Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Pe mar 30, 2007 8:18 pm

Potem pa na testu niso imeli dobro nacentriranih gum.

Je pa res, da so se nekateri pritoževali, da je 1,4 prešvoh motor, ampak meni se zdi, da je za neko povprečno vožnjo več kot dovolj. Mimogrede, kaj spremeni pri karakteristiki motorja, če je 16V?
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento So mar 31, 2007 10:23 am

Hyundai Getz je za moje pojme najboljši avto v tem cenovnem rangu! Ga imamo in ga večkrat vozim. Glede na konkurenco katero sem vozil morm rečt da je Getz res bomba. Naš ima motor 1.3 z 85KM in je z njim prav poskočen. To je še motor s tehniko 12 ventilov. Za mestno in tudi ostale vožnje je zame več kot dovolj. Poraba se giblje okoli 7 litrov, kar je čisto normalno, marsikatera šibkejša mašina popije več. Novi motor 1.4 že ima 16 ventilsko tehniko zato je tudi bistveno močnejši 97KM. Je bil hvaljen na več testih tudi ko so testirali Kio Rio, ki ima enak motor.
Iz lastnih izkušenj ti povem da se getz nič bolj ne trese pri 130km/h kot ostali mali avti. Še nasprotno je dovolj tih in tudi potegne brez problema do 160km/h pa še naprej če ga tišiš. Če imaš necetrirane gume pa logično da se cel avto trese!

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 2:08 pm

Hvala.

Mislim, da prihajam v fazo dokončne odločitve. Sicer imam v mislih tudi avtek kia rio, ki je morda nekoliko večji (instrumentno ploščo ima pa zelo podobno kot accent), vendar mi getz bolj ustreza. Ga bom pa še na testni vožnji preiskusil.
Mir in dobro!

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi So mar 31, 2007 2:38 pm

Po mojem ti bo všeč. Mašinca je zelo odzivna, edina stvar, ki morda malce zmoti, je nekoliko glasnješi motor med pospeševanjem. Sicer pa zelo dober avto za ta denar!
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 2:56 pm

Sicer je tudi moj sedanji avtek precej glasen, imam pa toyoto starlet.

Moj stric pa je imel lantro wagon 1,6 letnik 96 (redek primerek, brez airbaga, vendar z žametnimi sedeži), pa je bil tudi precej glasen v notranjosti.

Bom videl, kakšna bo situacija. Mogoče bom razmislil tudi o dodatni zvočni izolaciji.

Pa še to: getz je menda dobil glede varnosti štiri zvezdice. Se mi zdi, da je to ugodno, ker so nekateri iz tega razreda dobili precej manj.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So mar 31, 2007 4:18 pm

Ja res je Getz je dobil štiri zvezdice na NCAP testu in Kia Rio prav tako. To ni ravno najboljši dosežek, je nekje povprečno.
Najbolje da greš na kakšno čim daljšo testno vožnjo, da ugotoviš če ti avto ustreza in preizkusiš kako se odziva in kakšna je zvočna izolacija. Meni se izolacija zdi povsem solidna. ;)

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo So mar 31, 2007 4:24 pm

izolacija do 130km/h kr v redu kar je pa več je pa že kriza
tudi obrati so skoraj okoli 4k pri 130
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 9:36 pm

Ampak tole se mi malo čudno zdi, da bi pri 130km na uro bilo že pri "štirici", kar se obratov tiče. Glede na to, da je avto majhen, motor ima skoraj 100 km. Mogoče to gledam na to zato, ker primerjam s svojim, ki jih ima 75.
Mir in dobro!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So mar 31, 2007 9:46 pm

Agent1 je napisal/-a:Ampak tole se mi malo čudno zdi, da bi pri 130km na uro bilo že pri "štirici", kar se obratov tiče. Glede na to, da je avto majhen, motor ima skoraj 100 km. Mogoče to gledam na to zato, ker primerjam s svojim, ki jih ima 75.

Bo kr držalo po moje, js mam v 5 pri 3000 obratov 95 na stevcu ( corsa 1.4 16v), kar se tiče getza, soliden, v primerjavi z najnovejsimi primerki razreda ze kar majhen, zato pa cenovno ugoden, zanesljiv, mogoče rahlo pozresen, sicer tega z 1.4 nisem vozil, sem pa vozil podoben motor z 109 konji v sicer tezji kii ceed in je dokaj odločen, samo rabi vrtljaje, pa poraba je malo :?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 11:55 pm

Bencinar je vsak bolj ali manj požrešen. ;) Sem mi zdi, da je konkurenčni (tudi korejski) Chevrolet Avea bolj požrešen kot pa Hyundai Getz. Sicer je pa vse odvisno od načina vožnje - če ga bolj privijaš, bo bolj žejen, to je jasno.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Ne apr 01, 2007 11:28 am

Paket HUD CAR je po zadnjih podatkih mogoče dobiti tudi pri opremi TOP-K. Vsaj tako imam napisano.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Po apr 02, 2007 9:57 am

če te ni kdo za 1. april nategnil je to res :) drugače sem pa napisal že ene par postov nazaj napisal, da so prodajal top k hud car, prvič pri fuzbal prvenstvu, lahko da jim je tako dobro šlo, da so kr obdržal... skratka se splača :)

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 Po apr 02, 2007 11:14 am

Ja, saj je na prospektu, ki sem ga prejšnji teden dobil v enem od Hyundai salonov.:)
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To apr 03, 2007 7:30 pm

Ojej, leta 2007 prodajajo avto brez ABS-a in brez sovoznikovega airbaga?

Eni pravjo: za malo denarja malo muzike.
Večina ugotovi, da so korejski avti sicer cenejši, a zato slabši.
Jaz bi rekel, da so za svojo kvaiteto celo predragi. Za bogih par sto evrov ceneje dobiš namesto solidnega avta navadno kanto (pa tistih par prišparanih evrov itak izgubiš čez par let ob prodaji, ker korejc slabše ohranja ceno). To sem tudi sam opazil ko sem 2004 kupoval nov avto in sem testiral. Hyundai Getza so daleč prekašali vsi konkurenti in celo sfukan stari punto od punce se mi je zdel veliko boljši in prijetnejši za vozit.

Skratka - kdaj vas bo srečala pamet ljudje. Korejci delajo dobre LCD monitorje, CD pekače in dim-sum, njihovi avti so pa klumpasti, neudobni, neugledni in izgledajo skrajno uncool.
Pa brez ABS-a in airbagov - to se dandanes sploh ne bi smelo prodajat, no.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

wira
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a wira To apr 03, 2007 8:18 pm

nekaj o prvih presenečenjih sem ze napisal v graji o getzu ,naš ima zdaj 20000km je pa 1,3 z vso opremo kar je bilo takrat možno dobiti pri nas,avgusta bo star 2 leti,prekrižaril sem z njim košček vzhodne evrope,lep kos Italije in Francije se pravi nekje polovica kilometrov na potovanjih.Avto gre lepo po avtocesti ,je malo glasnejši nad 120 vendar več kot 130 ne vozim ,ni utrudljiv saj sem napravil 1 dan tudi 800km brez,da bi bil utrujen.
Je bil pa že 2 krat na izrednem servisu tako,da ni čisto nedolžen glede na okvare,največji problem so zadnje zavore, in pa serviserji,ki ne obvladajo svojega dela.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered To apr 03, 2007 9:15 pm

Kar se tiče tega da je dostop do zadnjih zicev mogoč samo preko sovoznikovega sedeža, ja tudi prav če je, saj zadaj ponavdi sedijo samo taki ki nič za avto niso dali :lol:

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Napisal/-a Agent1 To apr 03, 2007 9:40 pm

Sonic, tole je pa le malo preveč neobjektivno, se ti ne zdi? Me zanima, kaj ti voziš.

Če greš pogledat v katalog avtomobilov razreda, kamor spada hyundai getz, boš zelo težko kje našel avtomobil, ki bo v najbolj osnovni verziji nudil ABS, obe varnostni blazini, klimo, itd.
Mir in dobro!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov