paket opreme, ki je lasten samo Sloveniji! ;)

2.) Popusti za modele Si so do 2400 € (za Golfa 1,9 TDI 66 kW (90 KM))! :D
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po mar 19, 2007 5:37 pm

Ja, modeli "SI", ki so zdaj v akciji, so pač avtomobili z določenim naborom opreme in z znižano ceno. Nabor opreme se itak da vedno posebej naročiti, končno ceno za kupca pa tudi prodjalec določi...
"golf SI" je torej le reklamna poteza naših trgovcev. Podobne imajo najbrž v vsaki državi, le da se jim drugače reče...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Po mar 19, 2007 10:02 pm

@Tattoo-, srčno upam da se motim in želim da je tvoja trditev korektna! Konec koncev sem (mogoče tudi ti) velik "golf fan" in takega manipuliranja nikakor ne podpiram kaj šele odobravam ;)
Glede popustov pa, večji kot so, rajši jih imam :lol:
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 20, 2007 8:53 am

Sem mal preračunu kolk je cenejši golf SI napram redni ceni. Golf SI 1.6 bencinar stane €15.830 (3.800.000 SIT), če bi hotu osnovnega golfa trendline (paket SI je trendline z dodatno opremo) opremt z tako opremo kot jo ima SI bi dal €18.300 (4.400.000 SIT), torej je razlika €2.470 (600.000 SIT).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov