Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če maj 31, 2007 10:00 am

a lahko potrdiš, da je C1 toyota s citroenovim logotom?- kakšen članek?
da ni oratno- al pa da ni to peugeot?
ker jst mislm, da je to skupen projekt ;)
lahko predvidevaš, da toyota že nebi bila nekvalitetna- tko da so sigurn oni cel avto nardil- sam to do dsmo predvidevanja
ekonomija in globalizacija delata svoje- in toyota je največji proizvajalec ;)
lp

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če maj 31, 2007 10:07 am

Se pridružujem @Xsandrej-u, ma prau da je tole toyotin izdelek, kakor tudi 107, in Aygo, ki jih izdelujejo v isti tovarni...
BMW E46

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 10:17 am

xandrej je napisal/-a:Plus:
- Majhna poraba (nekje 4-5 litrov z klimo)
- Dober občutek za volanom (ne veš da si v zelo majhnem avtomobilu)
- Nikjer kakega ropota med vožnjo kljub temu, da je celi plastičen...
- Ogromno odlagalnih površin (sicer nobenega predala)
- Dobra zvočna izoliranost (edino motor se sliži ob pospeševanju)
- Presenetlive luči ki svetijo zelo dobro
- Kjub majhnosti avto ne skače po grbinah in jih lepo požira

Minus:
- Ni kazalca temp. Vode
- Zelo zelo majhen prtljažnik (kar je za pričakovat ampak le)
- Stikalo ki prižiga notranjo osvetlitev vozila je samo na voznikovih vratih
- Pokrovček za gorivo se odpira s kluči...

Mogoče malo lažja odločitev.

uf najlepša hvala, to pa da je enak kot toyota pa sem včeraj slučajno na cesti zasledil ko sem videl toyoto, da je ista ozadaj pa sem si potem kr mislil, da je toyotin izdelek.. nevem zdaj ko vem da je to "toyota" čist drugače gledam na avto pa nevem zakaj :)

torej o drugem avtu kot c-1 noče slišat, danes greva gledat, če bo ok bom prilimal kako slikico čez par dni :D

xandrej, najlepša hvala za +/- :)

sicer pa je tudi meni toyota lepša ospredaj ja.

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport Če maj 31, 2007 10:20 am

mi smo imeli tudi nekaj časa doma C1 (nadomestno vozilo k sm jst fotrov avto mal podrsal in je bil na popravilu :roll: )
na žačetku sem se ogledoval tisto malo kepo pred hišo in razmišljal o uporabnosi , blabla....
Ko pa sem ga šel sprobat sem bil zelo pozitivno presenečen. Motor je odziven in se zelo rad vrti. Poraba je je bila tam okoli 4.5-5l, polek tega nisem imel občutka da se pelješ v tako majhnem avtomobilu (pohvalno), tudi ob priganjanju se c1 lepo drži ceste. Mislim da se tale motorček zelo ujame z avtomobilom, všeš mi je tudi njen zvok, ki je bol globok, bolj rohi :twisted: Da omenim še zadnja vrata, kaj se vse spomnejo :), ki so kar uporabna če hočeš dati haj na zadnjo klip ali pa če hoče keri mal notr zlest :)

Če kupiš C1 mislim da te bo oz njo avto zadovoljiv v večih pogledih

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 31, 2007 10:24 am

xandrej je napisal/-a:Tukaj se vidi kakšne poznavalce imamo tukaj. To je Toyota s citroenovim znakom. Vse je od toyote samo citroen pa peugeot znaki so gor in to je to. Menjalnik je od toyote in vseostalo. Vse kar je od citroena in peugeota je volan z logotom in vložek denarja v projekt in to je to.

Aja citroen so j***a.

Dejstvo je, da so Japonski proizvajalci, potem, ko so se odločili za takšne oz podobne "projekte" z EU proizvajalci izgubili na zanesljivosti

Recimo : NISSAN PRIMERA je bila svoj čas eden najbolj zanesljivih avtomobilov - potem, ko so začeli dodajat RENAULT-jeve komponente se je zanesljivost poslabšala. TOYOTA oz njeni določeni modeli imajo isto "bolezen".

Kako komentiraš to dejstvo ?

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 31, 2007 10:24 am

Avto se dela v tovarni, ki jo je postavila Toyota po svojih standardih in trojčke po njih tudi proizvaja. Mislim, da je PSA sodeloval pri razvoju - predvsem dizajn in notranjost/uporabnost (npr občutek večjega avta) - se pravi pri karoseriji, verjetno tudi pri podvozju. Če ima kdo natančne podatke, naj navede.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 31, 2007 10:35 am

Mojster Miha je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Tukaj se vidi kakšne poznavalce imamo tukaj. To je Toyota s citroenovim znakom. Vse je od toyote samo citroen pa peugeot znaki so gor in to je to. Menjalnik je od toyote in vseostalo. Vse kar je od citroena in peugeota je volan z logotom in vložek denarja v projekt in to je to.

Aja citroen so j***a.

Dejstvo je, da so Japonski proizvajalci, potem, ko so se odločili za takšne oz podobne "projekte" z EU proizvajalci izgubili na zanesljivosti

Recimo : NISSAN PRIMERA je bila svoj čas eden najbolj zanesljivih avtomobilov - potem, ko so začeli dodajat RENAULT-jeve komponente se je zanesljivost poslabšala. TOYOTA oz njeni določeni modeli imajo isto "bolezen".

Kako komentiraš to dejstvo ?

LP

To da citroen nikoli v življenju ni bil zašraufan skupaj z 10 maticami. Idi v salon pa si poglej okoli vrat itd itd... Nič narobe ampak vedno so bili torxi in to je to. Zaradi mene kakor hočeš to je toyota in jebiga.

Rumenkoti pač niso videli drugačnega izhoda ko pa da skupaj delajo z EU pač tak je.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 1:59 pm

rdečega ima rezerviranega, v pon. gre po njega.

xandrej, kaj je prepozno poklical foter njen ne? pi*da ej pa tak sem upal, da bo črni šel skozi :D - vseeno se ti najlepše zahvaljujem. :)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če maj 31, 2007 2:18 pm

Mene avto ni najbolj preprical, bi raje dodal kako kinto pa vzel C2.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če maj 31, 2007 2:26 pm

meni tut ni nekaj extra všeč toti avto, samo jebiga ženski je ne :D glede dodatnih eur pa bolj težko, ker ona je imal v mislih sprva celo p206 ali pa r twingo l ca. 2001 za 3-4k eur, pa je ata zdaj reko da bo nekaj posodo pa nekaj dal zraven za mlajši avto, te pa sta se ona pa ata zapičla v citroeneka, čeprav bi jaz raje twingota (na prvi strani je link z kaskom in zavarovanjem za taki dnar kot c1 :D )

bomo vidli kak bo =)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 31, 2007 3:10 pm

DaDek je napisal/-a:rdečega ima rezerviranega, v pon. gre po njega.

xandrej, kaj je prepozno poklical foter njen ne? pi*da ej pa tak sem upal, da bo črni šel skozi :D - vseeno se ti najlepše zahvaljujem. :)

Ja bila je dobra varijanta... Žal prepozno je bila položena ara ene 2 uri pred klicem... Zato pa sem rekel da hitro ko prvi pride saj veš... ;) Škoda pa kdaj drugič.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek So jun 02, 2007 4:29 pm

hvala za klic, se vidimo v ponedeljek zjutraj na ogledu črnega :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov