Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lisička
Nov uporabnik

Nakup avta - pomoč pri izbiri (Kia, Hyundai)

Napisal/-a lisička Pe apr 27, 2007 1:12 am

Pozdravček,

kupila bi rada nov avto..nekaj srednjega cenovnega razreda, bolj 'džip varianto'.

Izbiram med Hyundai Santa Fe in Kia Sorento.

Tisti, ki bolje poznate ti dve znamki, bi vas prosila, da mi svetujete, kateri od obeh bi bil boljši nakup in zakaj.
Nekdo mi je Kio odsvetoval, češ da so avto deli izredno dragi (??) :roll:

Če sem iskrena, mi je pa Santa Fe vizuelno lepši :D

Všeč mi je tudi recimo VW Touareg, pa toliko denarja ne bi dala.. :roll:

Če imate še kakšne druge dobre predloge, jih bom pa prav tako vesela.
Res se ne bi rada zafrknila pri nakupu.

Hvala in lepe praznike!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe apr 27, 2007 2:58 am

Jaz osebno imam v hyundai-ja več zaupanja. So sicer trenutno najhitreje rastoča avtomobilska znamka. Pa tale santa fe sploh ne deluje več korejsko, vsaj na zunaj ne.
Da ga ne boš brez HID (xenon) žarometov jemala slučajno!
Si pomislila kaj na suzukija?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe apr 27, 2007 7:33 am

Imam kia-sportage,diesel,ABS,klima,letnik 2000.Kupil sem rabljenega.Do zdaj dela v redu.Ima 110.000km.Menjal sem termostat,prednje amortizerje in zglob vilic.Glede rezervnih delov ti lahko povem,da so originalni na servisu(v Medvodah npr.)cenejši kot v konkurenčnih trgovinah.Amortizer je bil skoraj 17.000 sit,od konkurence čez 20.000sit.
Pred časom sem imel kombi Hyundai H100 in mi je odlično služil 190.000km.Prodal sem ga v domačem kraju in ga dnevno videvam-se pravi,da z njim ni težav.Bizgec.

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Pe apr 27, 2007 7:56 am

Hyundai je definitivno zelo dober nakup. Ima zelo vzdržljive motorje, z njemu ni nobenih težav, le redni servisi. Na zunaj je zelo dobro oblikovan in ima čiste linije. Je definitivno najboljši hyundai in za ta denar ponuja največ in kot je že bass povedal niti malo ne zgleda ˝korejsko˝. Čeprav ima Santa Fe zelo skromne agregate, ki razvijejo malo moči (diesel razvije le 150 KM, kar je za moje pojme za tako maso premalo, medtem, ko malo močnejši diesel razvije 190 KM, kar je že zadovoljivo). Če ti moč ne igra vloge je itak vseeno. Kia Sorento je bil pa v letu 2006 edini avto, ki se je podražal in sicer mislim, da iz
bivših 6 mio na 7 mio. Kar se tiče motorjev, mi je bolj všeč Kia, kar se tiče kakovosti, designa, vzdržljivosti pa Santa Fe. Zapelji se krog ali dva z obema in vedela boš, kir je pravi nakup.
PS: v istem cenovnem rangu dobiš še: Hyundai Terracan, Toyota RAV, Land Rover, mogoče kakšen freelander. Nekoliko dražji so: Audi Q7, BMW X5, X3, WW Touareg, Mercedes ML,...itd.
lp, pa veliko sreče pri nakupu
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup avta - pomoč pri izbiri (Kia, Hyundai)

Napisal/-a Mojster Miha Pe apr 27, 2007 6:09 pm

lisička je napisal/-a:Pozdravček,

kupila bi rada nov avto..nekaj srednjega cenovnega razreda, bolj 'džip varianto'.

Izbiram med Hyundai Santa Fe in Kia Sorento.

Tisti, ki bolje poznate ti dve znamki, bi vas prosila, da mi svetujete, kateri od obeh bi bil boljši nakup in zakaj.
Nekdo mi je Kio odsvetoval, češ da so avto deli izredno dragi (??) :roll:

Če sem iskrena, mi je pa Santa Fe vizuelno lepši :D

Všeč mi je tudi recimo VW Touareg, pa toliko denarja ne bi dala.. :roll:

Če imate še kakšne druge dobre predloge, jih bom pa prav tako vesela.
Res se ne bi rada zafrknila pri nakupu.

Hvala in lepe praznike!

Ponudba je pestra - poglej, preizkusi pa izberi. Zanesi se predvsem na svoj okus, želje, pričakovanja

Recimo tista o dragih delih te lahko kratko malo zavede - avto je vendar nov, z dobro garancijo, menda ne boš verjela nekomu, ki ti "naklada" da so deli dragi, če pa jih sploh ne boš potrebovala

Kar velja tudi za rabljene (če jih imaš seveda kot opcijo) - recimo ohranjena in vzdrževana TOYOTA Landcruiser bo brez težav "preživela" veliko konkurentov - mogoče ti bo več povedal podatek, da je za L.C. 500.000 km "šala mala" oz ji naredi brez posebnih težav in stroškov - poleg tega je udobje, počutje ... v njej (posebno kakšni prestižni različici) veliko boljši kot v HYUNDAI-u ali KII, da o drugih lastnostih sploh ne izgubljamo besed.

Če daješ prednost novemu - poglej, testiraj, preizkusi TOYOTO RAV-4

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov