Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar To avg 07, 2007 10:04 am

Ja sej to mi je jasno, a misliš da bi šou 1.9 s papirji od 1.6 čez tehničnega?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To avg 07, 2007 11:36 am

plansar je napisal/-a:Ja sej to mi je jasno, a misliš da bi šou 1.9 s papirji od 1.6 čez tehničnega?

ja valda da bo sel, ce ni nikjer nobenegan napisa...no pa mi povej razliko v motorjih 1.6 in 1.9 na videz??....po cem bos ti reku...ee to je 1.9, ne pa 1.6??

LP ;)
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar To avg 07, 2007 11:44 am

ej nevem :P kakšne so pa razlike v karoserijah? 1.9 ma diske uzad, 1.6 pa ne? So še kakšne razlike?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 07, 2007 11:48 am

plansar je napisal/-a:ej nevem :P kakšne so pa razlike v karoserijah? 1.9 ma diske uzad, 1.6 pa ne? So še kakšne razlike?

mah...drugih bistvenih razlik ni.....kaksne malenkosti.....drugacne zavorne cevke so pri 1.9, pa 1.9 ima uno kompenzator za zadnje zavore......drugih razlik ni...in ena razlika je na motorju 1.6 in 1.9...samo kdor se ne spozna je ne opazi ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar To avg 07, 2007 11:54 am

Vidm da si kr poučen o 205kah ;) A mogoče veš za kkšne papirje pa cifre?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 07, 2007 11:57 am

plansar je napisal/-a:Vidm da si kr poučen o 205kah ;) A mogoče veš za kkšne papirje pa cifre?

hmm...vem da mi je 1x nekdo pravu da ima ene papirje....se lahko pozanimam....

kaj pa ce bi ti imel samo prometno slovensko in pol sel homologirat samo druge stevilke v prometno? tega se nebi dalo??
js sm kupu karoserijo na odpadu v trstu, imam slo papirje in bom raje vpisal nove stevilke v prometno.....no vsaj upam ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar To avg 07, 2007 1:50 pm

Kolk pa se kej vrtijo cene cifr, vem za ene za 300eur a je drago al pocen??? Jz bi mel rd čim manj komplikacij tko da bi sam slo. številke prestavu na nemško školko šou na tehničenga z prometno od teh št. in adijo... če se to da seveda! še zmer mi ni jasno, a če je avto oz. cifre odjavlen greš sam na UO pa ga prjavš, dobiš prometno greš na tehničnga pa je to to???

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To avg 07, 2007 10:23 pm

plansar je napisal/-a:Kolk pa se kej vrtijo cene cifr, vem za ene za 300eur a je drago al pocen??? Jz bi mel rd čim manj komplikacij tko da bi sam slo. številke prestavu na nemško školko šou na tehničenga z prometno od teh št. in adijo... če se to da seveda! še zmer mi ni jasno, a če je avto oz. cifre odjavlen greš sam na UO pa ga prjavš, dobiš prometno greš na tehničnga pa je to to???

jah drago al poceni...to je zelo relativno....ce dobis kje ceneje, je to drago...ce pa ne dobis nic druzga je tudi to dobro ;)
jah....ja samo ce bos dal te stevilke na nemskega ne vem kako bo to no....nikoli ne bo kot original ne....res ce dobis kaksnega macka da ti ful ful dobro naredi...samo racunaj da jih bo mogu gor zasvasat in pol bos ti to moral pobarvat...in ta barva ne bo nikoli kot original (pobledela, obrabljena...itd) in nova bo nova...

ce je avto odjavljen...gres s kupoprodajno pogodbo in prometno na amzs, naredis tehnicni, placas cestno takso, zavarovanje, tablice, tehnicni pregled, novo prometno.....poln tank in se gres vozit ;)

Drugace pa razmisli in poglej, ce se ti splaca tak avto uvazat iz nemcije in v kakem stanju bo, glede na to da gor je precej snega in soli.. ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Sr avg 08, 2007 9:53 am

Tist iz cifram bomo že nekak nardil, itak pa mislm it mal okol tehničenga oz. ga zrihtat s telefonom ;) Mah sej ne gledam tolk na to v kakem stanju je k ga itak mislm celga pol zrihtat, če je pa 15 let star pa itak ne more bit kej preveč ohranjen(razen izjem ki so pa 5000eur v nemčiji)! Drugač jih maš pa gor tud že za 300,400 eur sam tist so že res razvaline.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr avg 08, 2007 12:24 pm

plansar je napisal/-a:Tist iz cifram bomo že nekak nardil, itak pa mislm it mal okol tehničenga oz. ga zrihtat s telefonom ;) Mah sej ne gledam tolk na to v kakem stanju je k ga itak mislm celga pol zrihtat, če je pa 15 let star pa itak ne more bit kej preveč ohranjen(razen izjem ki so pa 5000eur v nemčiji)! Drugač jih maš pa gor tud že za 300,400 eur sam tist so že res razvaline.

glej js sm kupu v trstu na odpadu karoserijo staro...ne vem..tudi 15 let, ce ne vec in sem dal kakh 200-300 eurov...se ne spomnem vec....ampak je brez pikice rje, ce pa ne verjames lahko prides pogledat ;)
pa se original barva je gor...
ce pa mislis celega komplet obnovit ne vem ce se ti splaca iz nemcije ga dol vlect ;)
Pol v nemciji raje kupi 309-ko gti 1.916v pa tisto obnovi....ki so se bolj redki kot 205-ke ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Sr avg 08, 2007 4:18 pm

Mah neki bomo že, 309ka mi pa neki ne potegne, bom kr na eno 205ko počaku 8)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr avg 08, 2007 6:57 pm

plansar je napisal/-a:Mah neki bomo že, 309ka mi pa neki ne potegne, bom kr na eno 205ko počaku 8)

ne potegne??...glej da 309-ka ima 160 konjev, 205-ka pa 130....no samo za info...meni je tudi 205-ka lepa....309-ko pa se da tudi lepo porihtat....
aja...drugace sem pa gledan na www.ebay.fr in se prodajajo 205-ke po 2-3k eurov super ohranjene....ker obnova te bo ful kostala....denarja in zivcev.. ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Če avg 09, 2007 10:32 am

Mah če te veseli avto rihtat kar mene definitivno, so tud tisti živci pa dnar poplačani k je avto fertik 8)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če avg 09, 2007 12:42 pm

@plansar: za številke menjavat ti priporočam, da greš na LPP pa nardiš Atest za zamenjavo karoserije(al neki takega se reče), ker boš mel majnkomplikacij ;)
To pa nardiš tak da dobiš ene papirje od istega modela avta(v tvojem primeru 205-ka) z bolikakim motorjem, odrežeš ven številko šasije, in neke papirje še rabiš od avta(prometno pa mislim da še neki, ampak se ne spolnem) greš na LPP in ti vpišejo podatke o avtu ki si ga pripeljal v slovenijo (podatki o motorju, št šasije..). Edini problem je, da je avto potem tistega letnika, kot je bil tisti avto ko si kupo sam papirje in ne tisti letnik kot avto ki si ga pripeljal v slovenijo
LP Rok

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če avg 09, 2007 1:25 pm

plansar je napisal/-a:Mah če te veseli avto rihtat kar mene definitivno, so tud tisti živci pa dnar poplačani k je avto fertik 8)

to imas prav ja, samo ce je avto cel rjast mislim da te bo minilo ga rihtat, pa se vedno vec bo rjavel ker pleh je star in ko bos varil se bo vse segrelo in bo slo se vec kisika not....pa podvozje bo katastrofa.....ne vem no..js tega nebi pocel :) bos imel avto pri kleparju eno leto.. :)
evo ti nekaj primerov rjaste karoserije...pa povej ce bi ti to karoserijo obnavaljal...edina moznost ti je kopel, kjer je kislina..:)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

upam da si se premislu kupovat rjasto karoserijo.. :)
aja..pa tu imas se primere kjer mores bit zelo pozore ce je 205-kina karoseirja zdrava....to si ti mesta, kjer se najpogosteje oz najprej pojavi rja... :)

drugace za paprije pa je najbolje tko kot je reku Gen|uS..... ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar Če avg 09, 2007 1:53 pm

No tokle rjaste pa res neb kupu, pa kje si ti to staknu??? :shock: Pa valde ne rjavijo vse tolkle???

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če avg 09, 2007 9:54 pm

plansar je napisal/-a:No tokle rjaste pa res neb kupu, pa kje si ti to staknu??? :shock: Pa valde ne rjavijo vse tolkle???

HE HE.....to sm kupu v kranju...ko sem jo kupil je zgledalo ok...malo rjice na blatniku in to je blo to...
pol sm pobral dol vse plastike, obrobe, gume, odbijac, baterijo in se je vse to pokazalo, tko da sm pol to karoserijo odpisal ;) he he....
tko da bodi zelo previden kaj kupujes ;)
jah.....rjavijo al ne...racunaj da karoserije so letnik okoli 90 in takrat je bla tehnologija varjenja drugacna kot pri danasnjih avtih.Aja ta moj ki je na slikah je bil letnik 87 ;)

LP
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov