Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe avg 17, 2007 11:50 am

lovci so lih kie meli ponavadi ker za gallopere niso meli za vzdrževanje pa za sam avto pomoje :P kok imam vsaj v spominu ko sem bil še mlajši zelena kapica pa visnko rdeč sportage :D haha

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 17, 2007 12:09 pm

E=mc^2 je napisal/-a:ja, sam poglej, za kio sprašuje za max kilometre, verjetno bi rad kolkor tolko ohranjenga, stari galoperji pa so bli kr skoriščeni, sj so jih meli razni lovci,...pri teh kiah na avto netu je pa hecno, vse so iz avtohiš in skoraj vse majo okrog 150000km. zanimivo :P ;)

Galoperji s 150.000km so še vedno kopije pajerotov in to je avto ki bo zdržal od 750.000 pa do miljona kilometrov brez problemov, tko da ni to avto za odmet. Jst sm na svoji ferozi zdej pri 310.000km zamenjal mašino, da sem pridobil par konjev, ker se to na tekmi kr pozna, drugače pa je mašina delala brez napak in bo pozimi generalno obnovljena za ponovno vgradnjo v ferozo z dodatkom - turbino, da bo imel tm okol 130 in več KM.

DaDek je napisal/-a:sry za off. nebivedu.. na katerem delu pohorja je DP? Morem prit gledat to, če nebom ki v turčiji al pa kakem egiptu lih takrat :D :)

Hočko pohorje, slivnica - tam na kros progi, dobimo pa se ponavadi v domu (ne vem česa) v hočah. Kaj več o tekmi pa boš našel tule
http://www.jeepklubpohorje.com/
ali pa tule
http://www.nivaoffroadteam.com/forum

Sadus, tudi tebi predlagam da za kaj več podrobnosti o terencih vprašaš na nivaoffroadteam forumu, ker tam so sami zanesenjaki nad offroadom.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Sadus
Nov uporabnik

Napisal/-a Sadus Pe avg 17, 2007 12:34 pm

E=mc^2 je napisal/-a:zdej pa bodmo pošteni, fant išče mehkega terenca, da se bo vozil na delo, izlet, mogoče bi blo fajn, da bi napisal dnevno kilometražo po asfaltu/makadamu, ali ima družino (3 vrata/5 vrat), željeno porabo. po njegovem opisu sklepam, da rabi avto za asfalt in za tistih par kilometrov makadama, da mu vsake tolko lučka TC zasveti in se prenos prenese na zadnji par še dodatno. Če imam prav, nej Sadus potrdi,

Cist prav imas ;). Asfalt dnevno nekje do 40km, makedam oz. gozna pot nekje do 10km dnevno. Prostoren ne rabi biti, tako, da bi 3 vratna varijanta bila cisto dovolj. Bilo pa bi fajn, da brez vecjih problemov vlece vecjo kamp rikolico 2 do 3 krat na leto.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Pe avg 17, 2007 12:42 pm

Sadus je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:zdej pa bodmo pošteni, fant išče mehkega terenca, da se bo vozil na delo, izlet, mogoče bi blo fajn, da bi napisal dnevno kilometražo po asfaltu/makadamu, ali ima družino (3 vrata/5 vrat), željeno porabo. po njegovem opisu sklepam, da rabi avto za asfalt in za tistih par kilometrov makadama, da mu vsake tolko lučka TC zasveti in se prenos prenese na zadnji par še dodatno. Če imam prav, nej Sadus potrdi,

Cist prav imas ;). Asfalt dnevno nekje do 40km, makedam oz. gozna pot nekje do 10km dnevno. Prostoren ne rabi biti, tako, da bi 3 vratna varijanta bila cisto dovolj. Bilo pa bi fajn, da brez vecjih problemov vlece vecjo kamp rikolico 2 do 3 krat na leto.

potem je moj nasvet definitivno mehki terenec, Freelander, Toyota Rav4 prve generacije, Subaru forester.
kar se pa tiče galoperja, se pa strinjam da ni za odmet, sam dobesedno škoda mi je takega avta za po asfaltu in par km makadamu. ima pač svoj namen in naj se uporablja za pravo terensko vožnjo.
Zadnjič spremenil E=mc^2, dne Pe avg 17, 2007 12:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe avg 17, 2007 12:45 pm

Osebno bi izbrala Toyoto Rav 4.
Mislim, da je od vseh naštetih še najbolj zanesljiva.
Drugače pa poslušaj mojstra foruma Nebivedu, ker se nato malo bolje spozna za razliko od ostalih . Pa ostali ne mi zamert 8)

Lp, A

Uporabniški avatar
Sadus
Nov uporabnik

Napisal/-a Sadus Pe avg 17, 2007 1:09 pm

Ima Toyota RAV4 stalni 4x4 pogon, ali pa se ga da izklopit? Se mi zdi, da je zame primernejse, da se ga da izklopit,...

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Pe avg 17, 2007 2:32 pm

Sadus je napisal/-a:Ima Toyota RAV4 stalni 4x4 pogon, ali pa se ga da izklopit? Se mi zdi, da je zame primernejse, da se ga da izklopit,...

čisto prva generacija ima stalnega, druga ne vem, tretja preklopljivega, forester ima vedno stalnega+reduktor (prikolica!-če imaš namen z njo it pozimi na triglav :P ). kaj pa kak 4kolesno gnan normalen avto-pride v poštev (suzuki baleno, golf 4motion, ...)
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe avg 17, 2007 4:10 pm

Sadus je napisal/-a:

Za takšne potrebe bi veljalo razmislit o znamki SUBARU oz modelih FORESTER, LEGACY, OUTBACK

Izbira je pa težka - ker je vsak po svojih tipičnih lastnostih odličen.

LP

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe avg 17, 2007 8:29 pm

Imam kia sportage,diesel,letnik 2000.Ne bom delal reklame zanjga,ampak za moje potrebe je dober avto.Za ta denar ima dosti opreme,mislim,da ni tako slabo narejen,poraba ni velika,stroškov nobenih.Vsak ima pač svoje poglede. Bizgec.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe avg 17, 2007 9:15 pm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe avg 17, 2007 11:30 pm

za poživitev en mini off - naj mi avtor oprosti

Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So avg 18, 2007 8:33 am

Za jeepa se nisem hotel vmešavat, ker ga ni blo v prvotnem izboru. Drgač sam mam jeepa 96 letnik 2.5TD. Avto premore vse razen klime. Ima stalni zadnji pogon, preklopljiv prednji pogon in pa reduktor. Poraba se giblje od 9 navzgor in pa zmore vleč kr orng prikolico.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne avg 19, 2007 11:50 am

Servis za Jeepa pa tud ni ravno poceni kolikor moj kolega jamra ;) prej sta s punco imela Ferozo in sta bila bolj zadovoljna

Rav 4 prva generacija je meni bila premehka za voznjo, sem enkrat eno peljala, pa se je prevec nagibala v ovinkih, takrat sem bila se navajena na mojo Nivo :P
Vitara mi tudi ni prevec sedla, smo imeli sluzbeno, Jeep Cherokee (tudi sluzbeni) nisem imela najboljsega obcutka za lego na cesti, pa premehek servo za moj okus.
Ce prav domnevam, bi tebi ze prav prisel kak 4wd avto v stilu Subaruja, odvisno spet seveda kaksna je tista gorska pot, po kateri bi vozil. Je pa dost soliden kompromis cesta, teren, udobnost in poraba.
Sama bi sicer najraje imela Patrola ali pa mogoce Pajerota, ampak mi financno bolj znese Subaru Legacy.
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 19, 2007 1:32 pm

jst dam glas za frontero
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Ne avg 19, 2007 1:44 pm

Ti priporočam Rava prve generacije. Smo ga imeli 7 let in ga lahko le pohvalim. V vseh letih je crklna le ena žarnica, drugače pa je avto deloval kot švicarska ura :)

Prednosti Rava so: Zelo nizek nakladalni rob, uporaben prtljažnik, stalni 4×4, poskočen motor s 128 konji, dobra lega na cesti in občutek, da se vozi navadni osebni avto, že omenjena zanesljivost delovanja.

Slabosti: Nekoliko neudobni sedeži, cenena plastika, slaba zvočna izolacija in pri višjih hitrostih močan piš vetra, zadaj je zelo malo prostora (tudi pri petvratni izvedbi), preglednost nazaj.

Pod črto je Rav prve generacije zelo zanesljiv avtomobil, ki je namenjen predvsem mestnim in krajšim relacijskim vožnjam. Ne ustraši se manjših terenskih izzivov, a se je potrebno zavedati, da nima reduktorja. S primernimi zimskimi gumami je zelo zabaven za vožnjo po snegu.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 19, 2007 1:45 pm

Niva13 je napisal/-a:Servis za Jeepa pa tud ni ravno poceni kolikor moj kolega jamra ;) prej sta s punco imela Ferozo in sta bila bolj zadovoljna

Motiš se.....Ali pa tvoj kolega nima pravega mehanika....Jaz do zdaj, kok sem ga že prešrvafu mi ni bil nek strošek...Spustu mi je radijator gretja kabine...... nov 300 evrov. se mal znajdeš, ga daš popravit in me je prišlo 20 evrov.... delal sem sam. Prednji diski in ploščice pridejo original čez 350 evrov... dobiš komplet za 100 evrov če mal sprašuješ...

Kar se pa tiče pogonov in zglobov so pa tko na vsakem terencu in ti pa le ne crknejo vsako leto.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne avg 19, 2007 9:48 pm

Lisko zal vsi ne sraufajo sami, ker ne znajo ali pa nimajo moznosti kje ;)
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Sadus
Nov uporabnik

Napisal/-a Sadus Po avg 20, 2007 12:22 pm

bizgec je napisal/-a:Imam kia sportage,diesel,letnik 2000.Ne bom delal reklame zanjga,ampak za moje potrebe je dober avto.Za ta denar ima dosti opreme,mislim,da ni tako slabo narejen,poraba ni velika,stroškov nobenih.Vsak ima pač svoje poglede. Bizgec.

Koliksna pa je poraba tvojega vozila. Zanima me predvsem, ali se splaca pri tem vozilu sploh razmisljati benzin/diesel.
Ima Kia lastne motorje ali keksne kopije bol znanih?

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Po avg 20, 2007 4:04 pm

Sportage ima mazdin motor-navaden td.Poraba je za cestno vožnjo na relaciji med 7,8 in 8,5 l/100km.Na krajše se dvigne za dober liter,po terenu pa tudi dva.Ni pa to avto z ne vem kakšnimi pospeški.Za umirjeno vožnjo je,vsaj zame,dovolj dober.Napram bencinarju je poraba kar ugodna-kar slišim od lastnikov le-teh.Kot sem že napisal-za ta denar dober,poceni z veliko opreme,trpežen avto.Pa še to-deli(menjal sem prednje amortizerje,termostat in dve gumici,kjer je spojena karoserija in šasija)so original cenejši kot konkurenca.Nabavil sem jih na servisu Česnik v Medvodah.Če te še kaj zanima,me lahko kontaktiraš na zs. Bizgec
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 5 gostov