Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če maj 17, 2007 8:48 pm

Kael je napisal/-a:Za rang avtomobila clio, ibiza in podobne avtomobile je, če se voziš zunaj mesta (npr: do babice katere je 60 kilometrov), je motor 1.4 s 75 KM minimum, da se da dostojno vozit ob prižgani klimi. Sem vozil te avte in vem, da pod omenjenim motorjem ne grejo nikamor. Za po mestu, pa je vsekakor tudi 1.2 dovolj, za tistih 70 na uro, kolikor se lahk max peleš.

sej zato...res je, da bo pretežno mestna vožnja, ampak bom šou kdaj tud na izlet s polno naloženim avtom

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Pe maj 18, 2007 8:15 pm

kaj pa pravte na tako ponudbo:

VW Polo 1.4, 5v, l. 1998, 78.000 km,
redno servisiran, potrjena servisna knjiga, 1.lastnica,
klima, servo volan, el.pomik stekel, centr.zaklepanje... za 3200 €?

Avto je odlično ohranjen, šla na poskusno vožnjo, izgleda vse OK, všeč mi je občutek, ko sediš v njem, stvar je samo v tem, da se nočem prenagliti, ker ta ponudba je dobesedno danes padla z neba, jaz sicer prej Polota niti nisem imela v ožjem izboru...
Ampak pomoje da ga bom vzela.

Kakšna je kaj poraba tega avta?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe maj 18, 2007 9:07 pm

a ta polo letnik 98 ma 60 konjev? če ja potem ma porabo okoli 6,5l.. vsekakor se ne prenagli ter najprej še odpelji avto na servis. seveda pa je pomembno to kot si napisala da je bil dobr občutek v njem

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Pe maj 18, 2007 9:13 pm

Ja, 60 konjev...
Se pa avto že prodaja pri prodajalcu & serviserju, kjer je bil tako kupljen kot tudi servisiran.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Pe maj 18, 2007 9:51 pm

no pa za ziher še vseeno daj avto ponovno v pregled pa se potem odloči. al pa položi neko aro minimalno, kakih 100-200 eur pa še en tedn okol glej al pa dva tedna. da ti nebo pol žal da si tak na hitro šla v nakup če bi blo slučajno kaj narobe z avtom

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe maj 18, 2007 10:12 pm

*MiriaM* je napisal/-a:kaj pa pravte na tako ponudbo:

Avto je odlično ohranjen, šla na poskusno vožnjo, izgleda vse OK, všeč mi je občutek, ko sediš v njem, stvar je samo v tem, da se nočem prenagliti, ker ta ponudba je dobesedno danes padla z neba, jaz sicer prej Polota niti nisem imela v ožjem izboru...

Lahko ti rečem, da te avto ne bo razočaral. Poraba od 6 do 7l/100km, brat ima 1.4 l.98 isti avto sam da je clasic in je naredu v dobrih petih letih več kot 100.000km brez posebnih težav, vse kar je menjal je bilo pred kratkim termostat,magnet v ključavnici,električni pomik stekel, + redni servisi, avto ima sedaj 160 tkm, ko pa ga je kupu jih je pa imel nekaj več kot 20 tkm.
Osu gre samo enkrat na led.lp

heavy
Nov uporabnik

Napisal/-a heavy Pe maj 18, 2007 10:12 pm

Toyota Yaris 1.4 d-4d l.04
Za 8500 €
Poraba od 3,6 do 4,3 do zdaj max.
Na dan prevozim ca. 40km.
Odličen in zelo poskočen ter okreten avto, vendar nekolko manj udoben v ovinkih (visoko sedenje), podoben občutek kot v katrci.
Drugače pa v enem letu brez problemov.
Priporočam.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Pe maj 18, 2007 11:03 pm

sonček je napisal/-a:
*MiriaM* je napisal/-a:kaj pa pravte na tako ponudbo:

Lahko ti rečem, da te avto ne bo razočaral. Poraba od 6 do 7l/100km, brat ima 1.4 l.98 isti avto sam da je clasic in je naredu v dobrih petih letih več kot 100.000km brez posebnih težav, vse kar je menjal je bilo pred kratkim termostat,magnet v ključavnici,električni pomik stekel, + redni servisi, avto ima sedaj 160 tkm, ko pa ga je kupu jih je pa imel nekaj več kot 20 tkm.

a to je menjal desni sprednji mehanizem za pomik stekel? :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe maj 18, 2007 11:04 pm

Spet en poznavalec, ki se še nikoi ni vozil v takem avtu, a mu je vse jasno
Ja pa sem ga in to večkrat prvič pa iz MB v KR je imel samo 55000 km 5 vrat in ti rečem, da v klance več kakor 95 do 110 ni šel lahko, da je bil zaspan motor nevem samo teh 60KM je za klimo premalo in tudi Clio 1.2 je prešvoh na sploh ker pa tukaj vsi kupujejo rabljena vozila je smiselno za ta denar kupiti čim boljše in čim več izbira je kar velika ;) Drugače pa imam Xantio 1.8i Break100KM ter 1390Kg in Mondeo 1.8i 16v 115KM ter 1256kg razlika v KM in kg je zelo očitna to vedno občutim v Višnjegorskem klancu Mondi tam kar leti tudi 4 v avtu + klima lahko tudi 140kmh Xantia ne gre čez 110kmh :shock: pa je servisirana.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr maj 23, 2007 4:24 pm

hmmm....še vedno premišljujem glede nakupa...sem pa se nekako odločil, da bo avto golfovega razreda...torej budžed je omejen nekako na 4000-5000€ in pa moč motorja cca 90KM...

torej moj ožji izbor:
- honda civic (1,4 ~ 90KM)
- še vedno audi a3/golf/leon (1,9 TDi ~ 90KM)

rad bi samo še kakšen konkreten predlog, da lahko primerjam. Resda je težko rečt bencinar, dizelaš, ampak, ker so tdi-ji dokaj vredu in zmogljivi (kolikor sem seznanjen) tudi pridejo v poštev. v mislih sem imel tudi audija a3 1,6 ~ 100KM. je kje kakšna primerjava še z opel astro b, mogoče tudi fordom focusom?

hvala
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr maj 23, 2007 7:46 pm

Ivan36 je napisal/-a:Spet en poznavalec, ki se še nikoi ni vozil v takem avtu, a mu je vse jasno
Ja pa sem ga in to večkrat prvič pa iz MB v KR je imel samo 55000 km 5 vrat in ti rečem, da v klance več kakor 95 do 110 ni šel lahko, da je bil zaspan motor nevem samo teh 60KM je za klimo premalo in tudi Clio 1.2 je prešvoh na sploh ker pa tukaj vsi kupujejo rabljena vozila je smiselno za ta denar kupiti čim boljše in čim več izbira je kar velika ;) Drugače pa imam Xantio 1.8i Break100KM ter 1390Kg in Mondeo 1.8i 16v 115KM ter 1256kg razlika v KM in kg je zelo očitna to vedno občutim v Višnjegorskem klancu Mondi tam kar leti tudi 4 v avtu + klima lahko tudi 140kmh Xantia ne gre čez 110kmh :shock: pa je servisirana.

"Konjenica" pove bolj malo - pri klancih igra večjo vlogo navor.

Sodoben dizelski agregat bo na račun slednjega tudi z občutno manjšo "konjenico" (25 "konjev") bolje "vlekel"

Tisti klanec (Višnjegorski) GOLF IV TDI 90 brez težav zmore "premagat" z 150 km/h - preizkušeno v petek in soboto

Na račun dobrega navora je tudi poraba ugodna - pri takšnem "divjanju" okrog 6 l/100 km - oz Metlika - Nova Gorica 2 uri 10 min - s "krajšanjem" pri Biču (beri:izogibanje cestnini). Gre pa za dobro hitrostno povprečje - kdor ne verjame naj preizkuša.

LP

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne maj 27, 2007 6:51 pm

No po nekaj časa premišljanja in brskanja po internetu, se vsi skupaj nekoliko nagibamo k audiju a3.

Malo mi je čudno, da se recimo prodaja avto brez opreme letnik '98 z več prevoženimi za isti denar kot letnik '99 z veliko več opreme.Zgleda, da moraš met kr mal sreče, da trofiš kakšnega. Kolkr zdej gledam so 1,6 bencinci bolj poceni, kot dizelski 1,9...pa še več jih je. Zanima me kako je s porabo obeh agregatov, pa še to...kaj recimo pomeni 170k prevoženih? se je treba bat že za kakšne večje servise?

Poleg audija seveda spada še golf IV, presenetljivo se dobi precej cenejše ali pa z manj prevoženimi oz. novejši letnik (cca 1-2 leti)
Pojasnilo?

V igri je potem lahko še leon, ampak seati majo dokaj slabo kvaliteto notranjosti, kolkr sm jih gledu, tako, da ne vem lih kaj se dobi.
Honde vem, da so zanesljive, samo so tudi dokaj drage, pa ne vem kolko je kej kvaliteta notranjosti pa tega, prostornost, pa pleh.

Rabu bi še kakšen nasvet pa primerjavo od koga, ki je že vozil katerega od avtomobilov oz. ki ga celo ima...seveda pa bo treba jit še kaj v živo pogledat

hvala
lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr maj 30, 2007 8:04 pm

C4V4L13R je napisal/-a:No po nekaj časa premišljanja in brskanja po internetu, se vsi skupaj nekoliko nagibamo k audiju a3.

Malo mi je čudno, da se recimo prodaja avto brez opreme letnik '98 z več prevoženimi za isti denar kot letnik '99 z veliko več opreme.Zgleda, da moraš met kr mal sreče, da trofiš kakšnega. Kolkr zdej gledam so 1,6 bencinci bolj poceni, kot dizelski 1,9...pa še več jih je. Zanima me kako je s porabo obeh agregatov, pa še to...kaj recimo pomeni 170k prevoženih? se je treba bat že za kakšne večje servise?

Poleg audija seveda spada še golf IV, presenetljivo se dobi precej cenejše ali pa z manj prevoženimi oz. novejši letnik (cca 1-2 leti)
Pojasnilo?

V igri je potem lahko še leon, ampak seati majo dokaj slabo kvaliteto notranjosti, kolkr sm jih gledu, tako, da ne vem lih kaj se dobi.
Honde vem, da so zanesljive, samo so tudi dokaj drage, pa ne vem kolko je kej kvaliteta notranjosti pa tega, prostornost, pa pleh.

Rabu bi še kakšen nasvet pa primerjavo od koga, ki je že vozil katerega od avtomobilov oz. ki ga celo ima...seveda pa bo treba jit še kaj v živo pogledat

hvala
lp

kdorkoli, karkoli? :?: :roll:

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

nakup avtomobila- polo

Napisal/-a ivanetich Pe jun 01, 2007 2:57 pm

lep pozdrav. jst tud kupujem avto, nekak sm se osredotočil na polo l. 96- 00, peugeot 206, 306.
glavne lastnosti avtomobila pa so servo volan, diesel motor, pa po možnosti še klima :D

kaj mi svetujete, kaj se splača kupt?
aja denarno naj nekje tja do 3500, mogoče 4000 evrov :D :D
hvala za nasvete
:D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov