Jst sem z motorjem zadovoljen, ni nek dirkaški stroj ampak za normalno uporabo je čist dober, je tud dost tih napram kakšnmu dizlu, do 100 km pospeš v dobrih 11 sek, najvišjo ma 185 km.
Sicer lepo, da si zadovoljen z 1.6 8v motorjem, ti privoščim veselje. Saj meni se je v golfu V na testni vožnji zdel tudi čisto OK. Potem pa sem vozil 90KM TDI, pa nisem bil več ziher. Potem pa se vozil še 105 KM TDI s 6 prestavami in naročil slednjega, 1.6 se mi ni zdel več tako OK. BTW, prej tako rekoč nisem imel v roki dizla, vozil vedno le bencinarje.
Zdaj pa da seciram tvoje argumente:
1. TDI je seveda glasnejši, ko ga zjutraj zaverglaš. Tu ni kaj, me pa ne moti. Meni je zvok TDIja všeč, celo ko je še "zaspan". Pri avtocestni hitrosti je pa 1.6 bencinar glasnejši! Tudi zato, ker ima moj TDI 6 prestav, zato pri 130 km/h zvok vetra in podvozja (oba sicer čisto sprejemljiva)glasnejši preglasita zvok motorja. *
2. pospešek 0-100 je v primerjavi bencinar-dizel skorajda neuporaben podatek. V dejanski vožnji TDI-jeva moč oz. navor precej posekata bencinarja.
3. najvišja hitrost 185 kmh - no ja, pri 105 KM TDIju je pa 187. Woohoo, jaz imam daljšega!

Oboje je pa itak neuporabno, če ne greš v Nemčijo.
* glede zvoka: ko sem prejel golfa, se mi je zdel nekoliko glasen. Sploh v primerjavi z A3 (stara oblika, pa A3 sem poslušal le od zunaj, torej primerjal le zunanji zvok) ali pa od novega passata (peljal sem se noter) - pa sta oba imela isto 1.9 mašino. Ne gre le za glasnost, tudi nekako bolj "mehak" zvok se mi je zdel pri A3 in passatu. Sem že razmišljal o kaki dodatni zvočni izolaciji motorja.
Ampak - zadnje dni se mi pa zdi moj TDI po zvoku malo bolj uglajen. Ali sem se samo navadil?
Sta se pa vmes spremenili dve stvari:
1. motor se je že nekoliko utekel, ima trenutno dobrih 1000 km.
2. prvič sem tank napolnil na Petrolu, naslednjič pa na OMV.
Ima to lahko vpliv na zvok motorja?