Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Dostavna vozila - kapelice :)

Napisal/-a Chen Lee Sr avg 08, 2007 5:51 pm

V kratkem imam namen kupiti dostavca. Zbiram med opel combo, peugeot partner in citroen berlingo.
Mam pa eno vprašanje. Kako je z porabo pri teh avtih? Je zmerna ali res dosti pijejo? Ker bi bil avto namenje za osebno uporabo in ne za firmo.
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Napisal/-a Chen Lee Sr avg 08, 2007 6:30 pm

Aja pa še to. Avto bi bil novejši letnik (2005 in mlajši) in seveda dizel mašina.
To je to.
Hvala vsem za mnenja in informacije.
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr avg 08, 2007 6:31 pm

bili lastnik peugota partnerja 1.9d poraba nekje 8-9l pri 120k km sla sklopka, zarnice prve (h4) crkovale kot po tekocem traku, drugace pa za vozit na daljse relacije odlicen
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe avg 10, 2007 12:12 am

pocesnkII je napisal/-a:bili lastnik peugota partnerja 1.9d poraba nekje 8-9l pri 120k km sla sklopka, zarnice prve (h4) crkovale kot po tekocem traku, drugace pa za vozit na daljse relacije odlicen

jao, eni niste zdravi...

berlingo je sicer super, ampak bi bila mogoče boljša izbira kangoo dci (80km)
sem ga kar nekaj prevozil.. poraba 5 litrov, pri začetnem pospeševanju pa marsikdo ostane zadaj ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Dostavna vozila - kapelice :)

Napisal/-a KARL ABARTH So avg 11, 2007 12:56 pm

Chen Lee je napisal/-a:V kratkem imam namen kupiti dostavca. Zbiram med opel combo, peugeot partner in citroen berlingo.
Mam pa eno vprašanje. Kako je z porabo pri teh avtih? Je zmerna ali res dosti pijejo? Ker bi bil avto namenje za osebno uporabo in ne za firmo.

Poraba je odvisna oz pogojena z veliko dejavniki - različni vozniki, različen način vožnje, različne poti, različne ... na tak način dobiš tudi različne rezultate.

Svetujem ti testno vožnjo, po možnosti daljšo, kjer boš imel vse načine vožnje (mesto, navadna cesta, avtocesta ... ) - izmeri porabo - tako boš dobil najbolj kvaliteten podatek s katerim boš lahko primerjal in ocenil

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So avg 11, 2007 2:52 pm

Mislim, da nobena od teh "kapelic" ni slab izbor. Nekateri imajo poudarek na tovornem prostoru, drugi na potniškem komfortu.

Kangooju se vidi, da stoji na podvozju starega Cliota. Vožnja meni ni prepričljiva, še manj pa tisti goli pleh povsod.

Combo je zmagovalec testov in mora biti odličen avto. Problematična je njegova oblika. Corsi so enostavno povišali streho in odspredaj avto deluje kot kak smešen mrliški avto.

Berlingo je v vseh pogledih povprečen, je pa med vsemi definitivno najbolj komforten. Midva z ženo imava 1.9D in sva z njim zadovoljna, popije v povprečju 7l.

Uporabniški avatar
and
Nov uporabnik

Napisal/-a and So avg 11, 2007 5:29 pm

Največja poraba (polno naložen, morje) ... 8.5l/1ookm,
najmanjša povprečna ... 5.8l/1ookm,
navadno pa okoli 6l/1ookm. ( ker ne šparam vedno)
Gre se pa za Berlingota 1.6Hdi

Lp

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg So avg 11, 2007 6:10 pm

jaz sem kupil doblota in mi nikakor ni zal. sem preizkusil kangooja in berlingota pa imam obcutek, da se konstruktorji niso mogli odlociti ali bi naredili osebni avto ali kombi, slednji pa ima, meni, obupno pozicijo za volanom.
combo je pa napihnjena corsa. :lol: smesna

doblo je najbolj tovornjaski, z najmocnejsimi masinami in najboljsimi zmogljivostmi. S popusti pa tudi najcenejsi.

povprecno porabo imam 6.5l/100, na avtocestah nenormalno hitro naraste, kar je nad 120kmh pije...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne avg 12, 2007 11:09 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Berlingo je pa med vsemi definitivno najbolj komforten.

se strinjam
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po avg 13, 2007 10:06 am

imam sluzbenega berlingota.. super avto. le materiali not so falus.. odstopat zacela neka plastika po 1mescu.. zaj je star ca. 3leta avto, nevem mislim da okoli 82k km.. vse ok do zdaj.. le zadnja ključavnici je mehanizem 1x crknil.. menjano pod garancijo. Porabe pa nevem ker nima BC.. na službenem avtu pa ne mislim preračunavat kak drago/poceni se vozim. :) je pa dokaj udoben za vožnjo.. imam motor 2.0hdi

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Napisal/-a Chen Lee Po avg 13, 2007 5:17 pm

Živ

Trenutno se najbolj ogrevam za berlingota 1.9 D ali pa 1.6 D (HDi?)
Bo treba it še na kako testno vožnjo pa bomo vidli.
Oel combota sem odpisal iz seznama.
Ne vem pa kako je s peugeotom partnerjem? Se mi zdi zelo zanimiv in seveda praktičen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov