Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jun 15, 2007 7:31 am

pametni kupuje avto s kešem, to pa pomeni, da ga ima toliko, da lahko kupi avto, pokrije vse stroške zraven in mu še ostane, torej ne porabi vsega za avto. taisi človek kupi avto na kredit ali leasing samo v primeru, ko je avto zaradi takšnega nakupa cenejši (npr novi opli so na leasing cenejši kot s kešem). pa še v teh primerih je leasing na 1 leto.

vsi ostali, torej tipični slovenci, kupijo avto preko svojih zmožnosti (tako kot ti), nimajo službe, nič prišparanega, avto pa mora biti, da sosedi umolknejo. potem se pa doma tolče krompir in repa, ker za zrezek ni.
v takih primerih se potem še kaj zgodi (nesreča, okvara) in tip postane štopar, pešec, kolesar, razbitina pa doma na dvorišču, ker ni denarja za popravilo. Tako, da v končni fazi ima tip kredita čez glavo, avta pa tudi nima.

to je moje skromno mnenje. Če ni denarja se pač voziš v ax-u, če pa rabiš večji avto, kupiš za 1000 eur kako mašinco narejeno tam okoli leta 95, ki pa ima klimo, abs, airbag in nasploh skoraj vse kar imajo veliki in novi.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe jun 15, 2007 8:04 am

weta je napisal/-a:pametni kupuje avto s kešem, to pa pomeni, da ga ima toliko, da lahko kupi avto, pokrije vse stroške zraven in mu še ostane, torej ne porabi vsega za avto. taisi človek kupi avto na kredit ali leasing samo v primeru, ko je avto zaradi takšnega nakupa cenejši (npr novi opli so na leasing cenejši kot s kešem). pa še v teh primerih je leasing na 1 leto.

vsi ostali, torej tipični slovenci, kupijo avto preko svojih zmožnosti (tako kot ti), nimajo službe, nič prišparanega, avto pa mora biti, da sosedi umolknejo. potem se pa doma tolče krompir in repa, ker za zrezek ni.
v takih primerih se potem še kaj zgodi (nesreča, okvara) in tip postane štopar, pešec, kolesar, razbitina pa doma na dvorišču, ker ni denarja za popravilo. Tako, da v končni fazi ima tip kredita čez glavo, avta pa tudi nima.

to je moje skromno mnenje. Če ni denarja se pač voziš v ax-u, če pa rabiš večji avto, kupiš za 1000 eur kako mašinco narejeno tam okoli leta 95, ki pa ima klimo, abs, airbag in nasploh skoraj vse kar imajo veliki in novi.

Tvoje skromno mnenje je žal vsaj deloma napačno :D

Pametni kupi avto na leasing/kredit, gotovino pa vloži v kak drug posel (nepremičnine, delnice, vzajemci, you name it) kjer mu gotovina prinaša več dobička, kot pa plačuje obresti za kredit.

Če pa nimaš gotovine niti za avto, potem pa se strinjam s tabo, da je neumno kupit avto (sploh nov) na kredit in stradat zaradi avtomobila.

Vse je stvar ekonomske računice. Avto je žal naložba, ki za razliko od drugih izgublja na vrednosti in to zelo. Zato je avto najslabša možna naložba, ki si jo jepametno privoščiti šele ko imaš zares osnovo. Ker pa brez avta ne gre smp prisiljeni v kompromise :roll:

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jun 15, 2007 8:19 am

mrcina...dobro si me dopolnil.. ta opcija mi je v trenutku pisanja ušla iz spomina.
vsekakor pa velja, da ima pametni precej več denarja oz. dokaj likvidnega premoženja, kot je vrednost njegovih avtomobilov. to pomeni, kot si tudi sam napisal, da vlaga v avto samo zaradi nujnosti imeti avtomobil in ne zaradi prestiža, istočasno pa se zaradi lastništva avtomobila ne odreka drugim kvalitetam življenja.

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Pe jun 15, 2007 8:28 am

Lepo napisano mrcina 8)
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe jun 15, 2007 10:28 am

Mrcina je napisal/-a:
weta je napisal/-a:pametni kupuje avto s kešem, to pa pomeni, da ga ima toliko, da lahko kupi avto, pokrije vse stroške zraven in mu še ostane, torej ne porabi vsega za avto. taisi človek kupi avto na kredit ali leasing samo v primeru, ko je avto zaradi takšnega nakupa cenejši (npr novi opli so na leasing cenejši kot s kešem). pa še v teh primerih je leasing na 1 leto.

Tvoje skromno mnenje je žal vsaj deloma napačno :D

Pametni kupi avto na leasing/kredit, gotovino pa vloži v kak drug posel (nepremičnine, delnice, vzajemci, you name it) kjer mu gotovina prinaša več dobička, kot pa plačuje obresti za kredit.

Če pa nimaš gotovine niti za avto, potem pa se strinjam s tabo, da je neumno kupit avto (sploh nov) na kredit in stradat zaradi avtomobila.

Vse je stvar ekonomske računice. Avto je žal naložba, ki za razliko od drugih izgublja na vrednosti in to zelo. Zato je avto najslabša možna naložba, ki si jo jepametno privoščiti šele ko imaš zares osnovo. Ker pa brez avta ne gre smp prisiljeni v kompromise :roll:

Lp Mrcina

:clapclap

Če imaš stvari v glavi porihtane, je pač avto samo ena izmed potreb v življenju, finance pa vodiš celostno. Kredit (če seveda hočeš) pa pač najameš tam, kjer je cenovno najugodneje, če je to za nepremičnene, pač zastaviš hišo, če je na avto ali vrednostne papirje, pa pač tam. Jaz imam recimo samo kredit na nepremičnino, ker je bil cenovno najugodnejši, ostale stvari kupujem z gotovino, tako sem si v zadnjem letu in pol kupil tudi avto zase in za ženo. Imam pa recimo več naložb kot je vrednost preostalega kredita, ampak mi trenutno prinašajo večji donos kot so obresti na kredit in se mi splača. Če bi pa dobil cenejši kredit/leasing na avto pa bi ga pač tam vzel in s tem denarjem odplačal stanovanjski kredit ali pa ga naložil.

Je pa res žalostno, kako običajno je postalo, da se ljudje do vrha glave zadolžijo za avto, ki presega tako njihove potrebe kot zmožnosti - nek znani ameriški avtor finančnih knjig to imenuje Rat race - podganja dirka, ko podgana v krogu lovi lasten rep. Ko si namreč enkrat v dolgovih iz tega zelo težko prideš celo življenje. Živite raje po svojih zmožnostih in ne zapravite že sedaj svojih prihrankov za naslednjih 30 let, kaj veste, kakšne bodo takrat vaše želje in potrebe.

TheStyle
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStyle Pe jun 15, 2007 9:51 pm

ok sam sm kupil astro gtc na leasing in bom reku da trenutno nimam neke potrebe po prihrankih ker vedno pravm cajt prnese svoje zgubis pa tko in tko v usakem primeru.seveda pa mors vedt sam pr seb da si leasing zmozn odplacevat pa ce treba kksno naduro narest.dokler si doma in dokler mas pomoc starsev lahko use probas jz osebno nimam tako visoke place ampak sm si privoscil avto za 13000 evrov in je to velka odgovornost k jo mors pa uzet kokr sm jo jz kaj se bos sekiru sej je sam denar ce ne gre prodas avto zgubis in zivis dalje in se ucis.uglavnem probat ni greh spoloh pa dokler si mlad in nimas svoje familije k pol je za smrtnika vrjetn res pretesko odpalcevat leasing furat hud avto a doma otroci jokajo k so lacni.lp

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr jun 20, 2007 11:11 pm

no da še jaz par besed povem...

če se že lotiš tega leazinga ali kredita, vsekakor moraš imet denar, ker moraš plačat polog in od polgoa je odvisno kok boš mel na mesec rento...seveda so tut govorice da 'cigani' zrihtajo tut brez pologa :)

no svekakor če se lotiš leazinga moraš prej pogledat, a maš usaj za 2-3 leta streho nad glavo, da neboš lačen, žejen, ...gor dol... če use to maš pol ja...

če si pa ti sam, da ti starši (jaz sm šele 19 let in sm pr starših) živiš in na njihove stroške pač živiš, ješ,...in seveda da maš ti usaj nek dohodek...okol100 -200e min... pol pa se spčaća uzet...

veste leazing je nekak kot rent a car...plačuješ avto da se lahko voziš....a ni tako..

no... nekateri ki so starejši okoli 28 pa naprej nevem še razmišlajo kot moja generacija oz. tam nek v letih,....kako državo na use legalne postopke (večinoma) pridobit si 100% lastništvo avtomobila iz leazinga (iz kredita nevem točno še) in nato avto prodat za veš ali ga dat naprej v najem...:)

nerečem da nima slabih lastnosti....

jz vem... vzameš tu avto na leazing nevem..recimo MB, BWM, RENO :) ,... tako dalje...noben nebo vedu da je na leazing razen ti nepoveš ali zvejo nekak, pač usi se pol hvalijo: ' ja jz sm kupu avto na keš...' a u resnic ga ni odpaču niti 1/10 :)

no...o tem se da veliko pogovarjat, jaz tut vedno kaj novega zvem od vas, pa pol še bolj vem,

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov