Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Renault megane 1.5 dci 2005 77KW

Napisal/-a Dariooo So sep 29, 2007 8:43 pm

Zdravo

Zanima se za nakup avta, ki je omenjen zgoraj v naslovu.Oprema je SPORT WAY, pa me zanima, ce kdo ve kje bi dobil seznam, kaj vse spada pod to opremo?

Zanima me se kako se kej obnesejo tej avti (baje da tej 105 konski motorji so ful dobri....res?? :)) in kako je kej z okvarami in elektroniko al je vse vec al manj v redu z njimi? tako da pol ne bom imel same stroske.

aja se zanima me, naj kaj morem bit pozoren pri nakupu ter na morebitne hibe teh avtov.

Najlepse hvala za pomoc in nasvete
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 29, 2007 8:53 pm

http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=656&

spodnja slika naj bi predstavljala "sportway opremo"...
Priponke
neimenovana.JPG

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So sep 29, 2007 10:02 pm

avto ma avtomatsko klimo, komfortne sedeže, sredinsko naslonjalo, kup dodatnih predalov, original radio, navadna platišča, potovalni računalnik...
druače je pa to en razred opreme ne vem točno kater + avtomatska klima

je pa recimo dosti bolj opremljen ko team model

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne sep 30, 2007 8:51 am

kolesar je napisal/-a:avto ma avtomatsko klimo, komfortne sedeže, sredinsko naslonjalo, kup dodatnih predalov, original radio, navadna platišča, potovalni računalnik...
druače je pa to en razred opreme ne vem točno kater + avtomatska klima

je pa recimo dosti bolj opremljen ko team model

aha, super. Kako pa kej kej s pokvarljivostjo teh avtov? sem slisal da zelo pogosto gredo racunalniki na njih, pa kljuke od vrat da se neki kvarijo pa neki elektromotorcki...a je to res???
Drugace ce ima avto 100.000km a je to fanj kupit al ne, glede na to da je turbo dizel???

Lep pozdrav
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne sep 30, 2007 3:14 pm

@Dariooo: nisi bral linka katerega sem prilimal v svojem postu?

am letnik 2005 in ima že 100.000 km?

nebi bilo slabo pogledat stanje same turbine, lahko da je že obrabljena-malo, sicer naj bi življ. doba turbine bila nekje do 200.000 km kar je pa vse odvisno od tega kako se je delalo z samo turbino ( mrzlo tiščanje avta itd.....).

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne sep 30, 2007 5:14 pm

adis je napisal/-a:@Dariooo: nisi bral linka katerega sem prilimal v svojem postu?

am letnik 2005 in ima že 100.000 km?

nebi bilo slabo pogledat stanje same turbine, lahko da je že obrabljena-malo, sicer naj bi življ. doba turbine bila nekje do 200.000 km kar je pa vse odvisno od tega kako se je delalo z samo turbino ( mrzlo tiščanje avta itd.....).

jah linka res nisem bral ja imas prav :) se ga bom zdaj lotu in se lomu z anglescino :) hehe

ja ja turbina vem ja, to tudi mene malo skrbi, glede na to da ima tolko km za sabo ze....kako pa preverim stanje same turbine? kaj da se dajo cevi dol in pogledam ce ima veternica kej lufta?

LP
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne sep 30, 2007 5:45 pm

pri sami turbini imaš 2 možnosti in sicer:

1. odpelješ avto k mehaniku za "turbine" da jo pregleda ( dodaten strošek)
ali
2. naredi krog ali dva in poglej če turbina "žvižga"

no vse skupi je velka loterija kar se tiče turbine ker nikoli ne veš kaj je vredu/slabo z samo turbino dokler se je ne pregleda, no v skrajnem primeru pa lahko daš obnoviti samo turbino

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po okt 01, 2007 2:30 pm

No danes sem si se notranjost lepo ogledal in sm ga na mestu vzgal in pri 1500 obratov se slisi turbino ki zvizga.JS sm mu reku (prodajalcu) da to ni v redu, pa je reku da bo dal preverit na servis in ce bodo rekli da je fuc mi jo menjajo.Kaj torej ce pri teh obratih zvizga pomeni da ni vse ok z njo ne??

Lep pozdrav

Dario
Slika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po okt 01, 2007 2:45 pm

Dariooo je napisal/-a:No danes sem si se notranjost lepo ogledal in sm ga na mestu vzgal in pri 1500 obratov se slisi turbino ki zvizga.JS sm mu reku (prodajalcu) da to ni v redu, pa je reku da bo dal preverit na servis in ce bodo rekli da je fuc mi jo menjajo.Kaj torej ce pri teh obratih zvizga pomeni da ni vse ok z njo ne??

Lep pozdrav

Dario

Zdej če ti turbina žvižga še ne pomeni,da je zanič,ker pri teh dci motorjih se turbina,kar dobro sliši v kabino...tudi pri novem avtomobilu.Previdnost pa ni odveč...čeprav dejansko stanje turbine težko ugotoviš samo z zvokom.
Pa veliko sreče pri nakupu.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po okt 01, 2007 3:43 pm

zdej če ta avto prodaja avtohiša in če bi bila turbina zanič se lahko v primeru da pride do okvare turbine sklicuješ na skrito in zamolčano napako za katero mora potem prodajalec napako odpraviti-popraviti, no 2 leti star avto pa mora imeti garancijo ...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po okt 01, 2007 6:50 pm

adis je napisal/-a:zdej če ta avto prodaja avtohiša in če bi bila turbina zanič se lahko v primeru da pride do okvare turbine sklicuješ na skrito in zamolčano napako za katero mora potem prodajalec napako odpraviti-popraviti, no 2 leti star avto pa mora imeti garancijo ...

ja ja prodaja hisa.Je pa tko ne...reku je da bi dal preverit turbino in v primeru da je fuc bi mi kao dali novo.Avto pa je uvozen iz italije.Jah garancije bi mi dali 2 mesca.Sej ne vem, motim me da ima tolko prevozenih, da je uvozen iz italije in da je popraskan tu pa tam (skodaj vsak del na avtu ima kako pikico praske)....tako da verjetno ne bom vzel tega avta....sej ne vem..

LP
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov