Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Fiat tipo

Napisal/-a AudiBoy To sep 25, 2007 5:14 pm

No, da povem zgodbo...
Pred 1 tednom je kolega kupil peugeota 205 in da je po tednu dni razbil...
Sedaj pa išče drug avto do 400€ (meja) in našel je tega - fiat tipo 1.6 SX, ki ga je vozil en nono (skorej 80 let). Zdej me pa zanima kakšno mnenje imate vi o njem.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1632743#

lp
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To sep 25, 2007 5:17 pm

če je tvoj kolega bolj "dirkač" po krvi pa če misl tega tiota gonit bo 100% vse pocrkal...more mal "uavajat" od začetka.drugače pa hvaljo lego pri teh avtih mašine pa tudi niso slabe...kaj več pa naj mojstri povedo
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy To sep 25, 2007 5:22 pm

kolega ni glih dirkač in tudi ni bil kriv v nesreči 8) :vrum

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 25, 2007 5:50 pm

76000 km my ass, pa dedek ga je vozu ja ja še enkrat my ass če tale tega proda za 400 pol jaz za svojega dobim 1000 takoj

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy To sep 25, 2007 6:11 pm

dedi je prišel sam tja in povedal da ni nič narobe, in da ga je kupil novega.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 25, 2007 6:29 pm

pol je pa zelo slabo vzdrževan in nikakor ni vreden 400€ vsaj zame ne

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To sep 25, 2007 7:44 pm

ka veš...moj dedi je tut corso prodal za smešne dnarje (km je imel čisto malo), pač tuk da se mu je za novega, ko ga je že mel pokrila registracija in kasko zavarovanje...več ni rabu...tk da jst nevidim v čem bi bil problem

borisrd
Nov uporabnik

Napisal/-a borisrd To sep 25, 2007 9:21 pm

gleda sliko tega tipota od zadaj in se ce je nalepka pod oznako Fiat nalepko od Granprix Koper (bivsa prodajalna nasproti gasilskega doma v Kopru) bez proc od tega avtomobila to sigurno ni voil kak dedek.

Ce ne se opravicujem, drugace kot so ti drugi napisali jzt bi dodal se porabo olja moj tipo je pil okro litre na 1000 km pri teh kilometrih je verjetno za narediti veliki servis

Ce je kolegi avto vsec naj ga kupi saj je ta avto bil avto leta 1988.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To sep 25, 2007 10:09 pm

mislim da to ni nalepka od grand prixa ce se ne motim
in grand prix ni bivsa avtohisa saj se vedno posluje na serminu za amzs-jem
ampak treba upostevat dejstvo da je u igri 400eur

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp To sep 25, 2007 10:55 pm

Jaz ti tko povem; imel sem tipota 3 leta in sem bil cisto zadovoljen z njim....
Drugace pa ce ga kupi naj naredi takoj servis in mislim da ne bi smelo bit nekih problemov....za 400 eur ne vem ce bi lahko dobil kaj boljsega.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To sep 25, 2007 11:46 pm

ta avto nekam slabo zgleda za 76000 km, nevem :?

imamo tipota od leta 95, fotr prvi lastnik. nimamo nobenih težav, super se vozi. pije 9/100 drugače ql avto, deli poceni na vsakem odpadu..

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr sep 26, 2007 5:43 am

Treba je it pa pogledat..kolikor vidim, ima avto original ročno klimo. Vsekakor je treba naredit dober servis. Mašina 1,6 je optimalna za Tipota glede na dano/porabljeno, meni mi pije 7.5-8l/100km konstantno poleti (vključena klima) in pozimi (mraz).

V tem oglasu je nekaj napak: Noben Tipo ni imel 2 airbagov, kvečjemu samo enega, pa še ti so redki in ta dotični Tipo nima meglenk.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr sep 26, 2007 7:50 am

Imel sem Tipota letnik 91, pa je bil proti temu na sliki kot nov, tako da je tole vse skupaj malo sumljivo da ga imel dedek.....ne vem.....treba avto videt v živo....pa 400€ zihr ni vreden ;).....jaz sem svojega pred 5leti prodal za okoli 700€ pa kokr sm že povedal je bil v nulo ohranjen, sam kaj ko nima nobene vrednsoti :?

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr sep 26, 2007 10:48 am

če sklepam po slikah tale tipo že lep cajt ni bil nikjer zaleten in ponovno barvan :D
EJ6

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr sep 26, 2007 11:22 am

ok ker mam sam tipota.. iti model in paket

prva zadeva ki jo moraš prečekerat je ta.. če dela vse tko kot mora glede elektrike..
torej :
-klima ( ker jo pač ima) kdaj je bla filana menan filter itd..
-razne lučke, ki crknejo na armaturi..
-MOTOR : najbolj važno.. kako je bil vzdrževan..kdaj je kej menan, glavni servis itd.. (katero olje.. najbolj je da se da not Selenia GOLD to uporablam tut sam..
- zdej če ti avto pije preveč olja je vrjetn kriv plutast tesnilc na glavi motorja.. ki je od stoenke tko da to zameni pa bo kul.. )

če ga je vozu en star nono še ne pomen da je avto len ;) .. ponavadi taki ne znajo vozt.. oz. preveč prtiskajo na gas.. in premalo popuščajo sklopko..

- kar se tiče mehanskih delov.. celoten avspuh ( tu načeloma nebi smel met težav zarad plinov.. jest svojga katalizatorja nism menu mam pa res da pol avspuha novga.. vse razn kolektorja in pa katalizatorja ... ampak to pač moraš požret in avto dela pol tko kot mora.. )
- končniki
-amortizerji
-zavore
itd..

pa poglej kako mu kej stojijo gume gor.. spredne morajo bit več al manj naravnost.. zadnje pa malenkost na not.. pol je kul.. uglavnem da ni nobene razlike... večje.. če je .. al je kej zvit.. al pa je potrebna optika...

glede pleha pa tko ..

ker je to običajna barva.. je bolj ali manj večja verjetnost da je avto rjast ..
jest mam črno perla.. pa je avto še zdej " kot nov" .. se pravi mam ene pikice.. ni pa da bi mi odpadu kak del dol..
pri barvi nimaš kej narest.. pač se spolira in to je to.. preveč ne prčakuj :S

drugač je pa to dober avto če je poštiman kokr tok.. maš klimo pa servo .. električni pomik prednjih stekel.. centralno zaklepanje..itd...

najbolj da ko boš gledu kej za rjo.. da prečekeraš pr zadnmu kolesu .. uspod pod " blatnikom.. in pa seveda če je bil kej zalten.. se bojo opazle pr havbi reže da so drugačne ker to je zaj**** k pr norcih naštimat..

tko da pa tut če je bil zaleten pa popravlen.. je bol da veš kot pa da ti prav da ni bil..
najbolj je da greš pa pogledaš ... prečekeraš vse.. pa ceno zbiješ mal še ..

al pa če greš do mehankarja.. da ti prgleda.. motor in ostale dele.. zdej v lj vem kje je dober mehankar.. za koper pa nevem če je kak pooblaščen to bi blo najbol..

kokr gledam po slikah.. se mi zdi da ni zaleten..

aha pa tut menjalnik naj te ne ustraš .. šalta se bolj mogoče " na grobo" pač ni glih mogoče tok lep.. mal se sliš...ampak odvisno je tut kako šaltaš.. pač ta avto ni za derkat...

moj je mel porabo pred servisom.. glavnim okol 10 kombinirano .. relacije pa mesto..
pa tut olja je pil dost
pol k sem ga pa poštimu je pa zdej sem naredu nazadne. 467 km z 41 litri.. pa še to mi je ene 3 vn vrgl prej.. seprav je pa res da sem ga pulu skos tut po avtocesti...

ampak če ga lepo peleš se da spravt tut pod 8... nazadne ko sem pelu ko po jajcih sem mel porabo 7,3 ;)

vse je odvisno od vožnje...

lp

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Sr sep 26, 2007 1:31 pm

hvala za vse komentarje!
No, še ena novejša informacija je prišla... Lastnik je bil dedi, vozila ga je pa njegova vnukinja :D
Uglavnem - avto je kupljen in dela vse kot namazano samo... avto je zelo len :D ne gre več kot 140 km/h.. Ni razlike al maš u 4 al 5 prestavi - isto gre :D ma tak al tak nebodo ga rabl preveč... 12k km letno.

še enkrat hvala usem k ste povedli mnenja - se zahvaljujem v njegovem imenu
temo lahko zaklenete
lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 26, 2007 5:08 pm

pol pa motor ni dobr "utečen" (1.4 gre vsaj 160 km/h)
Slika

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr sep 26, 2007 5:26 pm

1.4 je meni šel polno naložen 185 ,po števcu seveda ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov