W_Golf je napisal/-a:sonic je napisal/-a:sicer golfa SDI nisem vozil, zato pa polota (letnik 2004) s to mašino. Prav bedno je bilo vozit tisti avto, pa sploh nisem kak ekstremni dirkač.. Mislim da mi je SDI motor precej pokvaril celoten vtis o avtu.
Golfe sem pa vozil le s TDI mašino in je pri isti kubaturi povsem druga stvar kot SDI. TDI je neprimerno zmogljivejši, pri tem da je golf (in to V) večji in težji avto od polota.. Kot dan in noč, res.
Poanta SDI-ja je res samo, če si star ata in je važno sam to, da je golf. Poraba je verjetno še kak deci manjša od TDI, predvsem pa nižja nabavna cena avta in tudi zavarovanje... Pomojem nekako tako kot golf z 1.4 bencinsko mašino.
Ne bluzi...
Cena ni manjša od tdi-ja
Pa golf bencinar pa dizlaš... kej živiš da to primerjaš...na triglavu???
@W_golf: Ne pisi bedarij, ce nimas pojma. Pojdi raje pisat vice v zabavni koticek. Spremljam tvoje poste ze nekaj tem, in nisi kaj dosti pametnega napisal, razen zalil in pametoval v prazno.
Zavarovanje je primerno manjse, sploh v primerjavi z 130konjsim tdi.jem. Cene pa se gibljejo ravno tam okoli 1.4bencinarjev, raje kak Eu vec.
Polota In golf sdi-ja ni za primerjat, je kot dan in noc. Sem tudi sam vozil polota, pa je proti golfu ziv skret. Folk pa ne ve niti tega da ima polo dva dizl mopeda, 1.9 in 1.7. Sploh pa menjalnik, s polotom se komaj 150km/h peljes, golfa pa se da pognati tam nekje do 170km/h, po stevcu se razume.
Ce si sparoven tip je najboljsa moznost sdi, prej kot 1.4 16v.
Princip motorja bazira se na motorju iz golfa serije3, ki je dodobra preverjen, s tem da je tu malce vec stroma in nekaj drugih novosti.
Glede podhranjenosti, kaj pa recimo stari golf 2 z dizl mopedom, ki ima komaj 54 konj in nekih 900kg? Tam pa se nihce ne pritozuje kako pocasen je, kilometre pa klepa za salo in vsi ga hvalijo, in še stepejo se za dobrega pod lipco, in to po 16letih, kar se je proizvodnja zakljucila. Da se tudi z golfom hitro peljat, s tem da nekateri ne locite pojmov hitra voznja in divjanje.