cakani je napisal/-a:Tattoo- je napisal/-a:cakani je napisal/-a:dsg se najbolj obnese v 2.0 tdi motorjih kjer prestavlja v istem trenutko ko ti sad na + alpa -, pri 105km torej 1.9 pa ima malo zamika, tko da zdej odvisno kaj je komu bolj vsec
Sem imel možnost peljati Golfa V (1,9 TDI - 105 KM) z DSG menjalnikom pa nisem zaznal nobenega zamika pri prestavljanju?! Kot je že nekdo zgoraj rekel, DSG je trenutno sigurno najboljši avtomatski menjalnik (v rangu avtov do 50.000 €) in če je le zadosti € nimaš kaj več razmišljati med ročnim / DSG menjalnikom!

ce bi peljau oba modela bi videl o katerem zamiku govorim, pri 2.0 ko das + ti isti trenutrk prestavi, pri 1.9 pa je nek zamik ni nevem kaj ampak je, zato pravim nekomu to pac ni usec druge pa to nemoti
Sem se malo nerodno izrazil...do sedaj sem z DSG menjalnikom vozil CrossTourana 1.4 TSI - 140 KM, Passata 2.0 TDI - 140 KM, Audi TT 2.0 TFSI - 200 KM, EOS 2.0 TDI - 140 KM in Golf V 1.9 TDI - 105 KM. Od tega so CrossTouran, Passat in Audi TT imeli tudi obvolanske ročice za prestavljanje. In po pravici povedano nisem pri 105 KM TDI-ju opazil, da bi bilo kaj več zamika, kot pri ostalih motorjih?! Res pa je, da sem večino časa pri vseh avtih vozil v klasičnem avtomatskem (ali pa športnem) programu prestavljanja...
Edina malenkost, ki pa me je pri DSG-ju malo zmotila (in to neglede na motorno različico) pa je to, da je v avtomatskem načinu prestavljanja potrebno relativno dosti plina (glede na klasični Tiptronic avtomatski menjalnik), da avto spelje. Ampak to je res malenkost, da jo z lučjo pri opoldanskem soncu iščeš...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway