Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Avto za 3 do MAX 11.000 €

Napisal/-a C4V4L13R Sr jul 04, 2007 4:47 pm

Pred nekaj časa sem še sprašvau za audija a3 zame in za mojo mamo, vendar je doma prišla ideja, da bo treba nabavit malo boljši avto za celotno familijo + nekaj bednega, malo starejšega, da ima foter za firmo.
Avto bo torej več ali manj namenjen za opravke po mestu, prevoz mene v šolo in mame v službo, "nedeljske prevoze" in za na dopuste.

Mama se je grozno zagledala v audija a3, torej še vedno isti avto, le mlajši letnik. Sam sem pogledu tud za tanovim modelom opel astre in alfo 147, da bo pa zadovoljstvo še pri fotru, naj ima avto vsaj 100 oz. raje malo več konjičev.

Torej...avto bo zavarovan tudi za mladega voznika, karavan ni potreben, če pa se najde kakšen ugoden, mu ne bomo rekli ne. Najbolj pogledujemo za golfovim razredom, v upoštev bi prišel tudi kakšen enoprostorec v stilu meriva, altea ali celo zafira, touran... (govorim na pamet, seveda za omenjeno ceno) Sicer ni toliko važno ali je dizel ali bencinar, ampak skoraj bi raje dizla. Francozi odpadejo. Italijani ne dišijo preveč, ampak če ni drugega, sprejmemo, francozi pa kot rečeno, nikakor ne.

Torej s predlogi na plano :D

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr jul 04, 2007 5:53 pm

Kaj pa če dodaš še kakšnega TAMovca na seznam?

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Sr jul 04, 2007 6:20 pm

Še enkrat si preber kar si zgoraj napisal, pa boš videl da si že sam odgovoril kateri bi bil pravi :). Najdi A3 ki ima 100KM+ pa povej če je pravi in je to to :D

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Sr jul 04, 2007 6:25 pm

Mogoče kakšen Ford Focus.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1499643
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1454359

Super avto za vozit. Noben avto v tem velikostnem razredu nima tako dobre lege na cesti.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jul 04, 2007 6:32 pm

pa ti veš da je vlka razlika med 3 in 11k € :roll: tuki not je velik avtov, ki jih lahko dobiš, tak da morš mal skrčit izbor in ceno ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr jul 04, 2007 7:41 pm

Brouky je napisal/-a:pa ti veš da je vlka razlika med 3 in 11k € :roll: tuki not je velik avtov, ki jih lahko dobiš, tak da morš mal skrčit izbor in ceno ;)

Jaz sem razumel, da išče avto za 3 osebe do 11.000€
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jul 04, 2007 7:55 pm

_pancho_ ma prov.... :D

zakaj si ne pogledate kakega a6 za ta dnar recimo 00/01 letnik pa še večji je k a3

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr jul 04, 2007 7:58 pm

poglej za S40 8)

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jul 04, 2007 8:34 pm

_Pancho_ je napisal/-a:
Brouky je napisal/-a:pa ti veš da je vlka razlika med 3 in 11k € :roll: tuki not je velik avtov, ki jih lahko dobiš, tak da morš mal skrčit izbor in ceno ;)

Jaz sem razumel, da išče avto za 3 osebe do 11.000€

:oops: sam je res možno tudi tako :lol: :oops:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr jul 04, 2007 8:48 pm

tistle post od miteka bom rajši spregledov... :roll:

@XTR:
audija gledam že od vsega začetka, ker kupujemo relativno star, rabljen avto. js vedno pravm, da str avto, morš dobr avto kupt, zato, da te še nekaj časa vozi. če se že bolj nagibam h dizlu, sploh tdi-jev je ko dreka, bi vzel recimo 1,9 90 ali 110 konjskega, 1,6 bencinc mi ni ravno po godu, ker ma samo 8 ventilov...se mi zdi malo "nenapredna tehnika" :p , sigurno je favorit, seveda poleg golfa

@jackal:
dobro, da si me spomnu, vidš. prej k sm gledu zase, sem forda dau nekako od akta, ker mi starejša oblika nikakor ni všeč. tale tanovi bi pa kar bil ja, pa še za cca 1 leto mlajši se dobijo kot ostali avti, ki jih imam v mislih...bo treba kakšnga pogledat

@brouky:
ti je že pancho odgovoru

@adis:
bi js gledov še marsikaj drugega, samo moram tud gledat, da nebi kupil prevelzga avta pa ga nebi skoristl do konca. pa še trenutno vozimo 2000 letnik vectro karavan, torej ne pride v upoštev že zaradi letnika, ker menjamo ravno iz tega naslova, da gremo na mlajši avto. vectra trenutno izpolnjuje pogoje družinskega avta in uporablja se še za firmo. potem mislimo nabavit nekaj cenejšega, ki bo za firmo, torej ne rabimo karavana. a6 je že razred višje in bi bil avto nekako "neizkoriščen". koneckoncev grem jaz čedalje bolj "po svoje", tako, da bo avto ostajal v bistvu samo za 2 al pa zame...škoda tolk velik avto kupovat...kakšna a4 še pride v upoštev

sicer pa nikol ne veš...tud prej sm reku za zafiro al pa kaj podobnega, ravno tako prevelik avto za nas, ampak kaj, ko si tako kmalu v višjem razredu...

@blazp:
smo že gledal tastarejši model s-40, ampak nekako nobenemu od nas ne sede...če bi bil že tanov :p potem ja, samo potem je tudi cena drugačna...vsega pa res ne moreš met...pa drugič

vsem hvala za predloge, v tem ranku vidim, da je kar dosti izbire, tako da bo treba dobro premislit pa se odločit, mislim pa da bomo ostal pri "limuzinskem razredu" oz. "hatchbackih"

aha še tole...trenutno mam js motor, ki bo sicer ostal pri hiši, tako, da bo večina kilometrov padalo tudi z motorjem. recimo, da na leto naredim cca 10-15k kilometrov. ne vem kako bo potem z avtom...mislim, da bomo vsi skup tud tam nekje nabral, večinoma krajše relacije pa mestna vožnja.

zanima me še opel astra. pred B generacijo oplov imam nekako odpor, ker mamo tud zdej vectroB in ker vem, da je bil opel takrat v krizi, čeprav kasnejši letniki ali pa astra classic so verjetno že kaj boljši a? vidim, da se trofi tudi kakšno astro H (mislim da je ta oznaka, če se nemotim), torej tanovo 5-vrat 1,7 cdti 100KM. Sicer bi raje GTC-jko :p ampak je ni za ta denar, mi je pa sploh astra zelo všečna...ve kdo kaj več povedat o tem avtu. ali pa kakšna primerjava med ostalimi omenjenimi avti?
še kakšna druga ideja?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jul 04, 2007 10:17 pm

Imaš zasebno sporočilo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 05, 2007 5:58 am

V tem primeru ti predlagam stari model (ne enoprostorca ki je sedaj) Seat Toleda, 1.9 TDI s 110KM. Avto leti kot strela, pije 5.5l/!00km max, noter pa VW motor od Golfa IV. Cena najnovejšega letnika bo okoli 10.000 €. Bojazni, da bi kupili pa prevelik avto, posebej če hodiš z njim na morje, ti pa zagotavljam da ni. Imel Seat ibizo: naložena skupaj s podrtimi zadnjimi zici do stropa. Imam Seat Leona, šla na morje, podrla zice, spet naložen do stropa. Šla z maminim touranom na morje, nič boljše. Pač klasika: noter tuk naložiš, kuker gre.

Torej recimo nekaj takega: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1511479

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Če jul 05, 2007 6:55 am

C4V4L13R: Lej kaj pa ti naj napišem. Tako sem jaz gledal avte, ko sem bil 16 star.
Ne veš če dizel ali bencinc, sepravi ne veš zakaj se bo avto uporabjal, gledaš a3 razred, potem še večje enoprostorce, potem spet karavane...

Mislim, da bi se moral najprej vprašati za kaj točno potrebujete avto, koliko prostora, koliko in kakšni kilometri se bodo delali itd.

Potem pa tudi ne bom več tako odgovarjal.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če jul 05, 2007 6:54 pm

@Kael:
Am ja...tud to bi blo fajn. V bistvu je to čisti volkswagen, samo notranjost je pa dokaj nekvalitetna. Vsaj v stricovi cordobi iste generacije je bla obupna. Bi blo treba kaj od blizu videt. Sem se šele začeu zanimat. Tnx za predlog

@mitek:
Dobro no...js nisem več 16 let star in že malo bolj resno gledam za nakup avta. Veš kako je danes. Za tak denar imaš že kar precej izbire praktično v vseh razredih. Avtomobili te moči se pa tud dobijo skoraj v vseh razredih, razen v tistih res tamalih. Pravim, da bi bil najbolj primeren golfov razred, če ma pa mal večji prtljažnik ma nič zato. Sej v drugem postu sem napisal, da bomo ostali na tej ravni, samo če bomo pa trofili enega enoprostorca za pameten dnar pa tud lahko. Me razumeš? Ne išče se pa striktno določen avto, ker drugač nebi sprašvau tle. Kilometrov bo cca 15-20k, zato sem v dilemi ali dizel ali bencinc ampak tle smo spet na istem. Če trofim lep, ohranjen, poceni avto z dosti opreme, ga pa res ne bom šou zavrnit ker bo laufau na drugo gorivo. So pa danes dizli že skoraj v prednosti pa še več jih je tako da...

Razumeš, težko se je odločit, ker je enostavno preveč izbire. Tu sprašujem zato, da se bo lažje odločit kaj naj sploh iščemo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov