Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Zajeban
Nov uporabnik

Kraj: Zasavje

HYUNDAI ELANTRA vs. SEAT LEON vs. FORD FOCUS (2001-2003)

Napisal/-a Zajeban Če jun 28, 2007 11:53 pm

Pozdravljeni!
Oče se odloča za nakup avtomobila in sicer med Hyundai Elantra, Seat leon, Ford Focus(vsi letnik 2001-2003 in benzin 1.6(leon bolj 1.4)), prosim če mi lahko dodate svoja mnenja o kvaliteti, vzdržljivosti in napakah, ekonomičnosti ter seveda cenovni privlačnosti. Predvsem me zanima poraba goriva vseh treh modelov ter vaše mnenje za katerega bi se najprej odločili. :con

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe jun 29, 2007 12:18 am

Po mojem mnenju Focus ali Leon. Ampak pri slednjem je boljše pogledati za dizelskim motorjem, saj bencinski agregati VW grupe (razen 1.8T) ne slovijo ravno po kakovosti. To se vidi predvsem po porabi olja, ki je lahko kar precejšnja. Zato lastnika vedno vprašaj po porabi olja in če na mestu pohodiš gas, avto ne sme nič kadit. Predvsem to velja za bencinske 1.4 (te napake so pri večini teh motorjev sicer že odpravljene, ampak nikoli se ni popolnoma popravilo in tudi popravljeni spijejo komot kak liter na 10.000km, kar pa pove, da je z motorjem še vedno nekaj narobe).

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe jun 29, 2007 6:59 am

Js osebno bi verjetno izbral Leona, ker mi je všeč oblika, pa tudi mašine so preiskušene. Čeprav dobra varianta je tudi Hyundai, motor je dober, ni nekih napak, pa cena je ugodna...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jun 29, 2007 6:27 pm

Le on je najlepši in mora biti vsaj 1.6 taprav je pa 1.8T to pa zato, ker je kar težek in 1.4 je prešvoh in zakaj pa bi se slabo vozil pa tudi sosedje bi kar očke izbulili :shock: :shock: :shock: :P :P :P 8) Pa recimo, da ima 50% pousta pri zavarovanju in to je pa potem milina.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1499830 ta je še najboljši
glede letnik / km in cena, pa še AC je Avtomatic.

jure22
Nov uporabnik

Napisal/-a jure22 Pe jun 29, 2007 7:55 pm

mi mamo elantro 1.6 smo jo novo kupil leta 2004 in moram reči da je zelo dober avto za malo denarja. Kvaliteta je kar solidna, dela brez problema, kar imaš redne servise in to je to. Dela brez problema. Luštn avto. Poraba okol 7,5 do 8,5 odvisno od vožnje, s tankom narediš lahko 700 km, drugač je super avto.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: HYUNDAI ELANTRA vs. SEAT LEON vs. FORD FOCUS (2001-2003)

Napisal/-a Kael Pe jun 29, 2007 8:00 pm

zaj**** je napisal/-a:Pozdravljeni!
Oče se odloča za nakup avtomobila in sicer med Hyundai Elantra, Seat leon, Ford Focus(vsi letnik 2001-2003 in benzin 1.6(leon bolj 1.4)), prosim če mi lahko dodate svoja mnenja o kvaliteti, vzdržljivosti in napakah, ekonomičnosti ter seveda cenovni privlačnosti. Predvsem me zanima poraba goriva vseh treh modelov ter vaše mnenje za katerega bi se najprej odločili. :con

Svoj glas tukaj, kot dolgoletni sovoznik v Seatu in tudi sedaj lastnik Seat Leona (novi model) dam glas za Seata. Motor od golfa IV, cena za bencinca ne bo visoka, avti pa so vzdržljivi - samo seveda kupit pot pameti (testni pregled in podobne zadeve). Edino kar bi tvojemu očetu odsvetoval je Seat Leon 1.4 - ta motor je 3x prešibak za to težo avtomobila in bo nad njim, posebej ob vklopljeni klimi razočaran, saj ne da avto počasi pospešuje, da se sploh premakne kam (govorim o normalni vožnji, ne norenju) moraš precej pritiskat, kar se pozna tudi na koncu na porabi goriva. Ta je ponavadi višja od tiste v 1.6 motorju. Motor 1.6 je dovolj za povprečnega voznika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov