Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mody
Nov uporabnik

Svetujte: Nissan Almera 1.5 dCi ali Seat Ibiza 1.4 TDI

Napisal/-a mody To okt 02, 2007 2:49 pm

Pozdravljeni,

sem nov na forumu. Prijavil sem se prav zato, da vidim kakšna mnenja imajo člani.
Oče je imel pred enim tednom prometno nesrečo in razbil Nissana Almero in sedaj potrebuje drugo vozilo. Ker se večkrat na teden vozi tudi na 50km relaciji, bi bilo verjetno najbolje da kupi diesel-a.

Ker so VW predragi sem se osredotočil na Seat Ibiza/Cordoba pa tudi Leon 1.4 TDI ali 1.9 TDI... s kilometrino okoli 100k km.
Glede na to, da je imel oče že 2 Nissana bi nekak spet želel Nissana. Gledal sem Almero 1.5 DCI ampak me najbolj moti to, da je motor po vsej verjetnosti Reanaultov... če se motim me prosim poučite glede tega..
V drugi temi, kjer nekdo prav tako išče "dizla" sem videl zanimivo Mazdo 3 z diesel motorjem. Kako se ti motorji kaj obnesejo?
Francozi in italijani pa po vsej verjetnosti odpadejo...

Torej prosim za nasvete in predloge. Tudi izkušnje tistih, ki ste imeli priložnost voziti ti 2 vozili so dobrodošle...

Lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To okt 02, 2007 3:19 pm

in kaj je problem da je motor renaultov? jaz v 5letih nisem mel nekih problemov z 1.5 dci, eno dizo sem menjal no (20 al 30k bivših strošek) drugače pa samo servis in tank.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 02, 2007 3:58 pm

italijani (s tem mislm na JTD-je) majo drgač dobre dizle. Drgač pa je tist v almeri renaultov motor ja.
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To okt 02, 2007 9:56 pm

Mazda 3 ima tudi francoski dizel, in namreč PSA-jev. Če hočeš japonski dizel, je varianta kaka Honda Accord ali novi Civic, sm tole ti bo verjetno tudi predrago. Drgač so pa italijanski JTD-ji odlični, verjetno celo boljši kot TDI-ji. Recimo Opel je kombinacija nemškega avta in JTD motorja (1.3 ali 1.9 motor).

Z avti ki jih omenjaš pa žal nimam izkušenj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov