Dreamliner je napisal/-a:da ti odgovorim... potrebujem avto, da mi bo služil vsaj 5-7 let, brez večjih stroškov. moja prioriteta so 1. latsnik, servisna knjiga. ubistvu mi je vseeno ali je karavan, majhen, velik,... samo da je avto redno vzdrževan, z primerljivimi kilometri, vožen na relacijah. to bi bilo idealno

Glede na našteto za tvoj limit 10.000 EUR - bi osebno izbral TOYOTO YARIS - aktualno generacijo in sicer:
- v primeru, da je 1,0 l motor zate dovolj zmogljiv - različica TERRA PLUS - čisto nov avto s solidno opremo - klima, abs, el. stekla, centr. zaklepanje ...
- v primeru, da je 1,0 prešibek leto dni starega z 1,3 l motorjem - imaš še dve leti tovarniške garancije
Nov avto oz leto dni star z dobro tovarniško garancijo "igra" na karto "brez skrbi"
Sicer pa: tudi z rabljenim, precej starejšim lahko računaš na "brez skrbi" varianto - moraš pa avto, lastnika ... dobro poznat ... jst recimo imam avto, ki je starejši (8 let), ampak kljub temu sm prepričan, da bo še 5-7 let brez težav opravljal svoj "posel". Kupil sm novega, je redno vzdrževan, nekaramboliran ... skratka, če ne bo kakšne večje "buške" lahko mirno računam na omenjeno "delovno dobo".
LP