Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

samirm
Nov uporabnik

Volvo S 40...1.8 16V->letnik 1997

Napisal/-a samirm Pe apr 20, 2007 10:19 am

Torej pravkar sem postal ponosen lastnik omenjenega avtomobila...:D

Km ima prevozenih 180.000...jermeni so bili zamenjani pri 107.000(pise v servisni knjizici, ceprav so povedali, da lahko sele pri 120.000).

Lastnik je povedal, da sedaj moram opraviti tipicen servis (olje, filtri itd...)

Zanima me, ce so bili jermeni zamenjani pri 107.000, sedaj jih ima avto 180.000 ali je potrebno sedaj ponovno zamenjati ali kaj priporocati vi, ki imate ta avto ze dalj casa od mene?
Zanima me tudi cena za zamenjavo jermenov(menda se zamenjata oba hkrati klinasti in zobati).

Ze vnaprej hvala za odgovor!

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko Pe apr 20, 2007 10:52 am

Sam vozim volvota V40 2.0t, pa moram reči da je res dobr avto, pri mojem so bila jermena menjana na 130km. Drugače pa ti lahko povem par hib pri tem avtu bencinske pumpe gredo rade (sam sm jo moral menjati prejšni teden), pri nekaterih malo škripljejo amontizerji-kljub temu da so dobri. Sam bom svojega v kratkem prodajal-tako da če te zanima 2.0t me kontaktiraj.

Lp
pavko

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So apr 21, 2007 4:24 pm

@pavko, koliko si odštel za bencinsko pumpo in kje si jo kupil?

@samirm, na tvojem mestu bi menjal jermene, ker je minimalen strošek in lažje bi se peljal (mentalitetno)
[OO-(||||)(||||)-OO]

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko Sr apr 25, 2007 12:14 am

Za pumpo sm dal 120€ kar se mi niti ne zdi veliko, sm pa dal skupaj s prevozom avta (2km) in menjavo 210€, Še dons pizidim čez oderuške mehanike na primorskem (sm biv pač turist).

samirm
Nov uporabnik

Napisal/-a samirm Pe maj 04, 2007 12:18 pm

torej sem opravil servis...olje, filtri, jermena, skratka avto stima, sem zelo zadovljen z njim...

1.
sedaj me zanima ali ve kdo mogoce na armaturni plosci mi sveti lucka, ces da mi zadnje luci ne svetijo oz. zavorne...ampak svetijo 100% sem preveril...
res pa, da ne svetijo pozicijske luci in strankse tiste "lepe" oranze lucke(tipicne za amer. avte kao blinkerji stranksi)...preveril sem varovalke in stimajo...

2. ko sem preveril pozicijske zarnice se je slisal, ce je kontakt v avtu motorcek zraven luci pod pokrovom, ne vem cemu sluzi tista stvar..se je zagnal za cca. par sekund i izkljucil...je pa na vsaki strani ob luci pod pokrovom..kaj je to in cemu sluzi?

kaj je tukaj vzrok?

ze vnaprej hvala za pojasnila...

lp, samirm

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe maj 04, 2007 4:20 pm

1) Kontrolna lučka na armaturki (s simbolom žarnice in klicajem) je za zavorne luči. In če ti delujejo ko avto stoji, potem ni nujno da delujejo tudi ko se pelješ. Malo preglej kontakte če dovolj tesno nalegajo na žarnico. Menjaj tudi pozicijske zadaj, in tiste rumene na odbijaču. Čeprav vem da so za tvoj letnik zalite in je potrebno menjati v celoti, kar pomeni da so dražje bolj kot vredne... Razen če improviziraš in zvrtaš luknjo in novo žarnico noter prilotaš...

2) Tisti motorček je za nastavljanje višine luči. Če imaš brisalce na lučeh, potem so ti še nekje zraven.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

samirm
Nov uporabnik

Napisal/-a samirm Pe maj 11, 2007 8:42 am

Pozdravljeni!

Spet imam eno vprasanje za majstre ;) ...zanima me ali je kaj narobe, ker sem kupil zarnice nove H4 prej so bile v avtu 12V-55W, kupil pa sem 12v-100W, ker boljse svetijo...varovalke so vse original samo zarnice sem zamenjal.

P.S. ata ima Roverja in sem jih pred 3 meseci zamenjal z istimi in je vse ok...skrbi me ali je lahko kaj narobe(zgori avto ali unicim prikljucek pri luci, ali fokus, instalacijo) itd...

ze vnaprej hvala

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe maj 11, 2007 9:18 pm

Seveda lahko skuriš! Vsaj fokus, in potem še konektorje. Nazadnje pa se zgodi to: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov