tistle post od miteka bom rajši spregledov...
@XTR:
audija gledam že od vsega začetka, ker kupujemo relativno star, rabljen avto. js vedno pravm, da str avto, morš dobr avto kupt, zato, da te še nekaj časa vozi. če se že bolj nagibam h dizlu, sploh tdi-jev je ko dreka, bi vzel recimo 1,9 90 ali 110 konjskega, 1,6 bencinc mi ni ravno po godu, ker ma samo 8 ventilov...se mi zdi malo "nenapredna tehnika" :p , sigurno je favorit, seveda poleg golfa
@jackal:
dobro, da si me spomnu, vidš. prej k sm gledu zase, sem forda dau nekako od akta, ker mi starejša oblika nikakor ni všeč. tale tanovi bi pa kar bil ja, pa še za cca 1 leto mlajši se dobijo kot ostali avti, ki jih imam v mislih...bo treba kakšnga pogledat
@brouky:
ti je že pancho odgovoru
@adis:
bi js gledov še marsikaj drugega, samo moram tud gledat, da nebi kupil prevelzga avta pa ga nebi skoristl do konca. pa še trenutno vozimo 2000 letnik vectro karavan, torej ne pride v upoštev že zaradi letnika, ker menjamo ravno iz tega naslova, da gremo na mlajši avto. vectra trenutno izpolnjuje pogoje družinskega avta in uporablja se še za firmo. potem mislimo nabavit nekaj cenejšega, ki bo za firmo, torej ne rabimo karavana. a6 je že razred višje in bi bil avto nekako "neizkoriščen". koneckoncev grem jaz čedalje bolj "po svoje", tako, da bo avto ostajal v bistvu samo za 2 al pa zame...škoda tolk velik avto kupovat...kakšna a4 še pride v upoštev
sicer pa nikol ne veš...tud prej sm reku za zafiro al pa kaj podobnega, ravno tako prevelik avto za nas, ampak kaj, ko si tako kmalu v višjem razredu...
@blazp:
smo že gledal tastarejši model s-40, ampak nekako nobenemu od nas ne sede...če bi bil že tanov :p potem ja, samo potem je tudi cena drugačna...vsega pa res ne moreš met...pa drugič
vsem hvala za predloge, v tem ranku vidim, da je kar dosti izbire, tako da bo treba dobro premislit pa se odločit, mislim pa da bomo ostal pri "limuzinskem razredu" oz. "hatchbackih"
aha še tole...trenutno mam js motor, ki bo sicer ostal pri hiši, tako, da bo večina kilometrov padalo tudi z motorjem. recimo, da na leto naredim cca 10-15k kilometrov. ne vem kako bo potem z avtom...mislim, da bomo vsi skup tud tam nekje nabral, večinoma krajše relacije pa mestna vožnja.
zanima me še opel astra. pred B generacijo oplov imam nekako odpor, ker mamo tud zdej vectroB in ker vem, da je bil opel takrat v krizi, čeprav kasnejši letniki ali pa astra classic so verjetno že kaj boljši a? vidim, da se trofi tudi kakšno astro H (mislim da je ta oznaka, če se nemotim), torej tanovo 5-vrat 1,7 cdti 100KM. Sicer bi raje GTC-jko :p ampak je ni za ta denar, mi je pa sploh astra zelo všečna...ve kdo kaj več povedat o tem avtu. ali pa kakšna primerjava med ostalimi omenjenimi avti?
še kakšna druga ideja?