Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To jun 12, 2007 6:20 pm

lenivec je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:ko ste se glih prepirali glede porabe.
slob bistrica-rakitovec (140-150kmh), rakitovec piran 2x po omejitvah normalno, rakitovec - slovenska bistrica (pol poti 170-180 potem pa od LJ dalje 140)
poraba točno 7.5l
kaj se avtoceste tiče ni žejn, žeja ga predvsem mesto

... pa prvi v koloni s povprečjem upokojencev ;)

Ko boš "tiščal" 140-150 km konstantno po AC - bo rabil sodoben dizel takega razreda blizu 7 l/100 km, pri 170-180 km/h pa blizu 8 - če imaš konkreten + dolg AC klanec (Višnjegorski, Senožeče-Razdrto) pa na takšne brzine kr pozabi ker jih ne zmore.

Sicer pa: povej hitrostno povprečje pri tvoji porabi al pa pejdi take traparije govorit tistim nadebudnežem, ki listajo CICIBAN

LP

fak si k****n res ej, velekreten. kako povprečje? kaj ni razvidno iz mojega posta? daj za kesl pa grema še 1x tako turo. kaj ti ni jasno? napisal sem ti točno od kje do kje, ti še ure napišem ? v rakitovec sobota ob 8.30 zjutraj, iz rakitovca na obalo ob 18.20, nazaj ob 23.10. nasldnji dan pa na obalo ob 19.00 nazaj 23.30, domov iz rakitovca pa včeraj 17.10. narjenih je blo 630km kaj te še zanima, kolkokrat sem šel scat umes pa kake barve je blo? pa kak sn mel prtlago zloženo v avtu, pa kak sn bil oblečen? pa kolkokrat sn se po jajcih popraskal umes med vožnjo? mogoče še kaj? sicer če je človek taki k****n kot ti mu tak nič ne pomaga.
aja pa še to mi razloži zakaj bi lagal o porabi, kajmam od tega? jaz nerabim nekega duvanja po forumu kot ti, da se počutiš moškega in zapolniš praznino v hlačah.

:clapclap
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 13, 2007 4:52 pm

lenivec je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:ko ste se glih prepirali glede porabe.
slob bistrica-rakitovec (140-150kmh), rakitovec piran 2x po omejitvah normalno, rakitovec - slovenska bistrica (pol poti 170-180 potem pa od LJ dalje 140)
poraba točno 7.5l
kaj se avtoceste tiče ni žejn, žeja ga predvsem mesto

... pa prvi v koloni s povprečjem upokojencev ;)

Ko boš "tiščal" 140-150 km konstantno po AC - bo rabil sodoben dizel takega razreda blizu 7 l/100 km, pri 170-180 km/h pa blizu 8 - če imaš konkreten + dolg AC klanec (Višnjegorski, Senožeče-Razdrto) pa na takšne brzine kr pozabi ker jih ne zmore.

Sicer pa: povej hitrostno povprečje pri tvoji porabi al pa pejdi take traparije govorit tistim nadebudnežem, ki listajo CICIBAN

LP

fak si k****n res ej, velekreten. kako povprečje? kaj ni razvidno iz mojega posta? daj za kesl pa grema še 1x tako turo. kaj ti ni jasno? napisal sem ti točno od kje do kje, ti še ure napišem ? v rakitovec sobota ob 8.30 zjutraj, iz rakitovca na obalo ob 18.20, nazaj ob 23.10. nasldnji dan pa na obalo ob 19.00 nazaj 23.30, domov iz rakitovca pa včeraj 17.10. narjenih je blo 630km kaj te še zanima, kolkokrat sem šel scat umes pa kake barve je blo? pa kak sn mel prtlago zloženo v avtu, pa kak sn bil oblečen? pa kolkokrat sn se po jajcih popraskal umes med vožnjo? mogoče še kaj? sicer če je človek taki k****n kot ti mu tak nič ne pomaga.
aja pa še to mi razloži zakaj bi lagal o porabi, kajmam od tega? jaz nerabim nekega duvanja po forumu kot ti, da se počutiš moškega in zapolniš praznino v hlačah.

»Ko mački stopiš na rep – zacvili« - tvoje razburjenje potrjuje, da podatki ki jih navajaš niso točni – "hrup", ki ga pri tem zganjaš, z razlago od kod si doma, pa o prtljagi in kakšne cunje imaš na sebi ... pa ne vem še čem pa dodatno govori o tem, kako močno si želiš svoje laži prikriti.

Nadalje : tako kot laži, tudi žaljenje na forumu ni zaželeno – zdej, če je to vsa kultura, ki jo premoreš, pač OK – se je treba s tem sprijaznit oz s tvojim nivojem olike, kulture, razvitosti ...

Glede na tvojo skrb o »premoženju« - če imaš takšne težave zdravstvene, psihološke al kakšne druge narave – obišči zdravnika oz ustreznega strokovnjaka, lahko pa tudi kakšen forum, ki se ukvarja s tem. Na tem je govora o avtomobilih – torej si žal zgrešil naslov. Tvoja skrb za tuje »premoženje« namreč govori, da imaš težave na tem »področju« - ljudje, ki jih nimajo se namreč ne ukvarjajo niti z lastnim, kaj šele tujim »premoženjem«.

In nenazadnje: če ne veš čemu te vprašujem po povprečni hitrosti – to je podatek, ki je »alfa in omega« pri porabi oz je ključnega pomena, če hočemo kvalitetno oceno porabe – boš moral še kakšnemu nasvetu mojstra prisluhnit, da boš izpopolnil svoje znanje na področju avtomobilizma. Brez tega podatka je namreč navajanje porabe povsem neuporaben podatek oz je nekaj takega kot bi razlagal, da tvoj avto »leti« 220 km/h, ker toliko piše na števcu.

LP

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Sr jun 13, 2007 5:44 pm

Meni pije brava 1.6 tudi pod 5l na relaciji do morja in nazaj. Pa če bi kdo drug prej rekel, da mu toliko pije, mu ne bi verjel... In ali bi bil tiho ali pa bi ga zmerjal z lažnjivcem.
http://matjaz.wordpress.com/2007/04/08/ ... ur-742007/
PA nismo delal kolone .. mam potrdilo od policajev (pa ne v naselju...)

Mogoče bi bilo dobro povdariti, da ima bravo/brava - sploh mislim da po l98 zelo zelo dolgo 5to prestavo. Končno hitrost doseže v 4ti in ne 5ti. Torej je ta 5ta zelo varčna - 120km/h pri 3k rpm. S tem da se brez problemov zvrti do 7k RPM in še čez ( no ne v 5ti ampak recimo v 2gi :P ). Torej teoretično bi se v 5ti prestavi lahko peljal 280km/h pri 7k RPM :lol: :o

Drugače je moja povprečna poraba: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4024
Sicer sem šele začel pisati... Kar se tiče relacij je torej poraba res super. Ampak davek na to je, da bi z krajšim menjalnikom avto še bolj potegnil - kar bi mi bolj pasalo, ker sicer sam delam zelo malo relacijskih voženj... [/url]

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jun 13, 2007 5:57 pm

pfff,meni bravo pije 6-6,5litra pa naj se vozim na dolge ali kratke razdalje, s težko ali lahko nogo.Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 13, 2007 6:49 pm

UDO1 je napisal/-a:Meni pije brava 1.6 tudi pod 5l na relaciji do morja in nazaj. Pa če bi kdo drug prej rekel, da mu toliko pije, mu ne bi verjel... In ali bi bil tiho ali pa bi ga zmerjal z lažnjivcem.

Mogoče bi bilo dobro povdariti, da ima bravo/brava - sploh mislim da po l98 zelo zelo dolgo 5to prestavo. Končno hitrost doseže v 4ti in ne 5ti. Torej je ta 5ta zelo varčna - 120km/h pri 3k rpm. S tem da se brez problemov zvrti do 7k RPM in še čez ( no ne v 5ti ampak recimo v 2gi :P ). Torej teoretično bi se v 5ti prestavi lahko peljal 280km/h pri 7k RPM :lol: :o

Drugače je moja povprečna poraba: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4024
Sicer sem šele začel pisati... Kar se tiče relacij je torej poraba res super. Ampak davek na to je, da bi z krajšim menjalnikom avto še bolj potegnil - kar bi mi bolj pasalo, ker sicer sam delam zelo malo relacijskih voženj... [/url]

Resna debata o porabi zahteva poleg podatka o porabi še podatek o povprečni hitrosti - sicer je vse skupaj neuporabno

Tisto tvojo BRAVO "pritisni" na povprečno hitrost okrog 100 km/h pa izmeri porabo - to pomeni, da prevoziš razdaljo Nova Gorica - Ljubljana (BS Barje) v času okrog 50 minut.

Ne gre pa za nobeno divjanje ampak zgolj vožnjo na meji kaznovanja - 130 kmh/h + nekaj tolerance, kjer ti policist še "pogleda skozi prste" - na števcu sicer kaže (odvisno od avtomobila od 150 - 160 km/h - v resnici pa vsak števec laže in je hitrost primerno manjša)

"Dolga 5-ta prestava " pa ima tudi svojo slabo stran - strme in dolge AC klance - kjer zelo hitro izgubi "živahnost" na račun omenjene prestave + majhnega navora (napram sodobnemu dizlu) - prestavljanje navzdol pa pomeni jasno povečanje porabe

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 13, 2007 6:51 pm

TommyGun je napisal/-a:pfff,meni bravo pije 6-6,5litra pa naj se vozim na dolge ali kratke razdalje, s težko ali lahko nogo.Slika

Očitno še ne veš kaj je "težka noga" ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 13, 2007 6:51 pm

TommyGun je napisal/-a:pfff,meni bravo pije 6-6,5litra pa naj se vozim na dolge ali kratke razdalje, s težko ali lahko nogo.Slika

LP

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jun 13, 2007 7:26 pm

LP

dobro vem :)
pač pije bol malo nafte :twisted:
Zadnjič spremenil T2a, dne Sr jun 13, 2007 7:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jun 13, 2007 7:29 pm

da ne bo kdo slučajn doktoriru iz porabe :lol: :lol: :lol:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jun 13, 2007 9:04 pm

TommyGun je napisal/-a:

LP

dobro vem :)
pač pije bol malo nafte :twisted:

Saj pravim, da ne veš kaj je "težka noga"

Relacijo Nova Gorica - Črni vrh poznaš oz točneje do Vodnjaka (na vrhu klanca iz Cola proti Črnemu vrhu) - prevozi jo v času pol ure - 30 min potem pa poročaj o porabi ;)

Pa srečno vožnjo !

LP

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jun 13, 2007 10:32 pm

nebom se hvalil na forumu koliko rabim od točke A do točke B.

moja mama prevozi z zmerno vožno tisto relacijo v 35-40minutah, pa ima več % da pride živa kot ti.

če bi imel "teško" nogo cel tank oz 900km bi bila poraba višja, ampak tak norc tudi nisem ;)

sicer pa je to čisti offtopic,če te že zanimajo moji "podvigi" :arrow: PM

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 14, 2007 7:14 am

TommyGun je napisal/-a:nebom se hvalil na forumu koliko rabim od točke A do točke B.

moja mama prevozi z zmerno vožno tisto relacijo v 35-40minutah, pa ima več % da pride živa kot ti.

če bi imel "teško" nogo cel tank oz 900km bi bila poraba višja, ampak tak norc tudi nisem ;)

sicer pa je to čisti offtopic,če te že zanimajo moji "podvigi" :arrow: PM

Ni hvaljenje - samo ilustracija pojma "težka noga" - pri takem tempu vožnje (40 km - 30 min) rabi sodoben dizel (okrog 74 kW - oz 100 "konjev")cca 8 l/100 km - bencinar primerljive moči pa jasno občutno več na račun slabšega navora - gre za odsek, kjer je treba "tiščat" po AC, potem pa sledi vzpon na cca 800 m nadmorske višine

Kaj je varno in kaj ne je pa zelo relativen pojem - tako kot % možnosti, da preživimo (po mojih izkušnjah je največ pogojeno z usodo, ki ti je "pisana").
Tvoja mama zaupa lastnim sposobnstim, izkušnjam ter vozilu, jst pa svojim sposobnostim, izkušnjam + vozilu. Usodo pa na žalost (ali pa srečo) ne more nihče predvidet - še manj pa ukrepat proti njej.

LP

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če jun 14, 2007 11:47 am

UDO1 je napisal/-a:Meni pije brava 1.6 tudi pod 5l na relaciji do morja in nazaj. Pa če bi kdo drug prej rekel, da mu toliko pije, mu ne bi verjel... In ali bi bil tiho ali pa bi ga zmerjal z lažnjivcem.

Mogoče bi bilo dobro povdariti, da ima bravo/brava - sploh mislim da po l98 zelo zelo dolgo 5to prestavo. Končno hitrost doseže v 4ti in ne 5ti. Torej je ta 5ta zelo varčna - 120km/h pri 3k rpm. S tem da se brez problemov zvrti do 7k RPM in še čez ( no ne v 5ti ampak recimo v 2gi :P ). Torej teoretično bi se v 5ti prestavi lahko peljal 280km/h pri 7k RPM :lol: :oz

Resna debata o porabi zahteva poleg podatka o porabi še podatek o povprečni hitrosti - sicer je vse skupaj neuporabno

Tisto tvojo BRAVO "pritisni" na povprečno hitrost okrog 100 km/h pa izmeri porabo - to pomeni, da prevoziš razdaljo Nova Gorica - Ljubljana (BS Barje) v času okrog 50 minut.

Ne gre pa za nobeno divjanje ampak zgolj vožnjo na meji kaznovanja - 130 kmh/h + nekaj tolerance, kjer ti policist še "pogleda skozi prste" - na števcu sicer kaže (odvisno od avtomobila od 150 - 160 km/h - v resnici pa vsak števec laže in je hitrost primerno manjša)

"Dolga 5-ta prestava " pa ima tudi svojo slabo stran - strme in dolge AC klance - kjer zelo hitro izgubi "živahnost" na račun omenjene prestave + majhnega navora (napram sodobnemu dizlu) - prestavljanje navzdol pa pomeni jasno povečanje porabe

LP

ČE bi si prebral tisti link, ki sem ga dal, bi vedel, da nisem mel težke noge ... le počasen nisem bil. In tudi vedel bi, da nismo vozili po avtocesti... Zgolj primer, ako nizko se da spraviti porabo, brez da si neka ovira na cesti... prehitevanj je bilo dosti..
Bila pa je potovalna hitrost okoli 90 - 100km/h večinoma povsod razen skozi naselja. Povprečna je bila seveda manjša .. ampak vem, da smo bili hitrejši od povprečnega dizlaše na tej relaciji 8) . Šlo pa je ponekod sicer tudi 130 in več...

Prestavljanje navzdol? Na avtocesti samo zaradi klaneca pri meni ne boš videl tega...
Navor .. upam, da veš, da se pri dizlu preko menjalnika precej bolj reducira navor, kot pri bencincu. Seveda pa je lepo videti podatke na papirju, kjer piše navor na gredi in tega je pri dizlu res dosti... a mora zaradi manjšega območja uporabnih RPM opraviti večjo spremebo hitrosti v recimo 1k RPM. Od tukaj padec navora!
Seveda ima dizl tudi na kolesih še vseeno več navora, a razlike niso take, kot si mogoče misliš...

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc Pe jun 15, 2007 1:31 pm

Glede na to, kaj vse berem v tej temi, moram priznat, da me je sram, da sem lastnik Bravota 1,6 16v GT letnik 2000. Tip je spraševal za nasvet in dobil... Takšnega bravota ki po klancu navzgor s vklopljeno klimo drvi 150 km/h bi pa jaz tudi imel :shock: Folk, daj se zresnite!!! Kot pravim, sem lastik Fiata in mene osebno ni prepričal ne v kvaliteti še manj pa njegovi lastniki. Bog ne daj da ga pustiš kje v Ljubljani čez noč ti vse pokradejo (iz lastnih izkušenj)!!! In kdo krade???? Nekdo ki vozi Citroena že ne, a ne???!!!

TheStyle
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStyle Pe jun 15, 2007 9:20 pm

ok 1.6 16v bravo poraba ce ga bases na ac 180kmh ali vec poraba zraste na 11 do 12 litrov pa se j*** ce si dedi za volanom pa vozis 110 120kmh poraba 7 mestna voznja pa okol 10 pa kdor rece drugac laze k sm hodu usak vikend iz lj v portoroz in sm stejstu use vrjante pr 110kmh skor zaspal pr 200 pa je udarl po zepu.Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov