Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr mar 14, 2007 9:54 pm

Sonic ti se očitno še nisi vozil v slabem avtomobilu! Confused

Seveda sem se. V Getzu! :twisted:

No, roko na srce, kak yugo je bil še dosti bolj nagnusen avto, ampak yugo je itak na smetišču zgodovine.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Sr mar 14, 2007 9:57 pm

sonic je napisal/-a:
Sonic ti se očitno še nisi vozil v slabem avtomobilu! Confused

Seveda sem se. V Getzu! :twisted:

No, roko na srce, kak yugo je bil še dosti bolj nagnusen avto, ampak yugo je itak na smetišču zgodovine.

nazalost bi lohk to reku jst za cliota aka jacka
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Sr mar 14, 2007 9:59 pm

Kva ste bedni

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Sr mar 14, 2007 10:44 pm

oprosti :( nebomo vec
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Če mar 15, 2007 12:31 am

Sam kje ste našl tist opis od Riota, tist je za star model, novi je približno kokr da bi primerju Golf 2 in Golf 4, svetlobna leta razlike. Kot šajtrga napram avtu. :lol: Getz je sicer povsem soliden avto, sem ga sam vozil in ni slab, je pa res, da vsaj po mojem mnenju zbledi, če ga primerjaš z novo generacijo malčkov ala Grande Punto, Clio III, P207 ipd.. V njih je namreč boljša ergonomija, avto ima boljšo lego in stabilnost na cesti, na voljo je veliko več opreme, dizajn je precej precej boljši. Vse to pa ima seveda svojo ceno, evropski avti so definitivno v povprečju nekoliko dražji od korejskih, vsak posameznik pa mora pretehtati kaj mu pomeni več, evropski dizajn in oprema ali korejska nekoliko nižja cena in zanesljivost.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če mar 15, 2007 7:57 am

fifi je napisal/-a:Vse to pa ima seveda svojo ceno, evropski avti so definitivno v povprečju nekoliko dražji od korejskih, vsak posameznik pa mora pretehtati kaj mu pomeni več, evropski dizajn in oprema ali korejska nekoliko nižja cena in zanesljivost.

Bravo fifi. Končno eno mnenje na tem topicu, pod katerega se lahko podpišem. :tomidelej: Drugi tako ali tako trmoglavijo in pljuvajo čez tisto, kar sami niso izbrali. Vsakemu svoje.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Če mar 15, 2007 9:05 am

Ma ja, tudi meni gre na živce trma nekaterih tule. Sploh mi pa ni jasno kaj imajo eni toliko proti korejcem. Doma smo imeli 3 korejce in z dvema niti ene težave, z enim pa nekaj malenkosti, a nič posebnega. Zame so to povsem solidni avtomobili in pika. Tisti pa, ki jih moti korejski design, naj si kupujejo evroske avte pa mirna Bosna. :)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Če mar 15, 2007 11:34 am

Glede Getza bi dodal še, da sta me na njem zmotili le 2 zadevi in sicer nekoliko preobčutljiv gas pedal in nekoliko glasen motor oz. hrup pri višjih hitrostih(veter, hrup s pnevmatik). Najbolj pa mi je bil všeč prav sam motor, do 160 km/h potegne zelo dobro in to kljub nekoliko nadpovprečni teži malčka. ;) Presenetili so me tudi izdatno nastavljivi in udobni sedeži, enostavno podiranje sedežev ter zares odličen menjalnik. Če se nebi vozil še v novi generaciji evropskih malčkov, sploh nebi mogel trditi, da Getz kaj zaostaja za evrosko konkurenco, pač nekaj imajo boljše evropejci nekaj pač korejci.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če mar 15, 2007 1:31 pm

fifi je napisal/-a:Ma ja, tudi meni gre na živce trma nekaterih tule. Sploh mi pa ni jasno kaj imajo eni toliko proti korejcem. Doma smo imeli 3 korejce in z dvema niti ene težave, z enim pa nekaj malenkosti, a nič posebnega. Zame so to povsem solidni avtomobili in pika. Tisti pa, ki jih moti korejski design, naj si kupujejo evroske avte pa mirna Bosna. :)

Se podpišem pod tole.
Imeli smo že 3 Hyundaije, 2 Ponyja in Accenta. Pony (ki smo ga prodali) je bil star 15 let in imel 180k kilometrov, pa je delu kot urca, vsake tolk časa si mogu nalit pol litra olja, to je pa vse. Res je začel pri kolotekih rjaveti, ampak to je pri 15 letih dokaj normalno. :!: Drugače pa nobenih problemov.
Poleg tega je meni veliko, veliko bolj pomembna zanesljivost kot pa na "otip prijetna plastika" :lol: , kot pravijo eni. Kaj ti pomaga kvalitetna plastika na armaturi, če ti na AC zariba mašina...
Pa mašinca, to je ta prav stroj. Kupili smo namreč rabljenega Polota 1,4 (pač je bla ugodna ponudba od kolega), ki ima "celih" 60KM pri isti kobaturi kot Accent, haha. To je 26KM manj! Polo ne gre nikamor, Accent se pa pri 5000rpm kr zdivja :twisted:
No, ko bom sam kupoval avto - samo Japonca al pa Korejca ;)

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To jul 10, 2007 5:11 pm

Da ne odpiram nove teme me zanima kolko forumasev če sploh kašen je je že kupil kio ceed? In kako se mu kaj zdi voznja itd.... hvala

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 10, 2007 5:23 pm

cliopower je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme me zanima kolko forumasev če sploh kašen je je že kupil kio ceed? In kako se mu kaj zdi voznja itd.... hvala

Moj brat jo ma, z 1.6 dizel motorjem in vso opremo. Avto je zelo prostoren, vodljivost je cisto solidna, ne cisto na nivoju kakega fokusa, ampak tudi nič slabše od konkurence...za več informacij pa vprašaj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To jul 10, 2007 6:46 pm

Kolko KM pa ima 115 ali 90? A je zadovoljen z njim? udobje?

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento To jul 10, 2007 6:56 pm

Pri nas imamo enga ceeda 1.6 bencin 122km. Avto na nivoju! Povsem dorasel evropski konkurenci ali pa jo je že celo prerasel ;) . Avto je res fajn za pelat, udoben, kvaliteten, motor potegne, poraba okoli 8 kombinirane vožnje, materiali prijetni, garancija pa sploh ni za govort.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jul 11, 2007 7:08 am

fifi je napisal/-a:Ma ja, tudi meni gre na živce trma nekaterih tule. Sploh mi pa ni jasno kaj imajo eni toliko proti korejcem.

Imajo pač mnenje da so samo evropski avti dobri... sicer v svojo škodo :P

cliopower je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme me zanima kolko forumasev če sploh kašen je je že kupil kio ceed? In kako se mu kaj zdi voznja itd.... hvala

Po vseh testih ki sem jih bral, in to jih je bilo sigurno več kot 5, so ga povsod hvalili, tako da mislim da z nakupom ne boš zgrešil... Sicer pa se da zmenit tudi za testno vožnjo.... pokliči v salon in se pozanimaj.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov