Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Astra H ali Focus

Opel Astra H
23
45%
Ford Focus
28
55%

Skupaj glasov : 51

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Ne sep 16, 2007 7:21 pm

tomzzi je napisal/-a:
marjanko je napisal/-a:Z i30 se mi ne zdi ravno primerna primerjava. Sicer pa za enak denar dobis pri i30 veeeeliko vec vsega , kot pri astri! A stra v serijski opremi premore komaj navadno klimo in še to pri tabolši opremi.

V isti razred spadata. Primerjava je na mestu. ;) Že to, da pri i30 dobiš več opreme za isti denar nekaj pove a ne? Za klimo ni problem in tudi drugo dodatno opremo, ker sem naročil kar nekaj opreme. Kot tudi kakovost izdelave je občutno boljša kot v i30.

Bom pa kar sedaj napisal kaj sem izbral:

Astra 1.9, 120KM CDTI
barva temno srebrna (kovinska)
cosmo + cosmo plus paket (deljiva zadnja klop, komande na volanu, elektronska klima,
voznikov sedež nastavljiv v 6-ih smereh, naslon za roko spredaj)
paket športno podvozje
atermično vetrobransko steklo
zaščita motorja
radio mp3
električna zadnja stekla
xenon
paket vidljivosti (senzor za dež, samozatemnitveno ogledalo...)

Torej mislim, da zelo dober nakup. Bom pa verjetno kar nekaj časa čakal na avto. Naj bi bil konec novembra ali v začetku decembra tukaj. :D

Tudi jaz ti čestitam, samo pozabilo si najvažnejše.... ceno!
Za 17.500 dobis pri i30 malo da ne vse, vkljucno z usnjem, mislim pa, da pri astri lahko to samo sanjas za tak denar, zdaj pa tehtaj tisti procent razlike v kvaliteti napram par tisoc evrov?!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 16, 2007 7:53 pm

Za 17.500 dobis pri i30 malo da ne vse, vkljucno z usnjem, mislim pa, da pri astri lahko to samo sanjas za tak denar, zdaj pa tehtaj tisti procent razlike v kvaliteti napram par tisoc evrov?!

Ni takšne razlike, ker imam dobro ponudbo za odkup trenutne in nakup nove. ;) Oziroma je že vse urejeno. Dobil kar nekaj popusta in končna cena ne bo kaj velik drugačna od i30 oziroma bo tam nekje. S tem, da imam na oplu večje možnosti za dobro ceno...

Edit: bo pa vse od kombinacije usnja in blaga (prednji športni sedeži) do komand na volanu kot tudi xenon katerega i30 nima. Plus še kar nekaj dodatne opreme. S tem, da je kakovost izdelave pri i30 slabša. Je razlika kar velika.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 16, 2007 8:20 pm

Hvala vsem za predloge. Zdaj lahko temo zaklenete/zbrišete. ko bo pa nova tukaj jo pa le predstavim v galeriji. Tam konec leta oziroma mogoče kakšen mesec prej.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 7:45 am

tomzzi je napisal/-a:

Ni takšne razlike, ker imam dobro ponudbo za odkup trenutne in nakup nove. ;) Oziroma je že vse urejeno. Dobil kar nekaj popusta in končna cena ne bo kaj velik drugačna od i30 oziroma bo tam nekje. S tem, da imam na oplu večje možnosti za dobro ceno...

Edit: bo pa vse od kombinacije usnja in blaga (prednji športni sedeži) do komand na volanu kot tudi xenon katerega i30 nima. Plus še kar nekaj dodatne opreme. S tem, da je kakovost izdelave pri i30 slabša. Je razlika kar velika.

Hm :P potem to sploh ni objektivna primerjava, če imaš tam neke hude veze, botre ali podobne, ki ti bodo avto skenclali na minimum in odbili vse možne marže. Tudi drugi bi potem lahko delali primerjavo recimo med tvojo astro in BMW serija 5, ker imam v Munchenu starega ata, ki mi ga bo naredil po tovarniški ceni. A ni tako? Pa uživaj v vožnji! ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov