Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jun 22, 2007 10:26 am

Media3 je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:al se ubiješ s tastaro civic letnik 89 al pa s tanovo legend.ubiješ se lahka vsepovsod in kjerkoli

Kmečka logika.
Raj razmisl v keri hondi imaš več možnosti preživetja oziroma manj poškodb.

res je kmečka logika.nekateri jo sploh nimajo.tist ko kupuje tak avto bv da pol sploh na varnost ne gleda
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Pe jun 22, 2007 12:33 pm

Ni treba napeljevat na kreganje...
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jun 22, 2007 12:42 pm

lenivec je napisal/-a:zakaj že?
ker v takem avtu ni možnosti da ti kdo prednost vzame?

ne ker 12 let star avto noben ni varen...honda pa sploh ne
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a DimmniBurek Pe jun 22, 2007 2:17 pm

Scorp je napisal/-a:DimmniBurek: Mene pa zanima kerga Stilota ste imeli in kaj je bilo tolk narobe? Ker jaz namrec mislim v kratkem kupovati Stilota :)

Če hočeš en mali košček avta, potem se obrni in teci kukr te noge nesejo stran od Stilota. Kupli smo ga, je mel menda 60k km. Čez 3k km so šli komplet zavore(diski, ploščice), začelo je notr piskat za nek senzor na sovoznikovem sedežu(če bi bil kreš se airbag nebi odprl, senzor je bil 60k sit+delo) zadaj ko je kljuka za odprt havbo, je tista elektronika šla v PM, nekajkrat kr ni hotu vžgat, slabo je narjen(črički in kompanija), še pa še... Uglavnem, ne kupit nobenga Fiata. Vsaj teh novih ne. Puntoti so tudi živ obup(za Grande ne vem). edino kar je OK od Fiata(govorim iz lastnih izkušenj) so Tipo(predvsem 1.9TD, gre ko smrad in nič se še ni pokvarlo pr 320k km), prvi Punto(brat mel ELX 75, tugi gre odlično, nič okvar). Baje tudi prvi Bravoti(naslednik Tipota) so OK. Tisti ki so imeli Tipo mašine...

Torej, fantje, hvala, mal ste mi pomagali glede izbire, ČE bomo nabavli Civica, pol bo verjetno 1.5 mašina, ker je varčna in močna(kolkr tolk) on demand.
There Is No Engine Like Turbo Engine!

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a DimmniBurek Pe jun 22, 2007 3:39 pm

lenivec je napisal/-a:omg pri 60k km so šle bremze. to je pakriminal. jaz bi tovarno tožo

Serviser(uradni) je reku da bi mogle zdržat nekje 100k km. In da je bla zihr neka tovarniška napaka...
There Is No Engine Like Turbo Engine!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe jun 22, 2007 4:01 pm

DimmniBurek je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:omg pri 60k km so šle bremze. to je pakriminal. jaz bi tovarno tožo

Serviser(uradni) je reku da bi mogle zdržat nekje 100k km. In da je bla zihr neka tovarniška napaka...

lol
bremze lahko uničiš v manj kot 100 km
vse je odvisno kako bremzaš, bolj ko na ful, prej grejo
če ne znaš pred križiščem prestavit nižje, potem tudi

če so ploščice zdržale 60000 svaka jim čast, za diske je pa to neki normalnga, da grejo v pokoj pri taki kilometrini

btw, una lučka se je verjetn prižigala zarad slabga stika na konektorju pod sedežem in so vas kratkomalo nategnil ;)
podpis

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Pe jun 22, 2007 4:35 pm

Da ti dam iz prve roke informacijo, če te zanima kaj o hondi civic.Ker najbolj me dvignejo komentarji tistih osebkov, ki še v življenju niso sedeli v Hondi, niti na zadnem zicu.Sam imam Vti (160hp), poraba pri mojem avtu je na dolge ture( to pomeni vožnjo med 20-50km in hitrostjo med 70 in 120kmh) 7, 5 l ( če ne bi imel izpadov vteca bi bila poraba še manjša).Poraba po mestu pa je okrog 8-5 do 9l.Tak, d ane mi sanjat o nekih 14l ipd.

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype Pe jun 22, 2007 5:37 pm

Sam sm tudi napisal, da v mojem primeru je poraba 8l, vsak dan na šiht, ki je oddaljeno 20km.

Kar se tiče varnosti, nek sm zasledil pa nevem kje, da naj bi bili 5g. civici najmanj varni v tistem času, morbit se motim, sam varn glih ni kj, vseeno to ni ovira pri meni :D :D
Honda Civic 5g. VTI

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Pe jun 22, 2007 5:45 pm

Ja saj če pogledaš da je masa Civic Hb vti okrog 1080 kil, res ne more bit kaj dosti varen.No saj 6 gen je skor isti smorn, podobna masa, enak motor.Edina razlika je v obliki in pa tem da ima 2 airbaga- kar se varnosti tiče.Vsekakor prometna z vti-jem ni zaželjena :)

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp Pe jun 22, 2007 11:32 pm

DimmniBurek je napisal/-a:
Scorp je napisal/-a:DimmniBurek: Mene pa zanima kerga Stilota ste imeli in kaj je bilo tolk narobe? Ker jaz namrec mislim v kratkem kupovati Stilota :)

Če hočeš en mali košček avta, potem se obrni in teci kukr te noge nesejo stran od Stilota. Kupli smo ga, je mel menda 60k km. Čez 3k km so šli komplet zavore(diski, ploščice), začelo je notr piskat za nek senzor na sovoznikovem sedežu(če bi bil kreš se airbag nebi odprl, senzor je bil 60k sit+delo) zadaj ko je kljuka za odprt havbo, je tista elektronika šla v PM, nekajkrat kr ni hotu vžgat, slabo je narjen(črički in kompanija), še pa še... Uglavnem, ne kupit nobenga Fiata. Vsaj teh novih ne. Puntoti so tudi živ obup(za Grande ne vem). edino kar je OK od Fiata(govorim iz lastnih izkušenj) so Tipo(predvsem 1.9TD, gre ko smrad in nič se še ni pokvarlo pr 320k km), prvi Punto(brat mel ELX 75, tugi gre odlično, nič okvar). Baje tudi prvi Bravoti(naslednik Tipota) so OK. Tisti ki so imeli Tipo mašine...

Torej, fantje, hvala, mal ste mi pomagali glede izbire, ČE bomo nabavli Civica, pol bo verjetno 1.5 mašina, ker je varčna in močna(kolkr tolk) on demand.

Prevec posplosujes; ne pomeni zdaj ce ste vi naleteli na takega stilota, da so vsi zanic. Jaz vem za kar nekaj zadovoljnih uporabnikov.

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HONDEK So jun 23, 2007 12:27 am

[quote="da hype"]Sam sm tudi napisal, da v mojem primeru je poraba 8l, vsak dan na šiht, ki je oddaljeno 20km.

Kar se tiče varnosti, nek sm zasledil pa nevem kje, da naj bi bili 5g. civici najmanj varni v tistem času, morbit se motim, sam varn glih ni kj, vseeno to ni ovira pri meni :D :D[/quote]

prav maš ;)
Gasilec z srcem dušo in telesom =)

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk So jun 23, 2007 3:18 am

6.gen je v primerjavi z 5.gen kar ornk bolj varna... veliko jih je že dožvelo močnejši crash z 6.gen, pa so jo večinoma odnesli brez večjih poškodb ob tem da je bil avto ornk zmečkan
EJ6
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov