Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

krho
Novinec

Napisal/-a krho To mar 13, 2007 7:46 pm

Timci sicer ni povedal cene, ampak jaz sem gledal razpon tam 6k-9k dizla, s klimo... pa od l.2003 naprej.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To mar 13, 2007 7:55 pm

jony je napisal/-a:Jest kupujem avto že dva meseca pa sem že skoraj pop.... Gledam avto s klimo, po možnosti tud ABS za cca 4500 EVrov, letnik tam do 2000, pa da ni glih najmanjši (ala CLIO). Pregledal sem že ne vem kolk avtov, skoraj vsi v zelo slabem stanju (prevrteni kilometri, šipe različne letnice, klima ne dela in podobno). Par mesecev nazaj ko še nisem kupoval pa je bila ponudba zelo velika. Skratka sem že skoraj obupal!!!!!!

PS. Če ve kdo za kakšen tak avto naj mi prosim sporoči :lol:
LP
Škoda, če imaš res omejen proračun na 4500 EUR. Ker zelo kmalu bo na voljo moj clio (l.2004), z vso živo opremo (verzija extreme -od klime do usnjenega volana), v odličnem stanju in do junija 2008 še v tovarniški garanciji...
Ja, ima pa eno šipo drugačne letnice kot ostale - kriv je pa đanki, ki mi je pred časom vdrl v avto (druge škode pa ni bilo. Tko da različne letnice šip naj ne ti gredo že kar apriori preveč v nos.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Kraj: Za tretjim ovinkom desno

Napisal/-a polo_gti To mar 13, 2007 9:04 pm

čare je napisal/-a:ti boš pa zelo težko dobil idealen avto ker vsak ki je kdaj kupil nov avto ga je zavaroval kasko in če ga je potem ga je tud koristu tko da če je oprasku blatnik ga je valda poštrihu,če je kamen priletel v šipo jo je zamenjal ...res pa je da je kakšen voz tud karamboliran pa kaj potem sej če so bla udarjena vrata še ne pomen da je avto zanič.Pa tist ki je s svojim avtom zadovoljen ga najbrž ne bo prodal pri 40000 km in5-ih letih starosti kaj misliš??Mal je takih

to ti pa vsaka budala ve, kok je bil avto zaleten ali je bil štihan zaradi prask, ali zaradi udrtine, ali zaraid menjava posameznih delov karoserije, ali pa je bil huje zaleten to ti bi mogu vsak vedet, ki se spravlja v nakup avta, čeprav pa je bolje kupiti avto z dobrim motorjem in da je karoserija, če je bil zaleten res dobro popravljeno
Največ se zaročenga kruha poje

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To mar 13, 2007 9:10 pm

ohranjenih avtomobilov z malo kilometri in ostalimi bomboncki je kot dreka. seveda pac povprecen kupec se vedno na avto netu klikne razvrscanje po ceni, pogleda prvih 10 in ugotovi da se prodajajo sama j***a. jebat ga, tko pac je...
lp

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To mar 13, 2007 9:53 pm

Osebno se nism kupoval rabljenega avta...ceprav me je takrat sosedova ibiza nadvse mikala...tocno sem vedel kaksno je stanje in kako je lastnik ravnal z njim...vendar je ni hotel prodat.V takih primerih se definitivno nakup splaca. Potem sem nekaj dodal in si kupil novo.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Po mar 19, 2007 10:41 am

Ja jezuismarička no. Za 4000 ojrov bi ti imel avto brez praskice k iz škatlice, z malo kilometri, po možnosti da ti še lučko dajo zraven. Po možnosti se ogibaš italianskega pleha, ker je apriori j**c....

Za ta denar nikol ne boš dobil idealnega avta. Zdej je pa odvisno, kaj ti je pomembnejše, kozmetika, splošna ohranjenost al kilometri. Kilometri tud niso nek bav bav, če je avto redno vzdrževan. To se hitr vidi in osebno raje vzamem mal obtolčen avto okol in okol, pa da se mu vidi, da je bil servisiran.

Z Nemčije pripeljan avto z 200 kilo kilometri avtoceste je ziher manj zgonjen, kot slovenski, ki je naredil 60 kilo km po vaških luknjastih cestah.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Po mar 19, 2007 12:00 pm

polo_gti je napisal/-a:
to ti pa vsaka budala ve, kok je bil avto zaleten ali je bil štihan zaradi prask, ali zaradi udrtine, ali zaraid menjava posameznih delov karoserije, ali pa je bil huje zaleten to ti bi mogu vsak vedet, ki se spravlja v nakup avta, čeprav pa je bolje kupiti avto z dobrim motorjem in da je karoserija, če je bil zaleten res dobro popravljeno

bolš je kupit avto z nezaleteno karoserijo, ker motor je potrošnji material in se ga da zrihtat tako ali drugače, karoserije pa ne moreš kar zamenjati... ok če je butnen samo odbijač, al pa vrata ni panike, ko gre pa za bolj zapleteno poškodbo karoserije kot osnove pa avto ni nikol več isti kot je bil, ane

ko kupuješ avto glej predvsem to, če kaj popravljeno okoli šalčk amortizerjev pa pragovi. Raj mam zdravo karoserijo pa sfukan motor kot obratno ;)
EJ6

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Sr mar 21, 2007 8:29 pm

fiatpowered je napisal/-a:Poznam ta občutek ko se vsega tega naveličaš ja, takrat je dobro da se za ene 3 dni odmakneš od tega potem pa spet začneš iskat. Kar se pa tiče tega da samo uvožena jaca prdajajo z km nazaj. Ja to je pa tko, odvisno kak avto hočeš, če hočeš pasata, audia, bmwja lepo ohranjenega z mal km in iz slo ga boš zelo težko dobil, če pa hočeš clia, 206, punta pa ni problem dobit avta za 30-40km od prvega lastnika.

Glih to ni pametno. Moras skos gledat, ce se pojavi dobra ponudba slej ko prej tud gre. Tko, da kir prej pride prej dobi. Je pa res, da ne dobis postenga avta. Na avto.net je zej v modi poliranje pa prodajanje naprej za vec, uvozene jajce itd...poglejte si mal na mobile.de kake lepe ponudbe majo. Ti kr sline grejo..

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 23, 2007 4:05 pm

Itak je vedno tako:

Ko kupuješ ni nič pametnega, ko prodajaš ni povpraševanja.

Cela jeba zame, ki bi rad prodal svoj mlinček in kupil nekaj VEČJEGA! :lol:

Timci
Nov uporabnik

Končno

Napisal/-a Timci So maj 26, 2007 2:46 pm

No pa je prišel; passat 2004 prvi lastnik 107.000 narejeni vsi servisi, metalik mišja siva, tiptronic,... 131KM za 13.200 EUR pa imamo mir za 5 let.
lpT

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po jun 11, 2007 12:08 am

ne me jebat, 107k km/3 leta to je blo furano... :?

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Po jun 11, 2007 3:33 am

p...a...kok je pol vredn Passat 1.9TDI 4motion highline executive, črn na vn, siv na notr december 2004 pa 39.000k preovženih???
na kok ga cente??
Kdo je bl nor??? Jst al ti???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov