Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

FIAT punto grande

Napisal/-a avtomobil To apr 17, 2007 9:26 pm

Zanima me ali ja tale avto sploh vreden nakupa in svojega denarja?
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr apr 18, 2007 4:00 am

noben avto ni vreden svojega denarja, zakaj bi potemtakem bil punto izjema.
lp pilgrim

krho
Novinec

Napisal/-a krho Sr apr 18, 2007 6:49 am

Hm. jaz sem ga vozil, menjalnik je čuden, pa pri bencincu sem imel občutek, da vozim traktor.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Sr apr 18, 2007 7:39 am

Mislim kakšno vprašanje, če je vreden, zakaj pa nebi bil, kaj misliš da fiat od včeraj dela avtomobile.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr apr 18, 2007 7:41 am

krho je napisal/-a:Hm. jaz sem ga vozil, menjalnik je čuden, pa pri bencincu sem imel občutek, da vozim traktor.

Jaz sem imel pa ravno obraten občutek kot ti. Ne vem o kakšnem traktorju ti govoriš, a bencinski motorček ima miren tek in je zeloo tih. Zvočna izolacija pri tem avtu je sploh na visokem nivoju za razred v katerega spada Grande Punto. Avto se vozi kot tipičen 16v bencinar, potrebuje obrate, da dobro potegne, se pa vseeno čisto ok premakne tudi z mesta. Kar se tiče menjalnika, ne vem kakšne menjalnike si ti prej uporabljal, a tale Fiatov na novem Puntotu je vsekakor dober, malenkost slabši kot pri novem Cliu, a ne bistveno. Izmed trinajstih različnih avtov, ki sem jih imel možnost voziti, je Puntov menjalnik čisto pri vrhu in to je veljalo že za starega Punta. Možno, da si vozil verzijo z navadnim 8v motorjem, ki ima 5-stopenjski menjalni, za tistega puščam možnost, da je slabši od 6-stopenjskega(tudi na netu sem v nekaterih testih prebral, da je 6-stopenjski precej boljši), dosti pa tudi vpliva na samo obnašanja menjalnika njegova starost in utečenost(sploh pri testnih avtih z malo kilometri na števcu se lahko menjalnik še malo zatika oz. je malce trd).
Don`t worry, be happy:)

krho
Novinec

Napisal/-a krho Sr apr 18, 2007 7:57 am

Možno, da si vozil verzijo z navadnim 8v motorjem, ki ima 5-stopenjski menjalni, za tistega puščam možnost, da je slabši od 6-stopenjskega

Tako je 8V verzijo sem vozil, tako so imeli v salonu in tako so ponujali v akciji za 10.700€.
V primerjavi s Astro in Focusom je menjalnik, tak čuden mehak, ni se zatikal, samo vedno kadar sem prestavil sem imel občutek, da mi bo ostal v roki.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr apr 18, 2007 8:11 am

men osebno je kr lep avto pa dober se je vozt z njim če znaš voziti. drugače pa ni slab

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Sr apr 18, 2007 8:55 am

adis je napisal/-a:men osebno je kr lep avto pa dober se je vozt z njim če znaš voziti. drugače pa ni slab

Dobr se je vozit z njim, če znaš vozit? :lol: V katerem avtu se je pa dobro vozit, če ne znaš vozit?? :roll: Putno se pelje kot pesem, ni govora o kakšni težki ali pa zahtevni vožnji za voznika. Kar se tiče menjalnika, odvisno od okusa, meni so mehki menjalniki bolj všeč od tistih, ki so nekoliko trši in točno čutiš kdaj ti skoči v katero prestavo, vse je le stvar navade. Nekatere motijo pri Grandeju vse mehke svtvari, ki jih je precej: sklopka, sedeži, menjalnik, volan; no plastika na armaturi je pa trda. :lol: Meni pa je mehek avto všeč, ker imam občutek, da je vožnja bolj lahkotna(deloma je to tudi psihološko verjetno ali pa bolj ustreza moji naravi. :lol: ).
Don`t worry, be happy:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov