Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 23, 2007 1:41 pm

Po moje bi prišel že kakšen VAG CR več ven (poleg 4.2 in 2.7), a jih verjetno hkrati preurejajo tudi na Blue Tec tehnologijo, ker ne bi imelo smisla nove motorje spet spreminjat čez kako leto. Zato se bo kapljanje VAG CR malo zavleklo, bodo pa zato takoj najčistejši dizli (praktično nič dušikovih oksidov)

Zajeban
Nov uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Zajeban Če jun 28, 2007 10:30 pm

Bol se splača uzet 2006-2007 :evil:

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jun 29, 2007 5:56 am

največja je neumnost računat ali imaš večjo al pa manjšo vrednost v avtomobilu ki ga kupiš. itak ko ima kakih pet let potem ni skoraj nič vreden noben avto. tak da kupovanje avtomobilov glih ni neki dober vložek denarja.enostavno je treba kupit kar ti je všeč momentalno.

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Pe jun 29, 2007 12:59 pm

adamovc je napisal/-a:
rini je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
rini je napisal/-a:Jaz bi počakal, denar za dve leti dobro naložil in dobil najmanj 50% več sredstev.

Najmanj 50%? Super, povej, kam ti nakažem denar, jaz sem zadovoljen s 30%, vse kar je več je tvoje.

Si že slišal za Ljubljansko borzo in delnice podjetij v indeksu SBI20?

Primer: pogledaš delnice Petrola. V zadnji dveh letih 200% donos. Ne potrebuješ izobrazbe ekonomista, službe borznega posrednika, znanje angleškega jezika, ogromno časa... le odpreti moraš oči. Vedno se vprašaš, zakaj vložiš denar prav v tisto določeno podjetje. Npr. za Petrol: ljudje si vedno težje privoščijo dobrine, se sprašujejo ali bodo vzeli bel kruh ali si lahko privoščijo črnega... ampak potem ista oseba pride na bencinsko črpalko in ji ni problen za 50€ natočit goriva. Za gorivo bo vedno denar. Da bi tuja naftna družba postavila svoje črpalke poleg petrolovih, ni nobene možnosti, ker potem bi raje prevzela Petrol in vse njegove črpalke. Tukaj je potem prevzemna premija, ki je spet na strani delničarja (+dodatnih cca. 100%).

To je le en primer.

Res super - kam ti torej nakažem denar? ČE mi garantiraš 30% na dve leti (in to garancijo s čim potrdiš), ti še danes nakažem 1.000.000 €, v roku enega tedna pa še nekaj 10 mio €. Če narediš 50%, kot je baje minimum, že pri enem milijonu zaslužiš najmanj 200.000€, pri 10 mio pa 2 mio €.
ČE pa ne garantiraš in samo nakladaš, pa bodi raje tiho, in ne trosi neumnosti, da ti kakšen naivnež ne bo še verjel in bo na koncu ostal brez svojega denarja.

Lepo povedano, jst bi tud investiral če garantiraš.:D

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe jun 29, 2007 1:54 pm

Vuso je napisal/-a:Golf je verjetno res racionalen nakup, ampak za moje pojme NIČ več kot to.Mene naprimer moti že dejstvo, da je golf :oops: Hvala bgou, da imamo različne okuse, ker drugače bi vsi vozili ene in iste gare ;)

Avto nikoli ni bil in verjetno tudi nikoli ne bo racionalen nakup.
Racionalen nakup je kvečjemu hiša, delnica, obveznica.... pa tut gajba pira je racionalen nakup :pivo
Je zgolj in samo fetiš, na katerega iracionalno padamo VSI. Realno pa je le prevozno sredstvo za lažji premik s točke A do točke B.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe jun 29, 2007 2:17 pm

cordo je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Golf je verjetno res racionalen nakup, ampak za moje pojme NIČ več kot to.Mene naprimer moti že dejstvo, da je golf :oops: Hvala bgou, da imamo različne okuse, ker drugače bi vsi vozili ene in iste gare ;)

Avto nikoli ni bil in verjetno tudi nikoli ne bo racionalen nakup.
Racionalen nakup je kvečjemu hiša, delnica, obveznica.... pa tut gajba pira je racionalen nakup :pivo
Je zgolj in samo fetiš, na katerega iracionalno padamo VSI. Realno pa je le prevozno sredstvo za lažji premik s točke A do točke B.

Se strinjam, da je večina avtomobilov najslabša možna naložba.Racionalnost je mišljena v smislu kaj dobiš za ceno, ki jo plačaš in koliko dobiš, ko ga prodajaš.Golf je skor kot honda, ki z leti dobiva na ceni.Manj opreme višja je cena :P
Pivo je pa sploh zelo racionalna izbira :pivo

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 29, 2007 3:28 pm

Ja, avto definitivno nikoli ni naložba, vedno pomeni izgubo denarja. Le da pri nekaterih avtih v celoti izgubiš več, pri drugih pa manj.

Še vedno pa ne pomeni, da ni racionalen nakup. Če ga potrebeuješ, je racionalen nakup avta, kateregakoli. In dejansko ga kar potrebujemo.
Zdaj pa vprašanje - kateri avto. Tudi tu dražji avto ne pomeni nujno manj racionlanega nakupa. Pač glede na to, koliko se boš vozil/kako daleč, koliko boš s seboj tovoril, koliko želiš varnosti in udobja (ki tudi vpliva na varnost).
Nekaj pa pomeni tudi dober občutek, da imaš avto, kakšnega si želiš.

Tako da se mi avto ne zdi iraconalen nakup. Pač vsak da za avto, kolikor lahko in kolikor znitraj svojih finančnih omejitev hoče, kar je itak stvar posameznika. In verjamem pa, da pri nakupu take sorte vsakdo dobro premisli in preračuna.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe jun 29, 2007 3:43 pm

100 ljudi, 100 čudi. Mam znanca, kateremu ni žal dati dnevno po 5-10€ za pijačke, ko pa je pred kratkim kupoval avto nižjega srednjega razreda, pa se je za tistih par 100€ dobesedno zjokal pri prodajalcih, tak da je na koncu dobil dodatni popustek v višini 500€. Aja, pa nikoli ne kupuje na razprodajah oblek in obutev, ker se mu to zdi 'socialno'. S temi 500€ pa se je en mesec važil,češ kaki hudi pogajalec je. :lol:

Avtorju teme pa sledeče: Če te žuli denar in ne veš kam z njim, avto pa potrebuješ tako 'nujno', da razmišljaš, če bi ga kupil zdaj al pa čez 3 leta ti ne preostane drugo, kot da naložiš denar v kake sklade (ne balkanske in slovenske, ker so trenutno prenapihnjeni, in bodo kmalu spustili), pa boš imel čez tri leta za golfa iv, kasko, počitnice in hdTV.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov