Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Sr jul 18, 2007 9:22 am

Se opravičujem za mojo nejastnost!
Kar se vsega tega tiče je bila goljufija 1.kupca oz. leasing hiše!Kolega in oče sta pregledala dokumente in kar se dokumentou tiče je bilo oz. je vidt vse vredu samo ta napaka je nastala ko je detaktiu hypo leasinga pršel in nam sporoču da 1. kupca že iščejo lepi čas ampak ga ne najdejo (tuki men ne gre u glavo kako jih ne najdejo) in da jih poleg njih tudi policija išče.Kakor pa sem že rekel je pa prepis biu narejen normalno v obeh primirih saj dokumenti so na pogled originalni oz. so lahko tudi originalni le da se ne ve ali je bila pri tem storjena podkupnina;problem je nastopil ko je "zdejšni lastnik" hotel avto registrerati nase.
No, prej sm pa tut že povedal da dokumente od avta je pregledala gospa na AMZS-ju in nam je pač zatrdila da se da avto normalno registrerati.
Upam da sem biu dovolj jasen
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jul 18, 2007 2:12 pm

Kot sm rekel. Brez potrdila lizing hiše ne moreš nič. Torej če ste legitimno prepisal je to morala potrditi tudi lizing hiša...

Še zmeri mi pa diši po mutnji. Zakaj bi sploh iskal prejšgna lastnika?!?!

FBR

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 Sr jul 18, 2007 2:38 pm

Ja sej tuki se je kolega nasrou!to je use skupi bila ena prevara!posluši lastnika ki sta kolega zajebala sta prnesla lepo dokument z original štemplom...kar pomeni da sta imela notri veze oz. da sta štempl sunla...druzga ne morm rečt.No sej zdej je v preiskavo vključen datektiu in upejmo da bo use vredu in da bo denar nazaj prišel.
Menm da je za to use kriva leasing hiša!kaj pa vi mislite?
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jul 18, 2007 2:53 pm

Jah, če sta prejšna lastnika ponaredila štempl ni lizing hiša nč kriva. Me pa čudi da ni že prej ukrepala če ni blo nobenga obroka. Jst želim velik sreče pri reševanju problema!

P.S.: Kaj pa ma zdej sploh tvoj prjatu? Dnar, avto ali nič?

LP FBR

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Sr jul 18, 2007 3:54 pm

Na vseh uradnih dokumentih iz občine ali od notarjev so pod žigi napisana imena in njih podpisi, se pravi, na občini je podpisan človek ki ti za šipami dokument izda, enako pri notarjih. Tako da na overjeni kupoprodanji pogodbi točno piše, kje je bila overjena in kdo jo je.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr jul 18, 2007 3:59 pm

ne moreš da vrjamš :lol: :lol: :twisted: :twisted:

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 Če jul 19, 2007 11:08 am

Evo, učeri je od kolega oče klicu na hypo leasing na njihovo brezplačno linijo in so ga že u štartu vezal 4x da so pršli do prave osebe (mislm nesposobni, vedno eno in isto linijo vežejo) pol ko pa nekak povežejo do te osebe, oče pove zakaj kliče in mu oslužbenec odvrne da je pač dokument ponarejen in da ga nej vrž proč.Oče od kolega se je razburil in mu pove da se on ukvarja z grafiko in da je štempel in papir njihov in da je pogledal pod lupo štemplj in notr je označena koda ki pove iz katerega odelka je šla oz. usak oslužbenec pa svojo šifro.Oslužbencu na liniji je iz resnega glasa,glas kar nisko padu tako da mu je takoj dou cifro od datektiva.Oče pokliče datektiva in ... ista pesm kot pri tem oslužbencu,ko pa je datektiu slišu o čem se gre se je pa nenadoma dogovoru za ponedeljek zjutri da se dobijo.Mislm a more res ena pravna osebe postopat da se kej reš.Praktično dobiš občutk da če se da te nategnejo sm v tem primeru so oni izvisel.
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 11:12 am

Ja na žalost je čedalje slabše. Nategnejo te vsi na vsakem koraku, če pa hočeš kej nazaj popravt al pa kr koli se moraš pa orng najebat. Svinjarija res. Sm tle zna bit šte štala. Kr kolikor se mi zdi lahko lizing hiša še vedno avto zaplene tko da tist k ostane brez vsega izvisi.

Torej tvoj kolega nima ničesar?

fbr

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če jul 19, 2007 3:28 pm

grega88 je napisal/-a: sm v tem primeru so oni izvisel.

To boš še videl kdo bo izvisel.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jul 19, 2007 6:02 pm

no, da jaz povem neko izkušnjo kako me je hotel novi kupec prnest okol, po prodaji avta sem dobil naslednji dan klic, da je novemu lastniku crknil avto in mi izstavil po mobitelu račun, mu rečem ok ti bom poslal po pošti denar, drugi in tretji dan nisem nič poslal denarja in spet kliče in spet nič mu ne pošljem in spet kliče nakar mu napišem ti si kupil avto od mene v takem in takem stanju, za napako sem ti povedal, plačal si mi toliko kolikor je bil avto vreden in mi ne tečnari več, no po tem sporočilu je mir že več kot pol leta, sicer pa je bil strošek zanemarljiv ampak boli me k*rac, kaj dela novi lastnik, žal nima nobene garancije niti no.....eni pa tle pišejo po forumu ja ko bom jaz naslednjič kupoval avto bom od prodajalca zahteval da mi da 1 leto garancije ali pa vsaj par mesecov ma madona takega bi takoj nagnal proč, samo naj leti, če ne se mu hudo prede.
Praviloma je avto tudi dražji, če se da poleg garancija.

Tole je mal izven teme ampak vseeno.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jul 19, 2007 6:04 pm

no, da jaz povem neko izkušnjo kako me je hotel novi kupec prnest okol, po prodaji avta sem dobil naslednji dan klic, da je novemu lastniku crknil avto in mi izstavil po mobitelu račun, mu rečem ok ti bom poslal po pošti denar, drugi in tretji dan nisem nič poslal denarja in spet kliče in spet nič mu ne pošljem in spet kliče nakar mu napišem ti si kupil avto od mene v takem in takem stanju, za napako sem ti povedal, plačal si mi toliko kolikor je bil avto vreden in mi ne tečnari več, no po tem sporočilu je mir že več kot pol leta, sicer pa je bil strošek zanemarljiv ampak boli me k*rac, kaj dela novi lastnik, žal nima nobene garancije niti no.....eni pa tle pišejo po forumu ja ko bom jaz naslednjič kupoval avto bom od prodajalca zahteval da mi da 1 leto garancije ali pa vsaj par mesecov ma madona takega bi takoj nagnal proč, samo naj leti, če ne se mu hudo prede.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 6:10 pm

sonček je napisal/-a:no, da jaz povem neko izkušnjo kako me je hotel novi kupec prnest okol, po prodaji avta sem dobil naslednji dan klic, da je novemu lastniku crknil avto in mi izstavil po mobitelu račun, mu rečem ok ti bom poslal po pošti denar, drugi in tretji dan nisem nič poslal denarja in spet kliče in spet nič mu ne pošljem in spet kliče nakar mu napišem ti si kupil avto od mene v takem in takem stanju, za napako sem ti povedal, plačal si mi toliko kolikor je bil avto vreden in mi ne tečnari več, no po tem sporočilu je mir že več kot pol leta, sicer pa je bil strošek zanemarljiv ampak boli me k*rac, kaj dela novi lastnik, žal nima nobene garancije niti no.....eni pa tle pišejo po forumu ja ko bom jaz naslednjič kupoval avto bom od prodajalca zahteval da mi da 1 leto garancije ali pa vsaj par mesecov ma madona takega bi takoj nagnal proč, samo naj leti, če ne se mu hudo prede.

lp

Se strinjam. Avto je sploh z obično (navadno) kupo-prodajno pogodbo kupljen pod zakonom videno-kupljeno. Garancija se mora izrecno dopisati in enako oviriti (če se ne motim)! Kdo ti bo pa dal garancijo na rabljen avto je pa drugo. Jst vem, ko sem svojega prodajal (pa je bil res redno servisiran in vedno vse menjano kar je bilo potrebno) nisem niti pomislil, da bi dal garancijo. Jebxxxga. Avto ni nov.

fbr
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov