Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Nakup Golf V 2.0sdi

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Ne jul 15, 2007 5:52 pm

LP!
Brat se namreč zanima za nakup avtomobila VW Golf V 2.0sdi, ker je sicer zelo umirjen in ekonomičen voznik(prehitevanja so zelo redka, AC s hitrostjo 120kmh), ki pa obožuje golfe in dizle brez turbine, saj so seveda nižji stroški vzdrževanja in manjše možnosti okvar, pa me zanima ali je sploh kakšna razlika(razen v malce povišani moči) med bivšim 1.9sdi, ter vaše izkušnje in občutke o morebitni vožnji tega modela. Ali je motor 2.0 sdi morda kar malce bol živahnejši, so prestavna razmerja drugačnejša?
Vnaprej najlepša hvala za vse odg.!

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne jul 15, 2007 7:53 pm

Kupuje novega al rabljenega? Hm hm hm... 17000€ za nepremično kanto se po mojem ne splača dat. Za 13000-14000€ že dobi vsaj tako dober avto (je res, da za en razred manjšega), z boljšimi performansi, manjšo porabo itd. Sori, sam men se zdi res bzv. da nekdo kupi novega SDI golfa. :roll:

joco
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joco Ne jul 15, 2007 8:31 pm

Problem nastane tudi ko se odločiš prodat avto, saj boš takšnega s TDI motorjem lažje in hitreje prodal.
jj

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jul 15, 2007 9:23 pm

Petersilj je napisal/-a:Kupuje novega al rabljenega? Hm hm hm... 17000€ za nepremično kanto se po mojem ne splača dat. Za 13000-14000€ že dobi vsaj tako dober avto (je res, da za en razred manjšega), z boljšimi performansi, manjšo porabo itd. Sori, sam men se zdi res bzv. da nekdo kupi novega SDI golfa. :roll:

OBOŽUJE GOLFE, ok? Ne bo šel kupovat nekaj tretjega, če mu je pa to všeč in si lahko privošči :)

Wolfgang Ullrich, o poskočnosti enega in drugega težko kej povem, lahko pa probas primerjat še navor in pri koliko rpm ga je najvec, pa računaj še da je petica še 200kg težja. Drugače pa kšna testna voznja pa bo takoj videl a ga avto privlači ali ne :)

danny
Novinec

Napisal/-a danny Ne jul 15, 2007 9:24 pm

Mi imamo golfa V 1.9 tdi in ti povem, da nikakor ne bi hotel švohnejšega motorja... namreč avto je dost težak. Sicer je pa kar požrešen... prek 7litrov pri mestni vožnji. Smo imeli prej golfa IV sdi, kateri res ni nikamor šel, pa je tud šparovček bil... Kar so pa o prodaji rekl pa to sigurno drži. Moj glas gre tdi-ju, če se pa boji stroškov vzdrževanja naj pa bencinarja kupi...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 15, 2007 9:45 pm

jst ne razumem tistih ki govorijo toliko proti SDI. PAČ ČLOVEK SE JE ODLOČU KUPIT SDI IN PIKA! vozil sm polo-ta sdi 1.9 in golfa V SDI in res da je golf težji ampak se mi je zdel ok avto, poraba mala če maš "težko nogo" avto je lahko tudi poskočen.

me pa zanima kaj se bo zgodilo ko bo šla turbina, takrat bo imel stroške za min. 250€ - obnovljena pa še to je vprašanje koliko bo zdržala ali pa nakup nove ki pa stane okrog 800€ z montažo in to je tisti minus pri tdi-ju, pa še naj ne omenjam da moraš čakati da se temp.olja dvigne da lahko malo "stisneš" itd......

sdi je avto kot "ulit" za po mestu nč ne pije ampak gre tako kot vsi drugi avti ker se bomo tako ali tako morali držati zakona in na cilj bomo tako ali tako prišli ne glede na to ali imaš bencinarja, tdi ali sdi

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jul 16, 2007 1:14 am

ja zakva usi neki te turbine omenjate.ko da crkujejo vsak let enkrat.mislm to je kr neki.ne omenjajte turbine.a jo vsak let menjate?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jul 16, 2007 8:15 am

Hja, bo treba kar nekje dobiti enega golf V SDI pa ga preizkusit v vožnji, potem bo pa najbolje videl, kako mu ustreza.

Ker tukaj na forumu smo pomojem redki, ki imamo dejanske izkušnje z vožnjo TDIja, SDIja pa še manj. In jasno da vsak razmišlja in piše samo o tem, kako TDI bolje potegne.

Sicer sem enkrat vozil polota 1.9 SDI (pa ne vem, če je povsem eneka mašina kot v golfih), pa 1.9 TDI (90 in 105 KM verzijo). Se mi zdi precej razlike med TDI in SDI.
Tako da za res umirjenega voznika verjetno SDI sicer zadostuje, kakršnekoli poskočnosti pa pomoje ne sme pričakovati... no pa saj v izi vožnji pri nizkih obratih je nekako TDI podoben kot SDI (preden turbina zares poprime), če rabiš kaj več moči, pa daš gas, turbina zadiha in mašina skoči. Pri SDIju tega pač nimaš...

Torej še enkrat: mora ga pač sam preizkusiti (kar je IMO vedno pametno, preden se odločiš za nakup).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Po jul 16, 2007 11:12 am

joco je napisal/-a:Problem nastane tudi ko se odločiš prodat avto, saj boš takšnega s TDI motorjem lažje in hitreje prodal.

Se ne strinjam. jaz sem mojega prodal v 2h dneh l.2004 za 12500€

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po jul 16, 2007 11:16 am

adis je napisal/-a:jst ne razumem tistih ki govorijo toliko proti SDI. PAČ ČLOVEK SE JE ODLOČU KUPIT SDI IN PIKA! vozil sm polo-ta sdi 1.9 in golfa V SDI in res da je golf težji ampak se mi je zdel ok avto, poraba mala če maš "težko nogo" avto je lahko tudi poskočen.

me pa zanima kaj se bo zgodilo ko bo šla turbina, takrat bo imel stroške za min. 250€ - obnovljena pa še to je vprašanje koliko bo zdržala ali pa nakup nove ki pa stane okrog 800€ z montažo in to je tisti minus pri tdi-ju, pa še naj ne omenjam da moraš čakati da se temp.olja dvigne da lahko malo "stisneš" itd......

sdi je avto kot "ulit" za po mestu nč ne pije ampak gre tako kot vsi drugi avti ker se bomo tako ali tako morali držati zakona in na cilj bomo tako ali tako prišli ne glede na to ali imaš bencinarja, tdi ali sdi

Se strinjam s tabo

maxp
Nov uporabnik

Napisal/-a maxp Če jul 26, 2007 6:04 pm

Če tvojega brata še vedno zanima GOLF 5 2.0 SDI ga moj dedek prodaja
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1553377
cena ni zadnja pokliči pa boš zvedel več ;)

LP

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 Če jul 26, 2007 10:02 pm

Hehe

ne vem zakaj se folk tok obremenjuje kok avto gre......
eni pač kupujejo avto za uporabo in praktičnost..........
Ne kupuje vsak za divjat pa ne vem kake pospeške........

SDI je res dost ekonomičen avto, in če ga lepo voziš, maš zelo malo stroškov z njim....

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov