lenivec je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:ko ste se glih prepirali glede porabe.
slob bistrica-rakitovec (140-150kmh), rakitovec piran 2x po omejitvah normalno, rakitovec - slovenska bistrica (pol poti 170-180 potem pa od LJ dalje 140)
poraba točno 7.5l
kaj se avtoceste tiče ni žejn, žeja ga predvsem mesto
... pa prvi v koloni s povprečjem upokojencev
Ko boš "tiščal" 140-150 km konstantno po AC - bo rabil sodoben dizel takega razreda blizu 7 l/100 km, pri 170-180 km/h pa blizu 8 - če imaš konkreten + dolg AC klanec (Višnjegorski, Senožeče-Razdrto) pa na takšne brzine kr pozabi ker jih ne zmore.
Sicer pa: povej hitrostno povprečje pri tvoji porabi al pa pejdi take traparije govorit tistim nadebudnežem, ki listajo CICIBAN
LP
fak si k****n res ej, velekreten. kako povprečje? kaj ni razvidno iz mojega posta? daj za kesl pa grema še 1x tako turo. kaj ti ni jasno? napisal sem ti točno od kje do kje, ti še ure napišem ? v rakitovec sobota ob 8.30 zjutraj, iz rakitovca na obalo ob 18.20, nazaj ob 23.10. nasldnji dan pa na obalo ob 19.00 nazaj 23.30, domov iz rakitovca pa včeraj 17.10. narjenih je blo 630km kaj te še zanima, kolkokrat sem šel scat umes pa kake barve je blo? pa kak sn mel prtlago zloženo v avtu, pa kak sn bil oblečen? pa kolkokrat sn se po jajcih popraskal umes med vožnjo? mogoče še kaj? sicer če je človek taki k****n kot ti mu tak nič ne pomaga.
aja pa še to mi razloži zakaj bi lagal o porabi, kajmam od tega? jaz nerabim nekega duvanja po forumu kot ti, da se počutiš moškega in zapolniš praznino v hlačah.
»Ko mački stopiš na rep – zacvili« - tvoje razburjenje potrjuje, da podatki ki jih navajaš niso točni – "hrup", ki ga pri tem zganjaš, z razlago od kod si doma, pa o prtljagi in kakšne cunje imaš na sebi ... pa ne vem še čem pa dodatno govori o tem, kako močno si želiš svoje laži prikriti.
Nadalje : tako kot laži, tudi žaljenje na forumu ni zaželeno – zdej, če je to vsa kultura, ki jo premoreš, pač OK – se je treba s tem sprijaznit oz s tvojim nivojem olike, kulture, razvitosti ...
Glede na tvojo skrb o »premoženju« - če imaš takšne težave zdravstvene, psihološke al kakšne druge narave – obišči zdravnika oz ustreznega strokovnjaka, lahko pa tudi kakšen forum, ki se ukvarja s tem. Na tem je govora o avtomobilih – torej si žal zgrešil naslov. Tvoja skrb za tuje »premoženje« namreč govori, da imaš težave na tem »področju« - ljudje, ki jih nimajo se namreč ne ukvarjajo niti z lastnim, kaj šele tujim »premoženjem«.
In nenazadnje: če ne veš čemu te vprašujem po povprečni hitrosti – to je podatek, ki je »alfa in omega« pri porabi oz je ključnega pomena, če hočemo kvalitetno oceno porabe – boš moral še kakšnemu nasvetu mojstra prisluhnit, da boš izpopolnil svoje znanje na področju avtomobilizma. Brez tega podatka je namreč navajanje porabe povsem neuporaben podatek oz je nekaj takega kot bi razlagal, da tvoj avto »leti« 220 km/h, ker toliko piše na števcu.
LP