Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tony013
Nov uporabnik

Uvoženi avti iz tujine

Napisal/-a tony013 So maj 26, 2007 9:50 am

Nekaj sem že prelistal ta forum in nisem nič našel kaj takšnega ki bi me zadovoljilo.Namen imam kupiti audi A3 ali audi A4 karavan.Ko poslušam te mehanike okoli nas,kar vozijo te avtomobile po ugodnih cenah,tukaj pa jih drago prodajajo.Audi A3,so pri nas prvi modeli tja za cca 6000 €,prav gotovo bi ga pripeljal iz tujine prvi letnik že za kakšnih 1500 €ceneje.Govorim o TDI varijantah.Zanima pa me predvsem,kje dobiti kakšno vezo brez posrednikov.Ali lahko avto v tujini kupiš od fizične osebe,tako kod da ga jast kupim od soseda.Hvala za odgovore !

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 So maj 26, 2007 10:04 am

tud mene zanima ker bi rad kupil vw passat 2003 letnik
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ So maj 26, 2007 11:10 am

tko ti povem...js osebno za tak denar ne bi kupoval avta iz tujine (6000€ se mi ne zdi velika vsota), ker profitiral itak ne boš veliko (kot si sam reku nekje 1500€). Osebno mislim, da se splača iz tujine pripeljat avto z večjo vrednostjo, boljše avtomobile, ker tukaj se da res dobiti dosti ceneje. Zakaj? Ker če boš kupu avto pr nas boš res da dal nekaj več ampak boš natanko vedu kaj si kupu, avti iz tujine pa so nekoliko bolj "nepredvidljivi" (govorim za te starejše letnike), še posebej taki Audiji ..predvidevam, da za 6000€ bi dubu A3 nekje letnik...99? ...to so avtomobili z veliko kilometri, vrjemi (vem iz lastnik izkušenj)...ok so tut izjeme. No to je sam moje mnenje. Drgač pa ja, prek posrednikov se ne splača kupovat...boljše je, da si sam vzameš nekaj časa, živcev...iščeš na netu, in si sam pripelješ zadevo sem, bo dosti ceneje. Mislim da je kar nekaj uporabnikov tukaj, ki so tako naredili. Veliko sreče pri nakupu ;) Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So maj 26, 2007 11:15 am

drgač je ene par podjetij ki se ukvarjajo z uvozom in ti tako po želji pripeljejo avto katerega ti hočeš, mislim da je en celo v domžalah nism pa prepričan. v glavnem tako kot oni lahko kupjo avto tako ga lahko tudi ti kot fizična oseba nevidim problema zakaj ga nebi mogel smo pa v evropski uniji in zarad tega tko mislm.....če obstaja v evropi prost trg delovne sile potem obstaja tudi prost nakup osebnih avtomobilov, ne?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So maj 26, 2007 11:23 am

ok še bom tebi napisal kot sem že nekomu

0.75 € na kilogram pločevine
+2 % DMV
+ 20% DDV
+ 125€ homologacija
+prevoz

splača se ti bolj kupit večji rang avtov... Naprimer en ki ga poznam je pripeljal audia a4 s tujine in profitiral 600 000SIT bivših.... ampak avto je letnik 2003....

Koliko je meni znano se stari avti ne splačajo uvažat.
Preračunaj si kolikšen bi bil export preis s tujine,pa še si vse te izdatke polek izračunaj pa potem primerjaj s našimi cenami

Jaz sem si izračunal za enega megana s Belgije,je imel export preis 5600€ in na koncu je prišlo vse na 8000€...kar že pri nam dobim enakega ;)

Aja,pa ker vidim da te audi zanima,če si že segret za tujino,pojdi v Belgijo po njega
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

fušar
Nov uporabnik

Napisal/-a fušar So maj 26, 2007 11:27 am

Vzemi si čas ... prebrskaj nemške speltne strani z avti.... vzemi si dopust in ....pojdi na ogled oz. če maš sorodnike gor ti naj grejo oni avto pogledat. Imša pa tud posrednike v Sloveniji, ki se ukvarjajo z tem ampak, če že bi bilo doboro, da poznaš kerga posrednika v širšem sorodstvu, bratranci, ....

Uporabniški avatar
tony013
Nov uporabnik

Napisal/-a tony013 So maj 26, 2007 11:30 am

Ja,res je da ne veš kakšen avto bi uvozil,vendar tudi tukaj so taki avti z veliko kilometri,kar je seveda normalno za take leta in tak avto.Kaj kupiš,pa ne veš ne tukaj ne če avto pripelješ od drugje.Jast osebno imam dobre izkušnje glede teh dizlov,pa tudi če imajo veliko kilometrov.Če se ne spoznaš ravno glih na avtomobile,pa ti je vseeno kje ga kupiš.1500€ pa je tudi že kar nekaj denarja,s tem bi privarčeval že veliki servis,ki ga naredim jast pri vsakem avtu,ki ga kupim in ima čez 100k kilometrov,saj ne grem na besede prodajalca.
Če kdo ve za kakšen konkreten naslov,kje bi lahko kupil take avte,bi prosil za kakšen link.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So maj 26, 2007 12:32 pm

zakaj pa nebi preko posrednikov si dol uvozo avto,mu poveš kakšen avto želiš,pa ti ga poišče pa uvozi?

ker te slike preko neta naredijo mensezdi vsak avto lepši kot pa je v živo.Ker predstavljaj si,najdeš avto naprimer v Belgiji,pa se podaš na pot,gori pa vidiš da avto ni takšen kot na sliki(je v slabšem stanju)...pa si v prazno vrgel denar za bencin,avtocesto,amortizacijo....in pa še veliko časa

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ So maj 26, 2007 1:17 pm

Zato ker posredniki poberejo veliko denarja. Oni ti npr. zrihtajo avto po ceni, ki je nekoliko nižja od prodajnih cen v Sloveniji, vendar vedi da oni zaslužjo pr avtu veliko, ker drugače se tak biznis ne splača. Poznam primere, ko nekdo vozi iz italije razbite avtomobile, pri nas proda istega razbitega za 3000€ več. Ista zadeva. Noben posrednik ni tok neumen, da ti bo uvažal avto iz tujine pri katerem bo sam zaslužu samo npr 1000€. to ni noben denar.
Boljši, novejši avto = večji zaslužek za posrednika. Slabši, starejši avto = malo zaslužka za posrednika...torej ugani zakaj večinoma uvažajo novejše avtomobile.

Lp ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So maj 26, 2007 1:52 pm

glej kaj pa ko se sami eni peljejo v tujino po avto? misliš da te to poceni pride...

Samo eni itak vem da samo računate bencin pa avtocesto.... kje pa še je amortizacija???? če to vse skupaj zaračunaš pa potem z 2-ma avtoma nazaj v SLO....se ti samemu v bistvu ne splača nekam daleč hodit pa avte

b@ndit
Nov uporabnik

Kraj: SinGapur

Napisal/-a b@ndit So maj 26, 2007 2:38 pm

lej rabis dobrega mehanika pa mal znanja nemščine!lahko greš sam gor pa kupiš!jebeš posrednike!oni kupujejo poceni pa drago prodajajo!je pa res da mas laufanje z papirji pol ti sam cez!posrednik pač ma provizijo!js ti svetujem da gres sam gor najdit avto!!pač moje mnenje!gor večinoma ti prodajalci delajo tud za vikend cele dneve!sej ko bos priso gr bos vido polno bratov ki kupujejo avte!hehehe :D

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr maj 30, 2007 8:42 am

Zdravo... no mene pa nekaj zanima... rad bi uvozil iz Italije en avtič...

a ve kdo kje kupit oz. dobit kupoprodajno pogodbo?? in ali se to pri njih prešiše ali pri nas??

LP
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 8:51 am

samo tega ne naredi kar je moj stari naredo. Na mobile.de je videl enga n patrola, seveda je takoj poklical, rezervira, takoj v avto za berlin, pride gor, po težkih mukah iskanja (neke vukoj*bine), pride do avta pride nek DEBELI ko svija turk ven z čevapčičom v roki,
je reko kommt gremo v moj biro, sta se pelala 15km nekam še bol v neznano, v neko kolibo, postavi on avto ven odpre vrata avta, foter je mislil da bo skozlal ven vse kar je jedo zadnji teden.

povzetek zgodbe je, če ne poznaš v nemčiji koga (kak znanec, ki bi ti npr. 1 teden/mesec iskal avto gori) ali pa če si ne vzameš dopusta pa da greš gori vsaj 3-4dni okoli in iščeš pa nato kupiš se pomoje ne splača, razen pri teh TOP avtih za 40+k eur, ki jih mogoče prodajajo uradne trgovine z to znamko.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Sr maj 30, 2007 10:26 am

Iz lastnih izkušenj vam svetujem, da v Nemčiji kupujete pri priznanih trgovcih, ki imajo na zalogi čim več vozil. Odkupujejo jih v paketih od lizing hiš po nižjih cenah, zato so cenen nekoliko ugodnejše. Poleg tega so avti preverjeni in imajo garancijo, pa še papirje imajo pripravljene. Izbereš, pogledaš, plačaš in odpelješ.
Ne delajte si utvar, da so Nemci največji poštenjaki. Po njihovih podatkih ima tretjina rabljenih avtov pomlajene kilometre.

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr maj 30, 2007 12:04 pm

SEM NAPISAL IZ ITALIJE....
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov