Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Alfa 145 1.6 ts

Napisal/-a Štrubelj Če avg 23, 2007 1:49 pm

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup alfe 145 1.6 ts in me zanima na kaj morem use pazit ko jo kupujem, rabim avto nujno, zato nimam velik časa hodit okol in nevemkolk gledat in me zanima na kaj pazit pri nakupu in ali se nakup splača?

vzel bi pa letnik okoli 98

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo Če avg 23, 2007 2:16 pm

Najvec informacij bos dobu na http://alfa-klub.com

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Če avg 23, 2007 2:24 pm

jaz mislim da tolko stare dobro ohranjene ne boš našu....se boš mogu kr potrudit...kr če boš kr neki na hitro uzel bo potem spet....alfe so zanič, crkujejo, žrejo olje pa take... ;)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če avg 23, 2007 2:38 pm

marinaio je napisal/-a:jaz mislim da tolko stare dobro ohranjene ne boš našu....se boš mogu kr potrudit...kr če boš kr neki na hitro uzel bo potem spet....alfe so zanič, crkujejo, žrejo olje pa take... ;)

LOL :roll:

Na vse kar moras paziti lahko opazis ze pri ogledu in poizkusni voznji. Za Alfe ni nic drugega kot pri ostalih avtih (karoserija,... rje ne bi smelo biti nic)

Preveri, da so obrati v prostem teku stabilni. Da ne poka v podvozju.

Drugace pa ta motor pije okoli 8 litrov na 100km.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Če avg 23, 2007 2:43 pm

ja zanima me mnenje od voznika alfe, ne od nekoga ki je to slišou, in me zanima kako je glede tega k govorijo da se alfa kvari pa tko kot je marinaio reku? Hočem pa realno mnenje, ne nekega hvaljenja v svojo korist. Aja, kilometrov pa ima ta, ki jo imam ogledano okoli 125000 tko da mislim da to ni pretirano.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če avg 23, 2007 2:53 pm

Sem ti napisal kako in kaj...

Pred nakupom, ko se bos ze 100% odlocil za nakup, jo pelji na uradni servis, da jo priklopijo na racunalnik. Tako prakticno ne mores falit. Za tistih 20-40€ pa ti ne sme bit zal.

Ko sem se imel svojo 145 L99, sem moral menjat sprednjo levo roko, manseto na menjalniku in olje v menjalniku, mi je pa nekaj pokalo v podvozju in nihali so obrati, kar noben mehanik ni 100% vedu kaj je.

Vse ostalo je bilo brez problemov. Moja je bila znizana in si moral vsaj eno roko menjat na leto :oops:

Nic ni kaj takega, da ne bi opazil med testno voznjo in potem na racunalniku.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Če avg 23, 2007 2:56 pm

kje pa je v okolici ljubljane kakšen tak servis za alfe? tko da bom vedu kam peljat.

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Napisal/-a marinaio Če avg 23, 2007 3:24 pm

jaz osebno nisem voznik alfe je pa moj oče...kolkor jaz vem pa naj me kdo popravi če se motim...je bil problem pri boxer mašinah ker jih niso na nobenem servisu znali prav naštimat in se je potem začelo kvarit....da ne bom v prazno govoru...sej 1.6 16v tega letnika je boxer al je že t.s.??? kixs popravi me...verjetno več veš ker vidim da se voziš s 145.. :P
za ta letnik nima dosti km!! :D
prepričan pa sem da z nakupom ne boš razočaran!!!

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Napisal/-a marinaio Če avg 23, 2007 3:27 pm

marinaio je napisal/-a:jaz osebno nisem voznik alfe je pa moj oče...kolkor jaz vem pa naj me kdo popravi če se motim...je bil problem pri boxer mašinah ker jih niso na nobenem servisu znali prav naštimat in se je potem začelo kvarit....da ne bom v prazno govoru...sej 1.6 16v tega letnika je boxer al je že t.s.??? kixs popravi me...verjetno več veš ker vidim da se voziš s 145.. :P
za ta letnik nima dosti km!! :D
prepričan pa sem da z nakupom ne boš razočaran!!!

se opravičujem sem mimo udaru sej že v naslovu piše 1.6 ts....kr kupi jo pa bo! :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če avg 23, 2007 4:47 pm

Na serviserja v Lj lahko pozabiš, ker je en večji polom od drugega, govorim iz prakse.
http://www.zega.si/ tole pa bo pravi naslov. ;)

Člani alfa kluba imamo ugodnosti:
22% popust na delo
5-15% popust na originalne dele
5-15% popust na neoriginalne dele
5-15% popust na dodatno opremo
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Če avg 23, 2007 5:01 pm

ja to je men pa zlo predeleč - dolenska pač :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če avg 23, 2007 5:04 pm

Potem pa raje naprej vozi avtomatika. Jaz se vozim tja iz Ljubljane, pa verjemi da daleč od tega, da bi bil edini, videvam tam tudi MB tablice. Pač imam vsako leto izlet na primorsko, se nič ne sekiram. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Če avg 23, 2007 5:12 pm

haha, petka (R5) ni avtomatik :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če avg 23, 2007 6:04 pm

Saj veš kaj sem mislil...

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če avg 23, 2007 6:15 pm

Na dolenjskem imaš dva servisa za Alfe kar v Novem mestu. Gril in Avtohiša Adria. Pri Zegi osebno še nisem bil, ampak če so res tako dobri kot se govori, se mogoče splača kdaj avto tam zapeljat. Saj v NM tud zrihtajo če kaj crkne, ampak... niso popolnoma specializirani za Alfe, in to se opazi.

ian
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a ian Če avg 23, 2007 7:08 pm

bass je napisal/-a: http://www.zega.si/ tole pa bo pravi naslov. Pač imam vsako leto izlet na primorsko, se nič ne sekiram. ;)

Js se vozim tja iz Velenja :) In se splača.. Lep pozdrav!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov