Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Hebo
Nov uporabnik

Napisal/-a Hebo Ne jan 07, 2007 11:21 pm

Kako pa je z varnostjo omenjenih avtomobilov? Letnik 98/99 206 in 2001 Clio? Ima Peugeot 206 razen menjalnika še kakšno drugo hibo? Kakšna je lega na cesti - pri obeh?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 07, 2007 11:38 pm

Hebo je napisal/-a:Kako pa je z varnostjo omenjenih avtomobilov? Letnik 98/99 206 in 2001 Clio? Ima Peugeot 206 razen menjalnika še kakšno drugo hibo? Kakšna je lega na cesti - pri obeh?

Lega 206-ke je taka kot pri malih peugeotih.. naj nebi bli glih lahki za vozit na meji; samo ljudje ki ga še niso vozli na meji tega ne vedo :P
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 07, 2007 11:56 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:pa sem posnel en video čez menije potovalnega računalnika kjer je razvidno, da ga nisem brisal že 2722 km in da je poraba 7,2 litra/100km. vsak ki ima cliota bo znal to odčitat. vozim pa se kako mi zapaše, to lahko tudi potrdijo tisti na forumu, ki me poznajo in vedo, da se rad tudi hitro peljem, tudi čez 200 po AC.

realna poraba pa seveda, da je visoka, če imaš gor 16 ala 17 col velike felge pa še širi gume to pa seveda potem nemoreš govorit na splošno za cliote.

prilagam video:
http://shrani.si/files/picturepnkx.avi

:cry

Glede na zapisano dvomim, da veš kaj se pravi "hitro peljat" ;)

LP

ne nevem, samo ti veš. saj sem pričakoval tako izjavo. jaz lepo pokažem kok res avto realno pije, ko menda se res nisem 2700 počasi vozil, potem pa mi kr en uleti z eni otročji izjavi, ko misli, da je ful frajer, ker pač misli, da se sam on zna hitro pelat :P mihec, pravi optimist si mi, pejd raj ono risanko pogledat.

Jah kaj drugega gre od tebe pričakovat .. ko ti zmanjka argumentov, pridejo otročarije, žalitve, zmerjanja. Sicer tipične za ta forum - čvek o avtomobilizmu.

Za ilustracijo kaj je normalna vožnja oz dobro potovalno povprečje in posledicno poraba - ko grem recimo v München (zadnjic sm bil v petek oz vceraj) : 500 km v 5 h - potovalno povprečje 100 km/h - to pomeni vožnja okviru omejitev oz v ritmu prometa na cesti - Italija in Avstrija do 140 km/h (in seveda vmes omejitve - tuneli, cestna dela ... ), Nemčija do 160 km/h
Poraba pri GOLF-u TDI slabe 6 l/100 km - tvoj CLIO, ki rabi več in ima slabši navor (klanci v Avstriji in Italiji) bi rabil vsaj 2 litra več, pa to še zdaleč ni 200 km/h, kakor pišeš.

Tako, da : nehaj z otročarijami in raje tvoj CLIO pošteno "pohodi" pa potem zapiši porabo - o tem imam hvala Bogu razčiščene pojme, tako, da me ni treba poučevat kaj je poraba in kaj hitrost.

LP

hvala za nasvete. golf je res zakon avto, če ne zaradi drugega vsaj zato, ker malo kuri pa tud zato, ker lahko prideš do nemčije z njim. drugače pa si moje poste dobro preberi, nisem napisal, da kuri 7,2 pri 200, menda se ja ne vozim skoz 200 :P pogosto tudi več :P

nemorem pomagat če si pristaš golfa še posebi pa Tdi-ja in misliš, da najmanj pokuri. primerji pa bencinerja golfa, pa je lahko kar 1.4 pa bo več pil kot 1.6 16v megan, prava sramota. boljš, da ni kakšne teme o tem koliko ti avti popijejo. še clio RS je varčnejši. v glavnem kupte si reno, pa neboste vedli več kje je bencinska :P

glede argumentov. poglej svoje argumente. prvo izzivaš z eno bedasto izjavo, potem pa napišeš, da nimam argumentov, tvoji argumenti so eno veliko nakladanje. daj ne mislim se prepirati s takšnimi vsevedi, ki znajo samo izzivat in imajo vedno prav, napiš v tej temi kr hoč, nebom več odgovarjal, da mi neboš še bolj zamoril. pač vozim se počasi, clio mi žre tak, da me bo kmal zmešal, ga kdo kupi? zelo poceni prodam ali menjam za golfa II D
Zadnjič spremenil SAVINJCAN, dne Po jan 08, 2007 12:17 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 07, 2007 11:59 pm

renyy je napisal/-a:Mal sem gledu tega cliota 1.6 16V, cena je nekako dokaj ugodna, sam me moti to, ker vidim, da je avto zanemarjen in sicer se na slikah vidi, da ima zelo umazane sedeže, vrata (znotraj) in poknjeno prestavno ročico. Sem pač picajzlast. :D
Umazanijo se sicer da počistit, ampak dobi človek občutek, da je lastnik zanemarjal celoten avtomobil (servisi) , mogoče pa se motim :roll:

Zanima me predvsem, če kdo pozna ta avto?
Kakšen predlog?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1140968

Lp

težko boš dobil takšen rabljen avto, če si preveč picajzlast. res je pa zelo grdo zlamana prestavna, pa tud plastika pod volanom je nekaj popraskana. raje glej za 1.4 16v cliotom boš prej našel od kakega ateka. jaz sem kupoval mojga 3 mesce, na koncu sem po naključju dobil od enga ateka 1.6 16v motor, prej pa bil na ogledih samih 1.4 16v.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 08, 2007 12:18 am

Tko ti bom povedu, iz prve roke in sicer sem imel Cliota 1.6 16v in imam P206 1.6 16v
Clio ima 79kW=107,44KM, P206 ima 80kW=108,8 KM, to je za 1,36 konja več in oba spadata v nižji registracijski razred. Pospešek ima Clio 9,6 s do 100, P206 pa 9,8 s do 100. Vem, da je v revijah pisalo, da ima P206 čez 10s, vendar je nekje drugje spet pisalo 9,8, tako, da jaz verjamem predvsem temu podatku, to pa zato, ker ima prjatu cliota 1.6 16v in sva se nekoč dragala in po pravici ti povem, da me je v štartu prehitel za pol avta, pač morda sem preslabo štaratal, vendar sem ga za tega pol avta potem tudi držal do preko 100km/h, je pa P206 malo težji. Savinjčan, koliko ti piše prometnem od Cliota (morda 980, se ne spomnim točno), ker meni v P206 piše 1080 kg?
Tko, gremo k porabi in sicer sem imel porabo pri obeh enako, tm okoli 8 l povprečno.
Zmeru sm tud porabo pr 200 in pri cliotu je bila nekje okoli 17, pri 206-tki pa malo pod 16 l. Obe sm meru na ravnini na avtocesti oz na isti ravnini (Brezovica-LJ). Menjalnik pri 206-tki je res kriza, ma me ne moti kaj preveč, občutek in ropot je tak, kakor da bi bil menjalnik brez olja, za lažjo predstavo. Pri cliotu pa je prihajal en čuden zvok iz volana, ko si peljal čez kake luknje ali po makadamu. Sem bil na servisu, vendar niso odkrili nič. Sem pa kasneje pri prijateljevem cliotu (en drug prijatelj) z 1.2 mašino odkril isto napako na volanu, tko da je bila to verjetno serijska napaka. Oba avta sta bila: Clio l2002 in P206 l2002
Tko, če te še kaj zanima, vprašaj :D
Zadnjič spremenil Cash, dne Po jan 08, 2007 12:22 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 08, 2007 12:21 am

saj sem jaz tud gledal pri mojem avtu mi pri 200 na potovalnem kaže 16 litrov. v prometni ima clio 980 kg ja. drgač sma pa dragala s kolegu z 206s16, ki ima menda čez 1200kg pa sma bila do menjave iz 2. v 3. skupaj, video je bil tudi na forumu.

v kateri rang pa gre zavarovanje pri 206? od 60-80 ali od 80-100?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 08, 2007 12:28 am

Od 60-80, to je nižji razred. Aha no pol je P206 težji za 100kg, uf kr dost :shock:
No men je na Cliotu kazalo pr 200 na gumah 195/50 R15 pač gas do podna okol 17, pri P206 na gumah 205/40 R17 pa mi gas do podna kaže mau pod 16 :roll: oz natančneje 15,6

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Če maj 10, 2007 10:01 am

Da mal oživim temo. :D

Zanima me namreč glede porabe pri cliotu 1.6 16V (L 2002).

Namreč zdi se mi, da mal preveč pije. Pod 7,4L na dolgi relaciji lepe vožnje (brez priganjanja seveda) ga nikakor ne spravim, poraba se kr nekak suče okol 7,8 do 8L.
Pri kombinirani vožnji imam porabo okoli 8,5 do 9L. Ob priganjanju tudi z lahkoto 10L.

Vse bi še nekak zastopu , da pač avto z 110KM toliko pije, sam fora je v tem, da imamo doma megana z istim motorjem (L99 1.6 16V), pa ga jaz spravim brez problema na 6,5L (tudi na 6L sem ga že spravu) ob lepi vožnji. Pa še megane je težji od mojega clia.
Torej isti voznik na isti relaciji, pa takšna razlika v porabi, v čem je fora. razlika na dolgi relaciji je približno 1,5L na 100 kilometrov kar se mi zdi prevelika razlika.

Ali je mogoče kriv "razštelan" vžig, slabe svečke, Mogoče to, ker imam notranji športni filter v avtu, pa nimam zaenkrat urejen dotok hladnega zraka, pa mogoče premalo/preveč zraka vleče noter,prav ne vem.

Gume so na obeh avtomobilih tovarniške (15"). Pri obeh avtih sem testiru brez klime.

Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 10, 2007 10:52 am

Hm, to ti pa res veliko pije. Glede primerjave z vašim družinskim meganom: pri relacijski vožnji je pomojem bolj pomembna aerodinamična oblika avta kot masa. Kot sem že v parih temah napisal, je pa clio zeo neaerodinamičen, kar se posebej nad 120 kmh zelo pozna.
Vendarle: moj 1.4 16v pije na relaciji-avtocesta (hitrost okoli omejitve, morda kak km manj) okoli 6 ali 6,5. Le če se vozim samo po centru LJ, zahteva 8-8,5. Na relacijah po magistralkah (80-100kmh) pa le pol toliko.
Tako da tvoj je res malo prepožrešen IMO.

Prodaj ga in kupi mojega (ravno menjam avto)
;)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Če maj 10, 2007 12:00 pm

Moj clio 1.6 16v

Povprečna poraba po računalniku 8.3 litra - veliko mestne vožnje in stalno ista relacija kjer se vedno tera skor do konca kr je ful klanca in ovinkov. Če bi bilo še več mestne vožnje, gre hitro čez 9 litrov.

Relacija pa: izlet v Avstrijo - čez najvišjo gorsko cesto v Avstriji, po avtocesti pa konstantno 150 na uro - vse skupaj naredil okrog 600 kilometrov - 6.5 litra

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če maj 10, 2007 12:18 pm

Najverjetneje je lambda sonda. Pri prijateljevi Alfi 156 je pilo ko zmešano, čez 10l/100, potem je zamenjal lambda sondo in pravi, da se mu je poraba zmanjšala, ne vem pa na koliko.
Tko, da nej ti nekje priklopijo na rač. in pogledajo.

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Če maj 10, 2007 1:14 pm

Hja, da bi bla lambda sonda, hmhm. Možno bi blo, ne vem res.
Neki je sigurno, ker vem, če jaz lepo vozim, mi je do sedaj vsak avto malo pil, tega clia pa res ne spravim pod 7,4L pa da se ubiješ. Razen, če bi se na avtocesti skoz vozu 90, pol ja, sam to ni realno stanje.
Fotru res dost manj pije, tk da je neki sigurno narobe. Aerodinamika naredi nekaj, to verjamem, sam toliko pa spet ne. Za zelo lepo, umirjeno dolgo relacijo je poraba okoli 7,5 - 7,8L sigurno preveč.

Dobrodošel še kakšen predlog?

Lp

Uporabniški avatar
mimy
Nov uporabnik

Kraj: Mislinja

Napisal/-a mimy Če maj 10, 2007 2:52 pm

lep pozdrav!

Js mam tudi clio-ta 1.6 16v eno leto, pa mi spije od 7.5 do 8.1., pa ga ne šparam preveč.
Ko sem ga kupil od neke ženske srednjih let, je na pot. rač. kazalo povprečno porabo 6.6l pri prevoženih cca 1000km.
Ta ga je pa res šparala. 80km/h in nič več ;)

Glede tvojga cliota pa, najbolje da se odpraviš na servis, na računalnik in bodo videli kje je problem, kot so ti že svetovali.

lp
follow me, if you can... :)

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR So jul 28, 2007 5:34 pm

tud jaz sem mel cliota 1.6 16V 99 letnik porabo sem imel 6.5 L (sem umirjen voznik ) :) avto je pa super mi je blo zal ko sem ga prodal zdaj ga pa nek model iz mb spet prodaja na avto.net sam ga je mal butnu take zlate barve je :)
A8 4.2 Quattro
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov