Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

IZRAČUN CENE ZA AVTO

Napisal/-a tuning_man Po sep 03, 2007 5:05 pm

POZDRAVLJENI FORUMCI IN LJUBITELJI AVTOMOBILIZMA. KOT VEM STE PRAVI MAHERI TU GORI. DAJTE VI MENI NEKAJ SVETOVAT IN IZRAČUNAT. GRE SE ZA OSEBNI AVTO FIAT BRAVO 2.0 HGT 20V. PRIPELJATI GA NAMERAVAM IZ NEMČIJE. ČE JE LE KDO TAKŠEN TU GORI DA BI MI PODAL POPOLNI IZRAČUN ZA AVTO PRIPELJAN SEM. NE RABIM IZRAČUNA ZA GORIVO IN VINJETO. RABIM IZRAČUN ZA HOMOLOGACIJO V SLOVENIJI, DAVEK V SLOVENIJI, PLAČILO TAKSE V SLOVENIJI PA KAJ ŠE JE. TOREJ PROSIM ČE MI LAHKO POVESTE KOLKO ME AVTO ŠE STANE POTEM KO JE ŽE V SLOVENIJI. OD HOMOLOGACIJE DALJE. PROSIM VAM ZELO LEPO SAJ JE NUJNO KER BI TA AVTO ZELO HOTEL MET, KER GA V SLOVENIJI ŠE NISEM ZASLEDIL.
PODATKI O AVTU.
FIAT BRAVO 2.0 20V HGT, 113 KW, BENCINAR. IMA PA FULL DODATNE OPREME. PROSIM ČE MI LAHKO CIFRI NAVEDETE PRIBLOŽNO KOLKO BI ME VSE TO PRIŠLO V SLOVENIJI. CENA AVTA PA JE 2200 EVROV. HVALA VAM VSEM

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To sep 04, 2007 7:40 pm

tuning_man :shock:
Priponke
capslock_killer2.jpg
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr sep 05, 2007 8:20 am

xxxl je napisal/-a:... ajde ti bom jst napisal, ker očitno noben nima časa ...
... takole naj bi šlo ...
... cena 2.200 eur ... ali je bruto ali netto cena je prvo vprašanje???

... varianta 1. recimo da je bruto (kar pomeni cena z davkom v Nemčiji)
... na to ceno moraš prišteti DMV, ki je progresiven in znaša do cca. 4.200eur 1% od vrednosti na fakturi ...
... potem moraš prišteti ekološko takso ... 0,058 eur na kg vozila
... homologacija 100eur ... in to je to ...

... varianta 2. isto kot varianta 1. samo da moraš prišteti na netto ceno 20% DDV

... in to je to ... :) pa veliko veselja ... ker sem tudi sam imel takega pred 8 leti in je avto full hud ... :))

... lp ... pa poskusi drugič pisati CAPS LOCK OFF ... po bontonu ... :)

Tko k je zgoraj napisano samo s tem da uporabi 1-vo varianto, ker ga boš pisal nase oz. ga boš uvozil na fizično osebo.
Do registracije cca 170 Eur ;)

* * Pa poskusi drugič pisati CAPS LOCK OFF ;)

Lp, A

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto Sr sep 05, 2007 9:16 am

ANJCI je napisal/-a:
xxxl je napisal/-a:... ajde ti bom jst napisal, ker očitno noben nima časa ...
... takole naj bi šlo ...
... cena 2.200 eur ... ali je bruto ali netto cena je prvo vprašanje???

... varianta 1. recimo da je bruto (kar pomeni cena z davkom v Nemčiji)
... na to ceno moraš prišteti DMV, ki je progresiven in znaša do cca. 4.200eur 1% od vrednosti na fakturi ...
... potem moraš prišteti ekološko takso ... 0,058 eur na kg vozila
... homologacija 100eur ... in to je to ...

... varianta 2. isto kot varianta 1. samo da moraš prišteti na netto ceno 20% DDV

... in to je to ... :) pa veliko veselja ... ker sem tudi sam imel takega pred 8 leti in je avto full hud ... :))

... lp ... pa poskusi drugič pisati CAPS LOCK OFF ... po bontonu ... :)

Tko k je zgoraj napisano samo s tem da uporabi 1-vo varianto, ker ga boš pisal nase oz. ga boš uvozil na fizično osebo.
Do registracije cca 170 Eur ;)

* * Pa poskusi drugič pisati CAPS LOCK OFF ;)

Lp, A

Moraš upoštevat obe varianti in se pozanimaj ali je cena neto ali bruto. Ker če je neto in si fizična oseba boš moral plačati DDV že v Nemčiji ali pač v državi, kjer ga boš kupil. Da ne boš presenečen ko boš naredil ogromno km in ti bodo rekli še 19% več kot si pričakoval. lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov