Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po apr 02, 2007 12:01 pm

@Agent1: Lej, ko sem kupoval avto, sem ga v celoti in v enkratnem znesku plačal z denarjem, vseh 9 k ojrov in še malo čez zato sem tudi od trgovca zahteval, da mi brezplačno vgradijo sistem daljinskega odklepanja. Centralno zaklepanje je avto že imel. No in so mi ga podarili, brez pritoževanj.... Sem jih postavil pred dejstvo, ali mi ceno avta še malo spusti, ali pa dajo to....

Še vedno se premalo ljudi pogaja za avto, ponavadi kupijo tisto kar jim ponudijo.... Napaka! Povsod drugje se pogajajo o ceni, samo pri nas ne... Sej če se ne da z trgovcem nič zmenit, greš pa drugam, še vedno je dovolj ponudnikov.... Konec koncev je nakup avta BIZNIS!
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Po apr 02, 2007 12:10 pm

Hja, jaz sem tudi primerjal malce cene Getza in nove generacije evropskih malčkov. Zdej po pravici povedano se meni zdi, da razlike niso tako velike, kot je videti na uradnih cenikih na netu. To pa zato, ker pride povsod še kakšen popust, akcija ala obvezno+kasko brezplačno ipd. Tako da so v praxi razlike med Getzem in recimo Grande Puntom ali Cliom precej majhne, po mojem ni za več kot 1000 evrov razlike v praxi. Je pa res, da tudi 1000 evrov ni malo, ko kupuješ budget avto. Samo je pa nova generacija evropskih malčkov res močno napredovala, večje udobje zaradi večje medosne razdalje, boljša zvočna izolacija, boljši položaj za volanom, varčni motorji, večja varnost in nenazadnje tudi več opreme, če primerjam srednji paket opreme pri Cliu(dynamique) in Puntu(dynamic), sta oba napram Getzu TOP-K že bolje opremljena in niti ne pretirano dražja še posebej, če upoštevaš novejšo zasnovo, prostornost, pač več avta za niti ne pretirano več denarja.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Po apr 02, 2007 3:20 pm

Ne vem sam eni res ne pregledajo kaj kupijo.
Glede sedežev so nam v salonu povedali kako je pri trivratnem in ravno zaradi tega in zaradi dolgih in težkih vrat pri trivratnem smo se odločili za pet vratnega. Glede folije na robu zadnjega blatnika je pa tako da jo naš Getz že ima serijsko en ozek pas. Imamo 8500km pa nima niti ene pikice od kamenčkov, res da je kovinske barve.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Po apr 02, 2007 3:41 pm

Se pravi, da je kovinska barva manj občutljiva kot mineralna?

Glede pritožb zaradi hrupa pri vožnji na avtocesti pa me zanima sledeče: je to bolj značilno za motor 1,3? Ker 1,4, ki ga vgrajujejo zdaj, ima 15 konjev več, kar spet ni tako malo za avto takšnega razreda. Že res, da je za svojo velikost kar težak, kar pride prav pri vožni na mokri ali zasneženi cesti.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Po apr 02, 2007 3:56 pm

Glede barve ne vem točno samo se mi zdi da je mineralna bolj trda.
Glede hrupnosti nimam nobenih pripomb. Meni se ne zdi nič bolj hrupen kot kakšen evropejec (ne primerjat z novimi generacijami, ki so večje in temu primerno dražje in to precej z tako zmogljivim motorjem :!: ). Za normalno vožnjo tja do 4k vrtljajev je zelo tih. Naš ima 1.3 motor, za novega ne vem.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po apr 02, 2007 4:03 pm

Lahko ti jaz povem, ta motorček 1.4 v Getzu je pravi sladkorček, nisem mogel verjeti kako je to poskočna mala žverca. Vendar pa je idealen najbolj ravno za po mestu, ker pri višjih obratih postane že skoraj moteče glasen. Se pa tale avtoček super pelje, to je dejstvo. Mene je poleg hrupa pri višjih hitrostih zmotil le še nekoliko preobčutljiv pedal za gas, res je treba imeti občutek zanj, dokler se ne navadiš kar nabijaš obrate med šaltanjem in med speljevanjem, seveda ne namenoma. ;) Ima pa ta avto tudi zelo dober menjalnik. Skratka dober avtomobilček, čeprav se mu že malce kažejo leta napram novejšim evropejcem, kar se starih tiče pa jim je povsem dorasel. Le moteče je, ker se pri nas ne da dobiti boljših verzij opreme, tu mislim predvsem na GLS opremo, ki je v tujini dobavljiva.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Po apr 02, 2007 4:37 pm

Da ga je morda rahlo čas povozil, je dejstvo, ker je ven prišel l. 2002 (upam, da se ne motim). Prenovljen je bil l. 2005. In kolikor vem, naj bi po modelu i30, ki bo pri nas nadomestil elantro, prišel ven naslednik getza in accenta. Verjetno bo to i20.

Sem pa opazil še nekaj. Dokler getza niso prenovili, je imel stikalo za zadnje meglenke in gretje zadnjih šip na sredini (tam, kjer so vsi štirje smerniki). Potem pa so prestavili obe zadevo pod instrumentno ploščo, zatu tudi na testu pogosto ponergajo, da se teh stikal sploh ne vidi. Pa še merilca temperature motorja ni več, kar se mi ne zdi več tako velik problem, ker ga tudi od mojga fotra toyota corolla verso nima, pa je precej večji avtek.;)
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To apr 03, 2007 6:35 pm

Redman je napisal/-a:
wira je napisal/-a:danes sem ga opral,GETZA crnega namrec,skoraj me je kap.Avto tako rekoc nov.Pikica pri pikici od kamenckov po zadnjem robniku,pragi pa so spodaj tako obtolceni ,da so beli.Avto je naredil mogoce 100km po snegu in posuti cesti.Zgubil sem zaupanje v hyundai.

Reklamiraj. Fotru se je to naredilo pri puntotu. So popravili vse pod reklamacijo plus zavesice so mu zmontirali gratis. Je pa to problem navadne barve, na kar so me opozarjali vsi prodajalci za vse znamke avtomobilov ko sem kupoval avto. Se splača malo več plačati za metalik barvo in nabaviti zavesice.

Glede na to kakšne polizdelke prodajajo ni to nič čudnega :lol:

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman To apr 03, 2007 7:40 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
Redman je napisal/-a:
wira je napisal/-a:danes sem ga opral,GETZA crnega namrec,skoraj me je kap.Avto tako rekoc nov.Pikica pri pikici od kamenckov po zadnjem robniku,pragi pa so spodaj tako obtolceni ,da so beli.Avto je naredil mogoce 100km po snegu in posuti cesti.Zgubil sem zaupanje v hyundai.

Reklamiraj. Fotru se je to naredilo pri puntotu. So popravili vse pod reklamacijo plus zavesice so mu zmontirali gratis. Je pa to problem navadne barve, na kar so me opozarjali vsi prodajalci za vse znamke avtomobilov ko sem kupoval avto. Se splača malo več plačati za metalik barvo in nabaviti zavesice.

Glede na to kakšne polizdelke prodajajo ni to nič čudnega :lol:

U en se je naučil copy/paste. Bravo. Sej počas pa še kaj bo iz tebe. :lol: No ja vsaj motorni pokrovi se ne odpirajo sami od sebe pri getzu ane.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov