Gledam in gledam pa ne vem. Glede oblike sem zelo toleranten. Nekako zahtevam klimo in osnovno opremo (če je kaj več ne škodi). Naredim cca. 25000km letno, zato mora biti avto disel. Kar nekaj časa sem tudi na avtocesti (dnevno 50km). Avto je lahko karavan, ni pa obvezno.
Hja denarnica pa od 5-7k€. Oz. tu nekje.
Kako je z avti ki imajo 150.000 prevoženih km in več? So ekonomičen nakup?
Sedaj kolikor gledam TDI motorji najmanj porabijo in so tudi nekako najbolj popularni. To me tudi skrbi, ker se lahko tudi hitro naserješ. Se splača dati toliko več denarja za tdi ali je mogoče vseeno bolje kakega stilota pogledat, ki ima več konjev, manj km in praviloma letnik nekje 03 (tdi-ja takega letnika težko dobiš za tako ceno)
Kaj pravite o Volvotu V40 disel 90KM- je prešvoh za tak avto? Vzdržljivost? To je prav made by volvo motor? Servisni intervali, stroški, ...
Vectra 2.0 DTI - baje tudi dokaj soliden motor. Sicer ne toliko prožen in malo bolj požrešen, ampak vseeno dober? Ampak vectre imajo praviloma vse 200.000 prevoženih.
Mondeo letnik 01 me tudi vleče (115KM) ampak je večina uvoženih in prav tako ne vem kako je kaj s kilometri.
Dizli se ponavadi kopujejo za 20.000km letno in več. In če gledamo da je avo 00 letnik je malo čudno če ima samo 120.000 prevoženih, sploh če je uvožen.
Torej res ne vem kaj kupiti, da bi bil avto zanesljiv in poceni (nektari bi rekli kupi si kolo

Nekako se bolj nagibam v nakup avtomobila za cca. 5-6€ da ostane še malo lufta za morebitne "skrite" stroške. Kaj pravite?
Bolje avto z 200.000km za manj denarja kot nekaj s 140.000 in upati da jih je res samo toliko?? Sicer bo na ogledu zravne kolega-mehanik, ampak saj veste da vsega se ne da videti.
Ps: se opravičujem za roman, ampak sedaj vidite v kakšni dilemi sem.