Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jun 05, 2007 12:56 pm

Kael je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Mogoče pa pa golf pa leon drugačen menjalnik pa to vpliva na porabo goriva. Je pa res da jst šaltam pr max 3500 obratih in ga ne teram do 6000.

Leona sem js prestavljal na testu vsakič na 2600 obratih v višjo prestavo (bencinca). Dizla pa sem prestavljal pri 2200, saj sicer Leona 1.9 TDI trese ker obrati padejo pod 1500 obratov.

E tukaj mi pa ni nič več jasno 2600obratov??? za šaltat kako :shock: :shock: :shock: ti to rata jaz moje 1.8 stroje izpod 3000 do 4500 sploh ne premaknem pri malo bol normalni vožni ker kolikor jaz vem imajo največ navora od 3100 do 3300 obratov min in vsi vemo da je navor tisti ki vleče če se motim me popravite.
Glede porabe pa a ste čisto mim dokler ni drugega pač gre vse na nafto ali bencin :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 05, 2007 12:58 pm

joj, zadne cajte sm pa res nejasn ratu. Jasno, da sm mislu stari model, ki se še vedno tud prodaja, sam k je lih en omenju neki rabljene, zato sm tko reku.
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jun 07, 2007 10:09 pm

Jst sem z motorjem zadovoljen, ni nek dirkaški stroj ampak za normalno uporabo je čist dober, je tud dost tih napram kakšnmu dizlu, do 100 km pospeš v dobrih 11 sek, najvišjo ma 185 km.
Sicer lepo, da si zadovoljen z 1.6 8v motorjem, ti privoščim veselje. Saj meni se je v golfu V na testni vožnji zdel tudi čisto OK. Potem pa sem vozil 90KM TDI, pa nisem bil več ziher. Potem pa se vozil še 105 KM TDI s 6 prestavami in naročil slednjega, 1.6 se mi ni zdel več tako OK. BTW, prej tako rekoč nisem imel v roki dizla, vozil vedno le bencinarje.

Zdaj pa da seciram tvoje argumente:
1. TDI je seveda glasnejši, ko ga zjutraj zaverglaš. Tu ni kaj, me pa ne moti. Meni je zvok TDIja všeč, celo ko je še "zaspan". Pri avtocestni hitrosti je pa 1.6 bencinar glasnejši! Tudi zato, ker ima moj TDI 6 prestav, zato pri 130 km/h zvok vetra in podvozja (oba sicer čisto sprejemljiva)glasnejši preglasita zvok motorja. *
2. pospešek 0-100 je v primerjavi bencinar-dizel skorajda neuporaben podatek. V dejanski vožnji TDI-jeva moč oz. navor precej posekata bencinarja.
3. najvišja hitrost 185 kmh - no ja, pri 105 KM TDIju je pa 187. Woohoo, jaz imam daljšega! :-P Oboje je pa itak neuporabno, če ne greš v Nemčijo.

* glede zvoka: ko sem prejel golfa, se mi je zdel nekoliko glasen. Sploh v primerjavi z A3 (stara oblika, pa A3 sem poslušal le od zunaj, torej primerjal le zunanji zvok) ali pa od novega passata (peljal sem se noter) - pa sta oba imela isto 1.9 mašino. Ne gre le za glasnost, tudi nekako bolj "mehak" zvok se mi je zdel pri A3 in passatu. Sem že razmišljal o kaki dodatni zvočni izolaciji motorja.
Ampak - zadnje dni se mi pa zdi moj TDI po zvoku malo bolj uglajen. Ali sem se samo navadil?
Sta se pa vmes spremenili dve stvari:
1. motor se je že nekoliko utekel, ima trenutno dobrih 1000 km.
2. prvič sem tank napolnil na Petrolu, naslednjič pa na OMV.
Ima to lahko vpliv na zvok motorja?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe jun 08, 2007 11:36 am

Benjamina: Očitno je tukaj ena sama kregarija glede motorja in njegove zmogljivosti, tvojih potreb in zahtev pa ne vemo. Lepo se zapelji na testno vožnjo, mislim da kolikor toliko resnemu osebku v salonu le-te ne bo problem dobiti. Mogoče se da celo zmenit da se zadaj kaj naloži, če misliš v karavanu peljat tovore. Tako boš sama videla kako se zadeva obnaša.

Za moje potrebe bi bil dovolj, res pa da zdaj vozim 60 (če so še vsi živi) konjski avto. ;)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov