Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp To sep 25, 2007 11:09 pm

In samo zato si se prijavila sem gor in izbrskala to temo, da bi podala svoje mnenje.....so te pa res navdusili v tej avtohisi :lol:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Sr sep 26, 2007 12:00 am

Larisa7 je napisal/-a:Kupila sem avto (Rover 214) pri avtohiši Ated. Zelo sem bila zadovolna s poslovnim odnosom. Na vsak avto dajo 1 mesec garancije in se po moji izkušnji tega tudi držijo.

Kako pa veš da se tega držijo? Lastna izkušnja - torej si preverila?? Se pravi da so ti prodali zanič avto, ki si ga mogla reklamirat... Sliši se logično, a ne?
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 26, 2007 1:04 am

Morda je salon Ated res OK. A prvi post deluje po načinu pisanja kot prosti spis iz neke imaginarne "srednje šole marketinga". Kolikokrat ponovi "salon Ated" (vedno tudi salon, da zgleda bolj šik in resno?), kjer so ga "že takrat prepričali", ga "navdušili" itd itd. In vse napake takoj na lastne stroške popravijo. Naj jim bo! Na prepričanih je nebeško kraljestvo!

Najprej pa seveda natančna lokacija, kasneje ponovljena. Da bomo lažje našli, tisti, ki se jim ne da iskat dilerjev, pa zadovolj(e)ni že vnaprej.

Tako se IRL enostavno nihče ne izraža, razen če je po naročilu - preveč je tudi ponavljanja, da bi bilo verodostojno - zasmrdelo mi je celo po subliminalnem nagovarjanju, kar kaže, da so imeli prste vmes tudi marketingarji (morda amaterski?). Tu niti ne omenjam, da so se registrirali samo, da pohvalijo Ated.

Po statistiki je september najprimernejši čas za nakup avtomobilov (največ jih je prodanih prav septembra), drugo najprimernejše obdobje je začetek pomladi (lahko tudi prej, če je mila zima). Očitno je velesposobni in ambiciozni direktor (Aleš Pristavec ?? - ga kdo pozna?) velel prijateljem marketingarjem (profiji ali ne, ni pomembno), da je čas za oživitev (očitno uspešne) zgodnjepomladanske akcije, malo zamude (skoraj oktober) bomo pač razumeli, saj je folk v Nemčiji ali Italiji moral najprej kupit nove avte, da so se lahko losali starih, ki so nato pristali v velikih količinah na Ated-ovem dvorišču.

Takim postom enostavno ni za zaupat, ne glede na to, koliko je Ated dobra (slaba?) firma, so preveč očitno naročeni in tudi tempiranje samo na zanimiva obdobja je jako sumljivo.

Je pa res, da če že uslužbenci tako hvalijo svojega Šefa (delodajalca? - morda kar iz Ljubezni?), pristavim še jaz piskrček: Take vrste reklama je za nekatere res manipulacija, a se je lahko spomne samo ambiciozen Mož širokega in odprtega duha. Če tak duh pripomore tudi k poštenosti in morebitni nepokvarljivosti avtov (nakup samo boljših preverjenih avtov v tujini), pa tudi OK.
Dovolite mi o malce dvoma.

Če pa sum o poceni reklami ni upravičen, se vsem prizadetim in hudokrvnim vnaprej opravičim (pravi pravni center ;) )

lp

PS - Je kdo zasledil podobno pisane poste še na kakšnem drugem forumu?

PPS - ne bodi len (pa tudi, da ne bi komu krivice storil) sem malo poguglal in tu so rezultati s slo forumov:
3 graje in nobene pohvale (razen v tej temi, seveda). Če koga zanima bolj objektivna slika, ima tu eno grajo http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... 5150#65150 ,
dve graji pa tu (na naslednji strani) http://forum.bmwslo.com/showpost.php?p= ... stcount=20

Slika

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Sr sep 26, 2007 7:11 am

ja ne vem no, jst sem pri njih kupil stilota in mi po letu in pol še vedno služi dobro, brez težav in napak. Tko da jst jih lahko samo pohvalim.

lp
Matej

Larisa7
Nov uporabnik

Napisal/-a Larisa7 Sr sep 26, 2007 6:55 pm

Pizd%)*## ja folki dougcajt.Nekdo izrazi svoje mnenje in takoj se folk razpise cez celo stran. A res nimate kej bul pametnega za pocet.Kr neki. ;)
"Amaterska marketingrca"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 26, 2007 7:17 pm

Pozdravljen šef!
Sem razjezil šefa? Povej, zakaj tako različen odnos, zakaj ni zagovarjanja Ateda, ampak samo pisdenje. Zakaj različen stil, sintaksa itd? Zakaj prej šumniki, zdaj ne (morda jih šef ne uporablja, ker posluje s tujino in se je tako navadil.)?

Sem pričakoval tak odziv - namen mojega posta je bil poleg razjasnjevanja tudi provokacija šefa (ki bi ga lahko v točno tako reakcijo popeljalo le razkritje, le resnica o samem sebi, le jeza nad ponižanjem v očeh sodelavcev) in vidim da sem povsem uspel.

Uporabnica Larisa7 (oz tvoj šef), dokazal(a) si vse moje prejšnje trditve. Hvala
lp

PS seveda pa mi lahko kakšen pošten sodelavec pošlje ZS. Obljubim, da ne gre naprej na forum oz v javnost.

Larisa7
Nov uporabnik

Napisal/-a Larisa7 Sr sep 26, 2007 7:37 pm

Heh.Skoda casa.Bom pa vseeno vprasala: "A je tezko zvet sam s sabo?" Povsod prevare,zarote...

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki Če sep 27, 2007 7:56 pm

larisa, ej dej predlagam, da v dobrobit vseh forumašev in skeptikov in podobnih nezauplivcev, domnevnih psihologov in podobno enkrat za vselej rešiš ugibanj vseh prisotnih in fotografiraš oziroma skeniraš delovno knjižico in fotografijo le te prilepiš v forum, da vidimo ali delaš pri atedu ali ne.

ampak po drugi strani kaj pa če delaš na črno, hoborarno itd...

ma dej ti enostavno pošlji vse tvoj epodatke osebne in davčno, pa bo pol filozof preveril ali si zadovoljan uporabnica atedovih storitev ali pa si le potuhnjena in napredovanja željna delavka pri atedu haha

ma šalo na stran ne razume, da nekdo ne bi mogel imeti dobrega mnenja o preprodajalcu pa sej to je isto kot da bi rekel, da noben ki ma renulta in je zadovoljen z njim nima prav, saj samo wv je edini avto ki je u redu itd.....

je pa tudi res, da če je vse skupaj samo podla reklama si pa vsi zaslužite izgon iz slovenije :twisted: :P :D :D

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če sep 27, 2007 8:12 pm

Larisa7 je napisal/-a:Heh.Skoda casa.Bom pa vseeno vprasala: "A je tezko zvet sam s sabo?" Povsod prevare,zarote...

ne bit presenečena, esem se itak nonstop piz#% :har :bonk

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če sep 27, 2007 9:20 pm

no hvala po tej prebrani temi sem se odločil da NIKOLI ne kopim avtomobila pri ATEDU ker toliko (slabega in očitnega?) oglaševanja pa še nisem videl. Mislim, če nas želite nategniti prosim ne razglašajte tega že na forumu, temveč šele takrat ko bomo stranke v salonu. Morda boste tako celo prodali kakšen avto :evil:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov