Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

buyer
Nov uporabnik

Scenic

Napisal/-a buyer Ne avg 05, 2007 8:28 am

:?: imam dilemo in potrebujem nasvet. kupujem scenica in kolebam med bencincem 1.6 16V in dizlašom 1,5dCi(105). inf. in raznih nasvetov kvazi poznavalcev imam ze prevec, rabim nasvet nekoga, ki ali ima ta tip avta ali pa res pozna zadeve.
hvala

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne avg 05, 2007 10:05 am

se gre to za nov al rabljen avto? pa tud kolk kilometrine boš delu?
Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne avg 05, 2007 10:43 am

mislim da gre za nov model
ce gre ti povem da 1,6 16v nima veliko porabo
samo vseno je pomebno kje in kolko se bos vozu

buyer
Nov uporabnik

Scenic

Napisal/-a buyer Ne avg 05, 2007 11:41 am

ja, gre za nov model. na leto bom delal 20-25.000km.Nasvet?kako pa je s to razlicico sky?svarijo me da sonce kljub zavesici pripeka skozi?!
Hvala 8)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Scenic

Napisal/-a MacTron Ne avg 05, 2007 11:47 am

buyer je napisal/-a:svarijo me da sonce kljub zavesici pripeka skozi?!
Hvala 8)

skozi vsako stresno - stekleno okno pripeka. Sedaj je pa vazno ali je to
navadna sipa ali atermicna... samo ponavadi je atermicna tako da gre skozi
bolj malo toplote poleg tega pa je se dodatno zatemnjena.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne avg 05, 2007 12:04 pm

1,6 16v 113 PS motor ima v meganu II porabo 7-7,5 pri srednje dinamični vožnji, problemi naj bi se pojavili pri določeni kilometrini (ne vem točno) z variabilno jermenico. tak avto imamo doma, tako da govorim iz prakse.

1,5 dci pa ima problem, da se rade zamašijo cevi od turbine do karterja, zadnjič sem slišal da so celo pri renaultu priznali to napako, čeprav nisem zasledil nobenega članka. ti podatki pa se nanašajo na znance, ki delajo na renault servisu (če boš vzel to kot kredibilen podatek).

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 06, 2007 5:56 am

Glede nato, da kupuješ novo vozilo, bi pri vseh renaultovih prodajalnah moral najti enega testnega dizla 1.5 DCI in enega testnega bencina 1.6. Poveš, da se zelo zanimaš za nakup, vendar pa bi rad pred tem prevozil nekaj kilometrov z vsakim avtomobilom in se domeniš za kakšen testen dan. Npr: prevzameš vozilo popoldan ob 16:00 zjutraj vrneš. Pa greš na ene 150 km dolgo furo, pa vidiš: koliko ti motor žre, kako je prožen v klancu, kako se da prehitevat in kako si nasplošno zadovoljen z enim ali drugim motorjem. Drugi dan pa še ze drugim. Pomemben podatek je seveda tudi poraba in nato preračunaš, kaj se ti bol splača.

V podobnim dilemi sem bil sam, ko sem kupoval Leona - kolebal med 1.6 102 KM motorjem in 1.9 TDI 105 KM motorjem, medrugim tudi zato, ker bi bil bencinc testen od šefice servisa za 15.700 €, dizel pa nov za 18.000 €. Na kratem krogcu prvi dan sem pelu sam bencinca in sm mislu, sej je ql. Pol sem reku: dejmo se spoznat z avtom, sem tako dizla kot bencinca vzel na testno vožnjo, dolgo po 500 km, pa so prišle hibe bencinca na dan. Poraba napram dizlu v nebesih, avto pa napram dizlu spet ni šel nikamor. Konkreten podatek: bencinec 8,5 L / 100km, dizel 5,4 l / 100km. Po preračunu, da bencinec v mojem primeru pije slabe 3L manj, sem se brezkompromisno odločil za dizla. Pri 25.000 km, pa tka nimaš kaj študirat, dizla boš najkasneje v 2,5 let pivozil nazaj.

Najboljši podatek o tem kateri motor kupit, boš dobil od samega sebe.

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Po avg 06, 2007 6:55 am

Jaz sem lansko leto kupil novega Scenica 1.5 dci in ima zdaj 42.000km. Ker se veliko vozim sem že v štartu ciljal na dizla. Ampak sem probal tudi 1.6 16v bencinarja in razlika v sami vožnji in uporabnosti je ogromna. Menjalnik je v novem 1.5 dci šest stopenjski in izračunan fenomenalno. Tudi ko vlečem prikolico z dirkalnikom ima avto zelo dobre vozne lastnosti-navor, pospeševanje. Skratka menjalnik je fenomenalen. Napram prejšnjem 1.5 dci(5 prestav) je svetlobna leta naprej. Imam opremo privilege luxe in dokupil sem panoramsko streho(fiksno). Streha ima dve zelo gosti tapeti tako da lahko steklo popolnoma prekriješ če nočeš sonca direkt na glavo. Pregrevanja notranjosti ni -preizkušeno letos med vročinskim valom. Jaz delam dolge relacije v enem kosu in to je idealno za turbo dizle. Do zdaj sem imel že tri Renault turbo dizle in z nobenim nikakršnih problemov.
Tudi jaz ti svetujem da sprobaš oba avta-vsak resen renault dealer ima oba testna primerka in verjemi mi da se boš odločil za 1.5 dci. Res da je v štartu dražji vendar sam način vožnje, navor, medpospeški,... skratka vsakodnevna uporabnost ni primerljiva.
www.cliocup.si Pokal Clio Slovenija 2008

buyer
Nov uporabnik

Napisal/-a buyer Sr avg 08, 2007 1:02 pm

Po premisleku in nasvetih (tudi iz foruma) sem se odločil za 1.5(105) dizla.
Hvala vsem!

buyer
Nov uporabnik

Napisal/-a buyer Sr avg 08, 2007 1:05 pm

Tudi vozil sem oba in moram reči, da ni nikakršne razlike v vožnji (morda je malce glasnejši dizel). Celo bi trdil, da je pri pospeških dizel boljši, ker ima prestavno razmerje resnično fenomenalno.
Še enkrat hvala in lep pozdrav! :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov