Imam namen kupiti megana. zanima me pa koliko kaj zdržijo mašine od meganov. megan je sicer 1.5dci z 85konji. ta avto ima 150k kilometrov je pa 2003 letnik. zanima me če je že kdo mel opravka z meganom in kaki so kaj stroški po teh prevoženih kilometrih??
Se pravi je sklep: Honda > Audi al kako Sicer sem pa jst resno mislil pomagat, da naj vpraša tistega uporabnika kaj je na renoju slabega. No sicer pa to res lahko tudi kakšen drug uporabnik pove.
Se opravičujem za oftopic
Lahko ti povem izkušnje dveh kolegov, ki imata - sta imela (eden ga je že prodal) takega megana. Prvi je imel kupe varianto z 1.9 Dci motorjem. Sicer je bil en prvih iz trakov, vendar vseeno z njim je bilo kar dosti težav - od strgane zice za sedeže ki bi bila kmalu kriva za karambol, ker je sedež nekontrolirano drsel do težav z zavorami (že pri novem so cvilile da si zraven zgubljal živce) itd - motor mislim da je bil BP, če mi ni kaj ušlo iz spomina. Drugi kolega ima pa sedan izvedenko z točno tako mašino kot sprašuješ. Dela z njim kar precej kilometrov, vendar do sedaj še nobenega problema. Samo redni servisi in to je to. Sam ga ne more prehvaliti - tudi živahen pravi da je kar dovolj. Mislim pa da je 2003 letnik. Tako da očitno kakor naletiš.
Potem pa ima še en berline sam ta je pa bencina 1.6 - kupil je rabljenega kako leto nazaj in je tud ves navdušen nad njim.
Jaz vozim megana 1.5 dci približno pol leta. Je letnik 2003, ima 150.000 prevoženih (no, pred pol leta jih je imel 122.000), zaenkrat nobenih težav. Redni servisi obvezni, ne servisiram na uradnem servisu, pač pa pri mehaniku, ki mu zaupam in to je to. Z avtom naredim na dan okrog 200 km, je dovolj udoben in odziven.
Jaz imam megana letnik 12/2003. 1.5dCi. Zelo zadovoljen. Kupil sem ga ko je imel samo 24.000 km, zdaj jih ima po pol leta moje uporabe 33.000. Dela ko urca. Pospešuje kar lepo za tak motor (82KM). Pravi srček je kar se porabe tiče. Z približno 30% mestne vožnje in drugo na relacije imam porabo 4.8l približno, ampak brez nekega šparanja.
Stroškov večjih še nisem imel, razen olja pa teh filtrov, ki me je vse skupaj prišlo 160€.
Priporočam nakup :P