Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To avg 14, 2007 9:38 pm

Mislim da kupujes TDI ?.. NO mi imamo 130 konjskega in gre zelo dobro. Porabo ima okol 6.3!
Glede servisa: Zracni filter, klima filter, oljni filter, to je vse okol 10€. Olje je okol 50€, svecke okol 50€. Jermeni in španarji okol 400€ (na vsakih 90.000km treba menjat, ce se ne motim).

Roke se pri nobenem nismo menjali! Tu so cene:
http://www.herkules.si/index.php?categoryID=242

Mislim da je 8 rok!

LP,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki To avg 14, 2007 10:07 pm

emilson hvala

ja pravilno sklepaš kupujem passata TDI-ja ker ga ima tudi sodelavec in sem se kar navdušil nad njim. On sicer vozi 115ps, sam pa sem sprva gledal 130ps sedaj pa bolj ciljam na 100ps. Ker pa sem že omenil, da se bom kar zapufal za celoten znesek, ker drugače pač ne gre, bi resno rad premlel čim več podatkov in poizkusil ( upam, da bo uspelo ) kupiti dober stroj. Ampak bomi vidli, saj pravim bega me ker ne vem kaj naredit ali kupiti mlajšega z x kilometri ali mogoče leto ali dve starejšega z ito kilometri-tvoje mnenje

kaj pa golf IV variant ali mogoče Bora-kako je kaj s prostorom .

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To avg 14, 2007 10:09 pm

Js bi na tvojem mestu izbral Mazdo, če ne Toyote Avensis!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki To avg 14, 2007 10:32 pm

ja samo več kot 12.500€ ne morem dat, kvečjemu še kašen 1000 € manj, za rezervo zavarovanja kakšen neplaniran servis in podobno, sicer se pa zavedam, da idelane situacije ni ampak vseeno

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To avg 14, 2007 10:38 pm

Če si s financami bolj na knap, potem vzami passata. Boš ga tudi veliko ugodneje in lažje prodal čez čas, kot pa mazdo.

S servisi ni nekih problemov, roke pa ti menja na vsakem hitrem servisu za nekaj malega evrov. Ne crkajo vse naenkrat, ampak nekje ena na pol leta/leto (cca. 50€ delo in roka na nepooblaščenem in neoriginal).

Za neka manjša popravila ne rabiš na pooblaščen servis. Tam delaš samo obvezne servise (menjava olja), da dobiš štempl.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr avg 15, 2007 6:13 am

kinki je napisal/-a:emilson hvala

ja pravilno sklepaš kupujem passata TDI-ja ker ga ima tudi sodelavec in sem se kar navdušil nad njim. On sicer vozi 115ps, sam pa sem sprva gledal 130ps sedaj pa bolj ciljam na 100ps. Ker pa sem že omenil, da se bom kar zapufal za celoten znesek, ker drugače pač ne gre, bi resno rad premlel čim več podatkov in poizkusil ( upam, da bo uspelo ) kupiti dober stroj. Ampak bomi vidli, saj pravim bega me ker ne vem kaj naredit ali kupiti mlajšega z x kilometri ali mogoče leto ali dve starejšega z ito kilometri-tvoje mnenje

Pri izbiri agregata bi dal vsekakor prednost TDI-130, med drugim imajo menjalniki 6 prestavo, kar je dobrodošlo na AC. Seveda pa : če tebi ustreza TDI-100 tudi OK - zgolj dobrega najdi.

Glede na to, da si dal opcijo (GOLF-BORA) bi ti ponudil še eno - AUDI A4 - sicer boš dobil starejšega za enak denar je pa avto v celoti boljši kot PASSAT, le prtljažnik ni tako velik.

LP

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr avg 15, 2007 7:14 am

kinki je napisal/-a:emilson hvala

ne priporočam ti passata s 100 konji,ker je zelo zelo podhranjen za svojo težo.ima ga kolega,pa mu je bilo že po dveh tednih žal da ni močnejšga kupu.ga je treba kr konkretno pohodit da se kam premakne,sploh za prehitevat,posledično je poraba prevelika,zgoni se hitr...
Vsaj 115konjev mora imeti tako velik in težek avto :idea:
resno premisli pred nakupom
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr avg 15, 2007 10:51 am

hladni je napisal/-a:sam prekleto dobro poznam passata, ko smo ga kupoval sem pač mislil da bomo boga za jajce zgrabili in potem celo dali aro in vse. Saj ne rečem, avto solidno zgleda, kvaliteta dobra,dobri motorji. Odločilna je bila vožnja, ki je za moje pojme udobna vendar zdaleč ne športna ker se avto zelo nagiba, vsaj 2002 letnik za kasneje ne vem če je kaj boljše. Pač avto nima nekega vau efekta na sebi. Mazda pa je že popolnoma nekaj drugega, športna,lepa,bogata oprema. Pol pa še navduši z 1.mestom po kvaliteti že par let zapored. Kak komu, treba se je peljat kr sam najbolše veš kaj hočeš. Passat spoh karavan je delovni avto, največ je službenih, imajo ga obrtniki...največ zidarji, pa zavarovalniški zastopniki.(malo za hec malo za res)
Dragč pa ne me narobe razumet, sam mam seata in zato ne preferiram japonca,sem pač realen in nepristranski.
lp

se strinjam :tomidelej:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson Sr avg 15, 2007 11:55 am

Res da se bolj nagiba v ovinkih, samo voznja je zelo udobna. Vsi ne potrebujejo in ne marajo športne, trde lege na cesti. Ali pac ?

Lp

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson Ne avg 19, 2007 3:36 pm

Te cisto razumem. Ti pa lahko iz izkusenj povem, da se z dobrimi gumami lahko SKORAJ isto hitro v ovinek pripeljes z omenjenim passatom, kot se jaz naprimer z 225/45/17 in z športnim podvozjem!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne avg 19, 2007 4:23 pm

Med MAZDO 6 in PASSAT-om ni bistvenih razlik v legi na cesti oz vodljivosti. Oba imata dober komproms med udobjem in lego na cesti oz vodljivostjo.

Če hočeš boljšo lego in vodljivost je treba razmišljat o kakšni ALFI, HONDI in podobnih.

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 20, 2007 10:19 am

Če se boš pufal za celotni znesek, kupi nov avto en razred nižje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov