Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jernejoo
Nov uporabnik

Focus karavan; diesel

Napisal/-a jernejoo Pe jul 27, 2007 6:49 pm

LP vsem.

Zanima me predvsem mnenje o rabljenem Focusu karavanu dieslu, nekje do 8.000 €. kaj predlagate. Gledal sem malo oglase po netu in klical naokoli, pa je vse uvoženo iz Italije (leasing). Par sem jih šel še pogledat in je tako vse potolčeno iz vseh strani, potem pa malo spolirano in s čopičem pobarvano, da ti kar slabo pride.

A obstajajo še rabljeni slovenski avti, al pa vsaj kdo, ki uvaža dokaj dobre avte. Se zavedam, da ne more bit avto kot nov, samo mora zgledat kr v redu za 8.000 €.

Prosil bi za pomoč glede same izbire - če je avto sploh v redu - in za pomoč kje kupiti.

Hvala, Jernej

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 27, 2007 8:12 pm

Zdravo,
ja ta uvožena zadeva iz Italije ali Francije je katastrofa ker oni delajo z avti kot svije z zeljem. Pa še nobenih papirjev ponavadi nimajo!
Probaj dobit kak uvoz iz Nemčije če že mora biti uvožen, ne vem kolk se ti mudi ampak je pa kar nekaj firm ki se ukvarjajo z uvozom rabljenih avtov iz D in sicer potem gre po tvojih željah, če pa nisi zadovoljen jim rečeš hvala.
Je pa seveda najboljše če si vztrajen in potrpežljiv pa dobiš kaj iz prve roke od SLO človeka!
Priporočam ti 1.8 tdci motor ker sem vozil frendovega in je super. Tiha, varčna zadeva pa še leti zelo lepo. Avti pa so po voznih lastnostih itak odlični in prostorni!
lp,
ps: od kod pa si?, ker v MB poznam enga super zanestljivega uvoznika ki ga ne najdeš v oglasih igra pa z hudo profesionalnimi kartami in prek njega uvažajo tudi hude, hude avte seveda iz D!

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Ne jul 29, 2007 5:26 pm

Torej glede na vse, kar sem slišal od tebe, pa že od prej, je focus kar dobra izbira. Naj me kdo popravi, če se motim. Sicer sem pa od kolega slišal, da so policaji z njimi nonstop na servisu, samo mislim, da če avto ni tvoj in ga teraš kot živino, pol si z vsakim vedno na servisu.

Trenutno živim v LJ, vendar za dober avto bi se splačalo it tud v MB al pa še kam dlje. Kak je pa postopek pri tem dealerju? daš kakšen polog preden vidiš avto ali ga on pripelje in nimaš nobenih stroškov, če ti ni všeč?

Uporabniški avatar
Bato21
Nov uporabnik

Napisal/-a Bato21 Ne jul 29, 2007 8:01 pm

Sicer sem pa od kolega slišal, da so policaji z njimi nonstop na servisu,

Sej ni čudn zakaj so tokrat na sevisu. Glede nato kako policaji ravnajo z avtomobili je še vredu, da so sam tokrat na servisu. Z tistimi Fordi, Škodami in ostalimi policijskimi avtomobili ravnajo k da vozijo traktor.

Glede Focusa pa ti tut jst priporočam 1.8 tdci motor. Varčen pa še zelo dober naj bi bil. Glede opreme pa je odvisno od posameznikovega okusa.

Lp,

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Ne jul 29, 2007 8:16 pm

Oprema mi ni tako važna (čeprav na koncu tudi pogledam kaj dobim zraven), predvsem želim zanesljiv, dobro ohranjen avto. Ali kdo morda pozna koga ki prodaja Focusa karavana in da je slovenski?

Prosil pa bi tudi za katerikoli kontakt od kakšnega dealerja, ki je poznan po tem, da dobre avte vozi.

LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jul 29, 2007 8:19 pm

kolega je imel enake zahteve za enako denarja in je zelo zadovoljen z njim.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jul 29, 2007 8:22 pm

Zdravo, on dela na ta načina da že pri izbiri avta sediš zraven ter se dogovarjaš z njim kako in kaj. Poveš mu vse želje on pa potem najde par zadev in ti jih pokaže. Ima ogromno zvez in ne uvaža avtov ki so bili v lasti Turkov, Indijcev itd, ali pa sploh skurjenih gar. Se pravi preverjeno, in dobro robo. Nisem anti semitist ampak avti od teh ljudi so ADIJO!
Moj kolega je pri njem kupil že dva avto prvi je bil Honda Accord Coupe 2.0 es, imel ga je cca 6m in potem se je v njega zaleto mulec 19 l star brez izpita z 1.8 promila v krvi. Totalka! Avto je bil bomba tak da sem skoraj tudi jaz jokal z njim!
Zdaj pa mu je uvezel Forda Cougarja 2.5 - V6 - 175km z full opremo in avto je za v izložbo!
Glede pologa ne vem kako je, ampak on igra na to karto da preden ti sploh pripelje avto veš kaj boš dobil ker ti posreduje vse možne slike in podatke in se tako izogne nevšečnostim in ker lastno gre po njih v Nemčijo lahko že tam vidi kako in kaj ter v primeru da so ga kaj mazali on njim reče hvala lepa. ampak to je že prava redkost pri njem.
Jaz osebno načrtujem tudi uvoz avta pri njem za drugo leto mislim pa da bo Octavia II Combi 2.0 TDi!
Če hočeš ti lahko preko osebnega sporočila pošljem njegovo telefonsko pa se probaj kaj z njim pogovoriti!
lp

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Ne jul 29, 2007 8:42 pm

Bi prosil za številko. Mislim, da sem ti poslal osebno sporočilo, ampak ker sem nov, ne vem čisto točno kako to deluje. Če slučajno nisi dobil, mi javi.

LP

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jul 29, 2007 8:50 pm

jernejoo je napisal/-a:Bi prosil za številko. Mislim, da sem ti poslal osebno sporočilo, ampak ker sem nov, ne vem čisto točno kako to deluje. Če slučajno nisi dobil, mi javi.

LP
Dobil in odgovoril. lp!

Uporabniški avatar
Gregzhyi
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregzhyi So avg 25, 2007 7:55 pm

3 leta imam v lasti Mondeota karavana letnik 2002, TDDI. Uvožen iz Italije z 120.000km. Trenutno 195.000 km. Avto je bil ko sem ga kupil brezhiben in kot tak je tudi sedaj. Nobenih problemov. Redni servisi in to je to. Edino okoli 180.000 menjana črpalka za gorivo-pomoje normalno. To je to. Jaz glede zadev iz uvoza nebi posploševal. Nekateri dilerji pripeljejo kar uredu avte, nakateri pa res vozijo k nam obup z sumljivimi kilometri. Pač je treba kupovati z glavo in ne s srcem. Mislim, da ohranjenost notranjosti kar veliko pove o avtu. V lasti imam tudi italjanskega Focusa 1,8 TDCI, ki je še vedno ko nov in absolutno neproblematičen. Mondeo TDDI bo šel verjetno počasi v prodajo, ker je že ogledan TDCI- tudi italijanski.

g
Tejkitizi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov