Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kristjank
Nov uporabnik

Kratko pomoč prosim.. za nevedneža :P

Napisal/-a kristjank To mar 27, 2007 7:32 pm

Kupujem punta za mojo punco. Gledala sva nekaj v rangu punta.

Zanima me kaksne okvare ima lahko punto pri 140000 KM. Oz kaj pomenijo taksni kilometri za tako majhen avtomobil. Danes sem ga vozil. Manjka mu nič, edino mogoce bo zavore potrebno poservisirati. Opazil sem pa da sklopka še ni bila menjana in da prijema čisto na koncu, sicer še ne drsi... ampak ... (kakšni bi bili stroški če bi "!#"$)

Tudi je bil čuden zvok jermena (verjetno je bil jermen, ki poganja alternator, ker zobati je bil menjan, na vsake toliko časa .. bil je sicer hladen motor)....

Prosil bi samo za vas nasvet in izkušnje, če mi lahko kaj poveste od svojih izkušenj. Avto je drugače letnik 1999 - 1200ccm 55km.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem!

lp

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To mar 27, 2007 10:06 pm

poglej koliko je še ostalo zavornih oblog. drugače pa nekateri avti bolj primejo kot drugi. nisem pa nek ekspert in naj ti povedo še ostali.

sicer pa kar se tiče sklopke - to se da nastavit in nekateri avti imajo že po defaultu nastavljeno, da zadeva prime na koncu (sicer pa je na mojem volvaku sklopka zdržala 9 let b.p., no potem je pa začelo bit že slaba - je pa odvisno tudi od voznika in je res, da ne veš, kako ga je prejšnji lastnik vozil).

jaz bi se malo obregnil glede jermena, da ne cvili slučajno kaj drugega.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To mar 27, 2007 10:09 pm

uff.. sklopka :cry:
popravilo je drago, pa če tudi drsi.. oz. je na koncu kakor te razumem potem sklepam da tudi avto ni bil nevem kako ohranjen

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To mar 27, 2007 10:17 pm

Nova sklopka je okol 100 € in jo je brezveze popravljat. Pa tut ni tok drago to.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 27, 2007 10:25 pm

Ja če je imel res redne servise lahko tudina 15 tkm nič narobe potem še nekako bo samo raje še kaj drugega poglejta, ker če se kje ustavi ali pa noče vžigat izgubiš zaupanje, pa tudi stalno nekaj poravljat je zoprno.Jaz vedno kupim avto od 1 lastnika in še vedno je vsak odlično vozil celo leto tudi čez 52000 km res se splača.

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank Sr mar 28, 2007 7:28 am

hvala lepa vsem za nasvete... če ma kdo še kaj se priporočam !

lp
Kris
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot] in 12 gostov