Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Nakup nove opel zafire

Napisal/-a AM Pe mar 30, 2007 8:04 am

Torej kaj mi lahko svetujete glede nove opel zafire.
Dobre, slabe lastnosti ...
Je vreden svojega denarja ?
Ali je mogoče kakšen bolši enoprostorec od zafire v tem cenovnem razredu in zakaj ...

http://www.ah-moste.si/opel/index.asp?p ... &subpage=1

http://www.opel.si/microsites/zafira_SI/flash.html

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 30, 2007 12:39 pm

Auto Express je primerjal na testu C4 P, S-Max-a, Zafiro in Mazdo 5. Zmagal je Citroen (kljub temu, da je Ford v Angliji takorekoč "domača" znamka in najbolj priljubljen), Zafira je zadnja, razlike niso (pre)velike. Vsekakor preizkusi vse štiri (pa še Scenica in Tourana), navsezadnje (tak velik) nakup novega avta to zahteva/omogoča. Pri enoprostorcu, torej avtu, namenjenemu družini, je bistven element preizkusa uporabnost (hlajeni predali itd) in predvsem počutje vseh v avtu, zato povabi na preizkusno vožnjo ožjega izbora tudi familijo.

več tu
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... zda_5.html

Auto Express je napisal/-a:1st Citroen C4
The C4 Picasso is a massive step forward with excellent seating and class-leading refinement

2nd Ford S-MAX
Ford's S-MAX is a competent package and we expect a good showing in this company

3rd Mazda 5
Mazda's 5 is affordable, well built with good handling and steering

4th Vauxhall Zafira
Vauxhall's Zafira was a pajoneer with seven seats in the compact MPV sector, but can it still shape up?

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Pe mar 30, 2007 5:53 pm

Meni je Zafira oblikovno všeč, moti pa me klop v drugi vrsti, ker ne omogoča prilagodljivosti, sedalni del je v enem kosu. Prtljažnik je ogromen.

Serijsko ima 7 sedežev, kar ima dve pomanjkljivosti - dražje obvezno zavarovanje + varnost - v eni od avtomobilskih revij je nedolžen nalet od zadaj zadnja dva sedeža porinil do naslonjala klopi v drugi vrsti.

Cena je v primerjavi z neposrednimi tekmeci ugodna. Vprašanje pa je, ali je smiselen nakup dizla, saj je razlika med 1.8 bencinarjem in 120 km dizlom prevelika (3000 € +).

Imam Opla iz 2000 in nimam slabih izkušenj z zanesljivostjo.

Mene je v tem razredu prepričal Ford S-max, je pa o tem modelu in Zafiri pred časom že tekla razprava na tem forumu.

bostjan2012
Nov uporabnik

Napisal/-a bostjan2012 Pe mar 30, 2007 10:13 pm

jaz sn se peljal z testno zafiro,in me je kar prevzel,sicer ne rabim tako velikega avta,zato sn vzel astro in sem zaenkrat se popolnoma zadovoljen z njo.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Sr maj 16, 2007 11:41 am

Kupujem avto za punco ... vrjetno bom vzel kr OPEL ZAFIRO 1.6 105KM - crne barve. Cena je 3.800.000 SIT + brezplacno osnovno in kasko zavarovanje za eno leto.

Tuhtam tudi da bi vzel kar OPEL ASTRO 5v 1.6 90KM, ki jo dobim za 3.100.000 SIT + brezplacno osnovno in kasko zavarovanje za eno leto.

Kaj pravte?

//Razlika med 5 sedznim in 7 sedeznim je v ceni za zavarovanje komaj 10.000 SIT. (gledal sem za svojo zafiro 1.6 105KM)
Priponke
untitled.jpg

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Sr maj 16, 2007 2:37 pm

Evo ravno prsu domov... iz OPEL CENTRA CELJE. Zadnja dva sedeza sta nekak neuporabna, razn za otroke. :lol:

Drugo pa se kr gre. Naracuan mi je 4.200.000 SIT. (ZAFIRA 1.6 Enjoy plus paket + crna barva + mp3 radio + airbag zavese).

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če maj 17, 2007 7:05 pm

Evo sm ze na 4.000.000 SIT... hehe... mogoce se bo kej spustu... :lol:

Ce bo dal gretje sedezev in BC za to ceno ga vzamem.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov