Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

William
Nov uporabnik

Rabljeni avti do 2 let

Napisal/-a William So maj 26, 2007 4:37 pm

No tko ko malo gledam po avto.net in podobnini stranmi, me zmerm zanima naprimer k se prodaja dost avtov, ki so 1 ali pa 2 let samo stari, pa me zmern zanima a so to avti z napakami pa se jih lastniki želijo čimprej znebit, a je komu denarja zmankal pa more avto prodat, a je tok npr. testnih vozil pa jih pol kot rabljene prodajajo al kaj? K mi ful ni jasn, da kupš nov avto pa, če je vse v redu, da ga že po enem letu prodajaš? Al kaj nej bi bil razlog?

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So maj 26, 2007 4:47 pm

Osebno poznam nekoga, ki je vedno kupil nov avto in ga po dveh letih prodal (pač se je rad sosedom pokazal z novimi vozili). S tem, da je bil čisto nedeljski voznik in so bili avti prevoženi okrog 10K. Očitno, lahko naletiš tudi na tak avto, če imaš res srečo, verjetno pa je več takih, ki lastnikom povzročajo toliko težav, da se jih raje znebijo, ali pa so to vozila od trgovskih potnikov ki jim po dveh letih odstraniš kakšno ničlo na koncu pa dobiš malo prevoženo vozilo. :evil:

LP

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So maj 26, 2007 4:53 pm

Zdravo!

Po moje se takšni jekleni konjički prodajajo samo zato ker imajo lastniki denar ali pa jih nekaj zafrkava. Je tako? Če imaš denar kupiš drugega oz:drug model itd.

LP
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So maj 26, 2007 4:58 pm

OLI je napisal/-a:Zdravo!

Po moje se takšni jekleni konjički prodajajo samo zato ker imajo lastniki denar ali pa jih nekaj zafrkava. Je tako? Če imaš denar kupiš drugega oz:drug model itd.

LP

če maš denar ga daš v avtohišo pa se naj oni zajebavajo...

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So maj 26, 2007 5:00 pm

kolesar je napisal/-a:

LP

če maš denar ga daš v avtohišo pa se naj oni zajebavajo...

Verjetno res, ker ta moj znanec se ni nikoli sam ubadal s prodajo, ampak je vozilo vedno pustil v avtohiši.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So maj 26, 2007 5:02 pm

LP

Je ravno obratno. ;) Večina teh avtov je na lizing. Ljudje po letu ali dveh ugotovijo, da več ne zmorejo odplačevati lizinga, treba je plačat prvi servis in zato avto prodajo.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So maj 26, 2007 5:06 pm

Ja, pa saj to sem mislil, jaz imam denar in si vsake dve leti privoščim nov avto(boljši lepši itd). Seveda je tu zraven tudi lizing seveda.

Lp
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Escalade
Nov uporabnik

Napisal/-a Escalade So maj 26, 2007 5:56 pm

nekatera vozila so verjetno tudi sluzbena, ki se menjajo redno.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So maj 26, 2007 7:03 pm

Ja tud mene moti to ko si ogledujem oglase. Pa vidiš nek mogoče tud 3-4 leta star avto pa kr 140k prevoženih.. mislim, kmalu bojo še samo dobri rabljeni avti z zelo visokimi cenami pri prodajalcih rabljenih vozil. Kdo bo to kupoval pol če majo take cene da si raje manjši pa nov avto kupiš. Največ je pa seveda A4, in pa Passat karavanov :evil:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So maj 26, 2007 7:04 pm

Escalade je napisal/-a:nekatera vozila so verjetno tudi sluzbena, ki se menjajo redno.

glede na amortizacijsko dobo to ne drži
če so poslovni najem potem ja
tud jst poznam ljudi, ki avto ko poteče garancija zapeljejo v avtohišo in vzamejo drugega- pa to so dobri avti- tko da zgubijo še pa još v 2-3 letih- sam pravjo vsaj vem fiksen strošek- nobenih drugih problemov s avtom
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So maj 26, 2007 9:25 pm

kljukec kar si povedal drži....

enim je pač v krvi da morjo zamenjat avto po cca. 2 letih ker radi preizkusijo druge variante vozil in se tako bahajo pred npr. sosedi.....bla bla bla

res je tud to, kar ste rekl, da nekateri po 2 letih npr. ugotovijo, da leasing zaradi takih ali drugačnih razlogov ne morejo več odplačevati in se zato odločijo da avto dajo naprej....
lahko pa da se avti kvarijo in imajo vrh glave servisov in popravil......seveda je tak avto v garanciji in stroške prevzame avtohiša oz. servis, pa nekaterim lastnik dopi***** to, da se morajo vsak teden voziti z testnim vozilom oz. vozilom, ki jim ga je dala avtohiša-servis v rabo dokler se ne popravi lastnikov avto

kar se tiče podjetij, tistih večjih pa nakup oz. zamenjava na vsake 2 leti je smotrn, ker tako podjetja oz. njihovi lastniki-direktorji pokažejo svojo moč pred poslovnimi partnerji in vsi vemo, da dober avto nekaj pove o lastniku-direktorju nekega podjetja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov